Resor till Oropesa del Mar

Oropesa del Mar är inte enbart en medelhavsstad med många kyrkor, kloster och palats, här finns även många vackra stränder och en modern infrastruktur som du har glädje av som semestergäst. Staden är helt klart värd ett besök för dig som vill kunna kombinera en avkopplande semester på stranden med att besöka lokala sevärdheter.

Information och fakta

Oropesa del Mar ligger cirka 103 kilometer från Valencia flygplats, bara lite över en timme bort med transferbuss.

Stränder

Badorten Oreopesa del Mar bjuder på flera stränder med vacker vit sand och lugnt vatten som framför allt lämpar sig för alla former av vattensport. Ett par av stränderna har Blå-Flagg status som ett bevis på det rena vattnet och den fantastiska servicen. 

Det finns även massor av bukter i området så om du vill ligga på stranden en eftermiddag eller om du föredrar att delta i någon av alla vattenaktiviteterna som erbjuds så har du alla möjligheter i Oropesa del Mar. 

Vad kan jag göra på min semester i Oropesa del Mar? 

Om du är intresserad av historiska byggnader så kommer du inte bli besviken. Ta en promenad runt i staden så kommer du förr eller senare till det gamla slottet som är stadens historiska kännetecken med Rey-tornet, Sant Julia-tornet och La Dona-tornet. Gå runt på de smala, branta gatorna i Old Town Villa och titta in i någon av de många antikaffärerna.

Det är många festivaler i staden under året som både besökare och lokalbefolkningen tycker om att delta i. Alla åldrar är med i firandet som till exempel består av olika sorters musik, lokal mat och folklore. 

Oropesa del Mar bjuder på många roliga aktiviteter för barn med allt från dockteater och de årliga festivalerna till utomhusbiografer på stranden och på sommaren är det familjeunderhållning i stadens gamla kvarter.

Du har dessutom kommit till en stad som har en av de mest pittoreska hamnarna längs hela Medelhavet och här finns dessutom Europas största havsvatten-spa som helt klart är värt att besöka.

Mat och upplevelser

Det finns över 100 caféer och restauranger utspridda över hela staden som du kan välja mellan och många av dem har rätter med nyfångad fisk och skaldjur på menyn. Det finns även många barer och nattklubbar om du har lust att gå ut och få dig ett par drinkar efter middagen på kvällen.  

Oropesa del Mar är ett fantastiskt ställe för dig som älskar att leva livet utomhus eftersom här finns så mycket att göra. Du kan spela golf, vandra, syssla med olika vattensporter och så naturligtvis de återkommande festivalerna.

Attraktioner i närheten

Vill du tillbringa en dag ute med familjen så kan ni med fördel bege er till vattenparken i Benicassim. Där är ni garanterade flera timmar av nöjen för alla åldrar och det är även ett bra ställe att svalka sig och få en paus från värmen. 

Det gamla fortet i Peniscola ligger cirka 40 minuters körning bort och här kan du njuta anblicken av det vackra slottet, koppla av på de sköna stränderna och ta dig en bit mat eller något att dricka på någon av de många restaurangerna och barerna. Här finns även en hel del affärer om du har lust att shoppa.

Vill du bege dig lite längre bort så kan du åka till Salou, som är hemorten för den sagolika temaparken Port Aventura. Parken erbjuder den perfekta inramningen till en fantastisk dag för hela familjen och är helt klart värd den cirka en och en halv timmes körningen som det är hit.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Oropesa del Mar