Resor till Orihuela Costa

Orihuela Costa består av flera olika städer, som ligger utspridda på över 16 kilometer längs Costa Blanca. Du kan se fram emot att uppleva kusten, som både bjuder på vackra sandstränder, klippor och bukter. Orihuela stad ligger cirka 20 km in i landet.

Kusten Orihuela Costa ligger söder om Torrevieja, och börjar vid Punta Prima och slutar vid Mil Palmeras; det är en storslående kustväg, som leder sig förbi resorterna Cabo Roig, Playa Flamenca, La Zenia och Campoamor.

Orihuela stad

Staden Orihuela ligger 20 kilometer in i landet, och bjuder på äkta spansk atmosfär. Centrum är tätpackad med historiska byggnader, lksom du här kan välja att kika in i många butiker, barer och restauranger. Tågstationen gör, att du enkelt kan ta dig till Alicante och Elche i norr, eller Murcia i söder.

>> Läs även om resor till Benidorm

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Orihuela på Costa Blanca. Du kan bland annat läsa om stadens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa.

Städerna på Orihuela Costa

Punta Prima 
Punta Prima är den semesterstad på Orihuela Costa, som ligger närmast populära Torrevieja. Stranden i Punta Prima är känd för sin fina, vita strand som ligger inom promenadavstånd från facilieterna i staden. Här finns ett bra urval av barer, butiker och restauranger, samt en gokart-bana.

Playa Flamenca
Det finns tre stränder i Playa Flamenca: Cala Penas, Cala Mosca och Cala Estaca, som ligger längs promenaden vilken leder dig hela vägen till Cabo Roig i söder eller grannresorten Punta Prima. Butiker, barer och restauranger hittar du i Flamenca Commercial Centre, där många bjuder på kvällsunderhållning. En marknad tar plats varje lördag, med färska, lokal grönsaker, kläder, väskor och sötsaker.

La Zenia
Här befinner du dig mellan Playa Flamenca och Cabo Roig, och La Zenia har två välskötta stränder: Cala Bosque och Cala Cerrada. Resorten bjuder också ett fint urval av butiker, barer och restauranger, liksom här finns ett nytt shoppingcenter som du hittar på kanten av resorten nära motorvägen.

Cabo Roig
Cala Caleta och Cala Capitan, som de två stora stränderna i Cabo Roig heter, är båda extremt populära, rena och välskötta. Shoppinggatan The Strip, ligger på båda sidor om huvudvägen, och där hittar du barer, caféer och restauranger, som erbjuder underhållning både dag och kväll - allt från livemusik och bingo, till karaoke och quiz. Det finns också en liten, pittoresk marina som bjuder på caféer och en seglarskola.

Campoamor
Campoamor har tre huvudstränder: Cala de Campoamor, Playa de Campoamor och Caleta de la Glea, som alla är rena och välskötta. Campoamor är en liten stilla resort, varifrån du enkelt och snabbt kommer till alla barer, restauranger och butiker i Cabo Roig. Det finns en liten marina och en golfbana. Sistnämnda ligger endast 5 minuters bilfärd från kusten.

Mil Palmeras
Den sydligast belägna resorten på Orihuela Costa är Mil Palmeras, som har en strand med fin, vit sand och ett antal klippiga bukter. I centrum ligger ett litet torg, som är sammanbundet med gator där restauranger erbjuder god mat.

Vad kan jag göra på min semester på Orihuela Costa?

Den historiska staden Elche, som är berömd för sitt läge i Europas största palmplantage, ligger 40 kilometer från Orihuela Costa, och här kan du spendera en spännande dag med att besöka flera vackra, historiska byggnader och åtskilliga stora palm-parker.

Rio Safari Park ligger endast 9 kilometer utanför Elche, där de mest spännande sevärdheterna inkluderar reptilgrottan, krokodilfarmen och chimpansön. Titta också på shower, testa trampoliner, kör på gokartbanan - och på sommaren kan du bada i en pool med vattenrutchkanor.

Endast 10 minuter bort, i grannstaden Torrevieja, finns massor om underhållning för hela familjen, med två vattenparker, en marina, en marknad vid havet, gatuunderhållning, butiker, caféer, barer och restauranger.

Du hittar golfbanor, där man till och från håller tävlingar, inom 10 minuters avstånd från Torrevieja. Det handlar om Villamartin-banan, Campoamor-banan och Las Ramblas. Om du vill köra lite längre, kan du efter endast 30 minuters bilfärd välja mellan ytterligare åtta golfbanor, inklusive de världserömda La Manga och La Finca.

Så hittar du en resa till Orihuela Costa

Använd sökmotorn för att söka bland våra handplockade hotell i Orihuela Costa och på resten av Costa Blanca. Kombinera hotellet med en flyygbiljett med reguljärflyg från Sverige, Danmark eller Norge, lägg eventuellt till en hyrbil, och få allt samlat i en paketresa som säkras av resegaranti. Så reser du med Escapeaway.

>> Läs också om andra resmål i Spanien
>> Så hittar du en billig paketresa till Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Orihuela Costa