Resor till Moraira

Den charmiga semesterorten Moraira ligger på den vita kusten Costa Blanca, endast 30 km från Benidorm och en timme från Alicante flygplats. Moraira var tidigare en fiskeby, så här hittar du många bra fiskerestauarnger och som har en härlig utsitk över hamnen. Det är även i hamnen man sex dagar i veckan kan uppleva den livliga fiskmarknaden.

Den största stranden i Moraira ligger i en bukt vid semesterortens centrum och det är en härlig gyllen sandstrand. Vid stranden finns det både strandbar och lekplats. I centrum finns det ett brett urval av restauranger och barer, så här finns det något för alla smaklökar och plånböcker.

I närheten av centrum ligger det en nöjespark, som passar bra till familjer som reser med små barn. Flera av deras attraktioner är ägnat för små barn. De har även något för de lite större som t ex go-kart, ridning och flera olika vattensportsaktiviteter.

Till Moraira på Costa Blanca kan du resa året om och du bestämmer själv hur länge och hur många dagar du önskar att resa.

Oavsett om du bokar en paketresa till Spanien bestående av flyg, hotellvistelse och transport tur/retur från flygplatsen, eller väljer att själv arrangera din flygresa och enbart boka ditt hotell genom oss - så kommer du att bo i noga utvalda semesterlägenheter och hotell som har fått de bästa omdömena från tidigare gäster.

Välkommen till Spanien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Moraira och andra resmål i området längs kusten Costa Blanca där du bor på handplockade hotell under din semester

>> Läs även om resor till Torrevieja här

Hotell i Moraira

Information och fakta

Ska du resa på semester till denna del av Spanien så har jag här sammanställt lite fakta och information om resmålet Moraira. Ett bra tips är att du även tar en titt på vår blogg om resor, där skriver vi inlägg och reseguider med ämnen som vädret under din resa, kulturlivet, naturen med alla sina många stränder, historian i regionen, maten och om utflykter och sevärdheter.

Aktiv semester

Om du och din familj gärna vill ha en upplevelserik och rolig dag, så är Benidorm det absolut rätta utflyktsmål. Här finns det flera spännande alternativ av möjligheter du kan välja mellan - temaparken Terra Mitica, TerraNatura Zoo och vattenland, Mundomar Sea Life och Animal Park eller Aqualandia Benidorm aquapark.

NöjesparkenTerra Mitica har många attraktioner där du får adrenalinet helt upp samt även mer barnvänliga attraktioner. Området är i härliga medelhavs teman och erbjuder shower dagligen med allt från romerska cirkusföreställningar till egyptiska och grekiska dansare. Det finns även ett brett urval av caféer och snabbmatställen, så att ni enkelt kan hålla energinivån uppe hela dagen.

På TerraNatura Aquapark är det vatten i alla dess former som är temat, kombinerat med en härlig solterrass med jacuzzi och gräsområden. Här finns en hydroterapipool, barnbassäng, en skojig vågbassäng samt vattenrutschbanor som passar alla åldrar. 
 

På TerraNatura Zoo finns det över 1500 djur, varav många av dem är utrotningshotade. Här lever de i vackra anlagda områden.

Mundomar Sea Life and Animal Park är ett tropiskt paradis med många färgrika fåglar och andra djur. Under dagen så kan man se olika shower och underhållning, med b la delfiner och sjölejon, papegojor samt andra exotiska fåglar. Om man behöver en liten pause så finns det en roliga lekplats. När hungern kommer så kan man välja mellan olika matställen som b la ett café, en snackbar, en a lá carte restaruang eller kiosker.

Aqualandia Benidorm aquapark har allt man kan tänka sig för att få en rolig dag - här finns allt från kamakazi rutschbanor, spännande floder, jacuzzi, ett äventyrland för barn samt flera olika matställen.

Intressanta utflyktsmål

Omkring 45 minuters körning in i landet från resmålet Moraira (ca. 25 km) ligger den lilla staden Guadalest som en gång i tiden var en militär högborg av stor strategisk betydelse med sina befästningsverk som daterar ända tillbaka till år 715. Det är en populär turistattraktion och de kullerstensbelagda gatorna är fulla av butiker, hantverk och restauranger.

Bara 16 kilometer från Moraira ligger de natursköna "Las Fuentes del Algar" (Algar-vattenfallen), detta är ett bra ställe för en picknick och för att njuta av ett uppfriskande dopp i någon av bassängerna (för att få ut mesta möjliga av besöket kan det rekommenderas att ta med badskor på grund av den steniga bottnen).

För en intressant dagsutflykt är den gamla stadsdelen Altea ett upplagt mål med sin blåa kupolkyrka Nuestra Senora de Consuelo och möjligheten att flanera längs de stenbelagda gatorna fyllda av konst- och hantverksbutiker.

Så bokar du en billig resa till Moraira med Escapeaway

Med Escapeaway kan du resa till Moraira från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning på vägen. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, packar ihop det med våra noga utvalda hotell i Moraira och med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt i en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Se alla hotell på Costa Blanca här
>> Läs om lyxresor till Costa Blanca

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här