Resor till Levante

Fest och färg i Levante, där de vackra, långa stränderna sträcker sig fram längs promenaden i Benidorm. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter, under alla dygnets timmar - Benidorms nattliv är berömt och livligt.

Soliga Costa Blanca är ett idealt resmål för en resa till Spanien. Den eleganta Levante-promenaden vid Benidorm är en av kuststräckans pärlor, och ett lite lugnare ställe på avstånd från Spaniens större semesterorter - men här finns ändå en värld av butiker, restauranger och de vanliga turistfällorna.

När du först ser de vackra palmerna längs den ljusa stranden, vet du att Levante var helt rätt val till din semester. Om du inte vill nöja dig med att slappna av på stranden, befinner du dig dessutom på kort avstånd från Benidorms berömda nattliv med otaliga diskon och klubar. Du kan också uppleva en fantastisk kabaret med middag och en show på Benidorm Palace, där flamenco-dansare och sångare säkrar dig en oförglömlig kväll. Om du endast önskar du en kväll med lugna promenader och god mat, kan du åka till närliggande Calpe för en avslappnande kväll.

>> Läs även om resor till Alicante

Information och fakta

Ska du resa på en semester till Levante på Costa Blanca-kusten, har vi här nedan samlat lite fakta och information om resmålet. Du hittar också mer information om din resa till Spanien på vår blogg om resor, där vi skriver om ämnen som sevärdheter, mat, väder, kultur och mycket mer. 

Väder

Med sommartemperaturer på över 30 grader, kan du lämna de varma kläderna hemma och istället packa ner gott om solkräm i resväskan. Oavsett om du ligger på stranden, susar fram på en jetski på havets vågor, eller slappnar av vid poolen, ska du vara försiktig - du får färg på kroppen snabbare än du tror i detta väder.

Landskap

Trots alla liggstolar, restauranger och aktiviteter på stränderna, är det först och främst den vackra sanden som lockar semesterresenärer till Levante år efter år. Två kilometer ljus sand förbinder Levante med Poniente, en annan av Benidorms stränder som fått blå flagg av EU. Vill du beundra kustlinjen på avstånd, kan du segla ut till La Isla de Benidorm, också känd som Peacock Island Nature Reserve. Alternativt kan du ta en tur ner till den pittoreska hamnen för att beundra yachter och se skepp försvinna i solnedgången över Medelhavet.

Aktiviteter

Från Levante finns alla Benidorms attraktioner inom räckvidd. Du kan ta med barnen till Terra Mitica nöjesparker och Aqualandias vattenrutschkanor, eller besöka Terra Natura Zoo med elefanter, påfåglar och tigrar. Det är också en rolig upplevelse att utforska Canelobre-djupstensgrottorna, som är vackert upplysta. Har du tur, kanske man spelar en konsert här, just när du är på besök. Uppe på jordens yta är det en stor upplevelse att åka iväg på safari med jeep i inlandet, och försöka hitta lokala djurarter. För barn i alla åldrar, är en semester i Levante inte heller komplett utan ett besök på vaxmuseet, som är Spaniens svar på madame Tussauds.

Kultur

Benidorm har cirka 55 fiestas om året, med allt från nyårs- och julfiranden, till parader och fisketävlingar i november. Det är faktiskt endast i augusti som man inte håller i någon festival. Detta kompenseras dock med en rad utomhuskonserter och andra kulturella arrangemang. Om du söker liv och rörelse, kan vi dessutom rekommendera att besöka gatumarknaden på onsdag eller söndagen, och eventuellt testa på att pruta på priserna!

>> Läs mer om lyxresor till Spanien här
>> Så hittar du de bästa hotellen i Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Levante