Resor till La Sella

La Sella är en stillsam och grön semesterort på Costa Blanca som lämpar sig perfekt som bas när du vill utforska denna härliga, spanska kust. Du bor nära Denia där du hittar fina stränder och ett bra urval av barer och restauranger.

Om du planerar att åka på semester till Spanien så missa för all del inte de vackra vita stränderna på underbara Costa Blanca! Det är ett av de vackraste resort områdena i detta hörn av Spanien där de vita småstenarna glittrar i kontrast mot det djupblå Medelhavet och här finns massor att uppleva.

Just för att Costa Blanca är så fyllt av aktivitetsmöjligheter väljer många semesterfirare att ha en lite lugnare semesterort som bas och La Sella är ett riktigt bra exempel på en sådan ort! Detta frodiga, gröna ställe har nyligen uppstått bara några få kilometer från den populära staden Denia som har fina stränder och på så sätt får du det bästa av två världar på din semester - lugn och ro men samtidigt med möjligheter att festa och roa dig!

>> Läs även om resor till Alicante

Hotell i La Sella

Information och fakta

Här har jag samlat lite information och fakta åt dig som ska åka på semester till La Sella på Costa Blanca kusten. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så titta förbi vår blogg där vi skriver om egna upplevelser från de många resmålen i Spanien.

Vädret i La Sella

På vintern kan du förvänta dig att temperaturen rör sig mellan ca 10 och 20 grader i skuggan och på sommaren får du vara beredd på en rejäl värme. När det är som varmast landar termometern på ca 40 grader i skuggan så räkna inte med att hitta svalka någon annan stans än i poolen, havet eller på ditt hotellrum, om du har aircondition... och ta med dig rikligt med solkräm! Himlen är som regel klar men det kan vara klokt att ta med en tunn jacka om du är på semester i La Sella under januari eller december då det av och till kan komma en regnvädersdag. 

Landskap och stränder

Denias kuststräcka erbjuder det bästa av två världar - turistställen med massor av håll igång i Les Marinas, och lite mer lugna bukter så som Les Rotes lite längre ner längs kusten. Kilometer efter kilomter av stränder som passar för alla humör och önskemål! Åk ner till hamnen som som skiljer de två stränderna åt och se på yachterna och färjorna som försvinner mot den blå horisonten, eller till Montgo-bergen som med sina naturliga viltreservat erbjuder perfekta ställer för en picknick medan du beundra panoramautsikten över Medelhavet nedanför. 

Vad kan jag göra på min semester i La Sella?

Det finns mängder av barer och restauranger i närheten där du kan äta och dricka gott för att inte tala om golfbanan med sina 18 hål av toppklass. Får du lust att spela tennis så besök tennisklubben. Du befinner dig bara 5 minuter från centrum av staden Denia med sitt slott från 1100-talet och det Arkeologiska Museet.

Lägg även märke till de imponerande skulpturerna som pryder landskapet från Montgo-bergen och ner till havet med palmer och vitkalkade byggnader för att göra den läckra Medelhavsatmosfären komplett. La Sella är i och för sig en ganska stillsam stad men tillbringar du din semester här har du ändå många valmöjligheter när det gäller sevärdheter, aktiviteter, upplevelser och underhållning. 

Kultur

En semester i La Sella bjuder på en sann lyxbuffé av kulturupplevelser hela året om. Bara i Javea och Denia avhålls mer än 50 festivaler per år, minst en varje månad! Om du reser hit i juni så får du inte missa St. John's-bålen, och planlägger du en semester under sensommaren så kan du i augusti uppleva återuppförandet av de historiska slagen mellan morer och kristna. En resa till La Sella i mars månad hade inte varit komplett utan att du fått se de stora bålen som tänds i samband med Fallas-festivalen.

Alla dessa festligheter fulländas naturligtvis med parader på gatorna, folkmusik och jättelika fat av paella! Om du söker mer lugn och ro så bege dig ner till Denias livliga, dagliga fiskmarknad eller utforska den enorma marknaden som avhålls i Javea på torsdagar. 

Nattliv

Om du vill ut och festa efter mörkrets inbrott så bege dig till Denia som har ett urval av både billiga och förstaklass serveringar längs huvudgatan, allt från irländska pubbar till cocktailbarer. Du kan även bege dig till Javea som har klubbar där du kan dansa hela natten lång och diskotek som ger dig en festupplevelse värdig Benidorm. Men du behöver faktiskt inte lämna La Sella, för även här kan du roa dig på kvällen. Gå bara ner till stranden och få dig en Margarita och lyssna på musik medan du ser solen gå ner över Medelhavet! 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här