Resor till La Cala

Din solrika semester i Spanien kan inte tillbringas på en vackrare plats än på Costa Blanca! Spaniens "Vita Kust" har allt. Vackra stränder, fantastiska solnedgångar och en klarblå himmel. Men det som gör området så berömt är framför allt dess oemotståndliga klimat. Det är varmare här än på nordkusten och mindre fuktigt än på Costa del Sol ända nere i söder. Med andra ord är klimatet på Costa Blanca helt underbart och välgörande för din hälsa, här kan du förvänta dig ren njutning under din semester.

Costa Blanca är även ett ställe där du kan tillbringa en lugn och fridfull semester och resorten La Cala de Finestrat, precis utanför Benidorm, ger både pensionärer och festglada unga möjligheten att bo i en stillsam omgivning. Samtidigt befinner du dig på tröskeln till den hektiska och festglada semesterorten Benidorm!

>> Läs även om resor till Alicante här

Hotell i La Cala

Information och fakta

När du resor till La Cala kan du spendera semestern i lugna omgivningar på den underbara sydspanska kusten Costa Blanca. Du befinner dig nära Benidorms stränder, barer, nattklubbar, temaparker och restauranger. Klimatet är fantastiskt och naturen omkring dig är vacker.

Väder

Temperaturerna här i La Cala de Finestrat, som ofta bara kallas La Cala, är alltid i den varmare delen av skalan. Du kan förvänta dig omkring 30 grader eller mer i skuggan under sommarmånaderna, och kallast är det omkring nyår då det vanligtvis är ca 10 grader i skuggan. Om du enbart vill ligga vid poolen så tänk på att smörja in dig med mängder av solkräm för solbrännan kommer fortare än du kan ana på din semester i La Cala. 

Landskap och stränder

Från La Cala tar du dig lätt till Benidorms stränder vilka är av absolut världsklass. Poniente är den närmaste stranden och La Cala ligger i dess mer stillsamma västra ände. Härifrån kan du gå till de närliggande blåflaggade stränderna i Pal Mas och även göra en båttur till Peacock Island Nature Reserve. Ett vackert reservat med ett exotiskt djurliv och en fantastisk utsikt över kusten. Som ett alternativ kan du bege dig till klipputsprånget som sticker ut i Medelhavet och därifrån beundra solnedgången över Benidorms lilla fiskehamn. 

Vad kan jag göra på min semester i La Cala?

Du kan inte åka till La Cala utan att uppleva den fantastiska temaparken i Benidorm. Terra Mitica ligger i närheten och ger både barn och vuxna en möjlighet att vandra runt i området som är tillegnat den romerska och grekiska antiken och den spanska kulturen. Terra Natura Zoo och vattenparken ligger även de bara några minuter bort och här kan du se både elefanter och tigrar samt ge dig i kast med vattenrutschkanorna. Om du vill ha mer kulturella upplevelser så besök vaxmuseet och de medeltida kyrkorna i "gamla stan" eller åk på jeep-safari runt till skogarna och vattenfallen i omgivningarna. Som du hör finns det massor att göra även för de mer rastlösa under en semester i La Cala! 

Kultur och festivaler

Som på de flesta andra ställen i Spanien är man mycket begeistrade i festivaler här i La Cala! Staden genomför över 50 festivaler om året, allt från Fallas-fyrverkeriet i mars då man tänder eld på tre enorma figurer till de fyra dagar långa, historiskt inspirerade festligheterna i samband med Moros Y Christianos i september, då kampen mellan morer och kristan återuppförs. 

Medan du befinner dig på semester i La Cala så kom ihåg att ta en närmare titt på Benidorms praktfulla utomhusmarknad som hålls på söndagar och onsdagar. Där kan du shoppa både kläder, antikviteter och mycket annat. 

Nattliv

La Cala utgör en perfekt, lugn och fridfull bas för din utforskning av Costa Blanca, detta gör självklart semesterorten populär bland familjer.

Här hittar du mängder av barer längs stranden samt restauranger som serverar allt från välkänd europeisk mat till exotiska rätter från Asien. Lite längre från havet ligger det en del engelska och irländska pubbar. Och så ligger så klart Benidorm ganska nära, så om du vill festa till fram på småtimmarna så kan du göra det utan större besvär! 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här