Resor till Javea

Jevea, eller Xàbia som det heter på lokal Valentiansk dialekt, ligger mellan Alicante och Valencia och har utöver de vackra stränderna och den avslappnade stämningen som de många andra mindre städerna längs kusten dessutom en lång och stolt historia som sträcker sig många hundra år tillbaka i tiden. Boka din resa till Javea med Escapeaway i dag!

Javea består av tre områden: den gamla stadsdelen, hamen och strandområdet mer känt som Arenal. Arenal-stranden, som faktiskt löper 3 km längs kusten från hamnen, är också en populär plats om kvällen med sina talrika barer, restauranger och till och med en nattmarknad. Du kan komma till Javea, som ligger cirka 80 km nordöst om Alicante, mellan Denia och Altea, genom att följa den vackra vägen längs kusten vid Costa Blanca.

Välkommen till Spanien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Javea och andra resmål längs den underbara kusten, Costa Blanca. När du reser med Escapeaway bor du alltid på handplockade och noga utvalda hotell under din semester.

Du kan flyga till Alicantes flygplats dagligen året runt och vi erbjuder avgångar från alla flygplatser bl.a. Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du väljer själv om du vill boka en komplett paketresa med flyg, hotellvistelse, bilhyra eller transfer tur/retur från flygplatsen i Alicante, eller om du vill arrangera din flygresa själv och nöja dig med att boka din hotellvistelse genom Escapeaway.

>> Läs även om resor till Benidorm
>> Se utvalda lyxhotell på Costa Blanca här

 

Hotell i Javea

Information och fakta

Ska du resa på semester till denna del av Spanien så har jag här samlat lite fakta och information om resmålet Javea. Kom ihåg att du även kan hitta inspiration till din resa på vår blogg om resor. På bloggen skriver vi om våra egna erfarenheter från resor till Costa Blanca och i reseguiden kan du läsa om ämnen som områdets historia, naturen och inte minst de otaliga stränderna, du hittar även inlägg om maten i Spanien, språket och mycket annat.

Väder

Mitt på vintern, omkring nyår, ligger temperaturen i Javea runt 13 grader, medans den på sommaren kan stiga upp till över 30 grader. Du ska dock inte låta dig luras av årstiden, för den klara himlen gör att det alltid är en bra idé att ha solkrämen med på semestern. Det gäller oavsett om du vill slappna av vid hotellets pool eller på stranden - eller när du tar en tur på jetski.

Landskap

Javea är uppdelat i tre områden: kustlinjen med blå flagg-stranden och talrika bukter; hamnen med dess yachter och skepp; samt själva landsorten. Stränderna går från La Grandadellas avsöndrade stenbukter till den turistmässiga knutpunkten på El Arenal. Om du vill ha en överblick, kan vi rekommendera att ta vägen förbi det gamla fyrtornet Cabo de Nao, som bjuder på vackra utsikter, framförallt vid solnedgången.

Aktiviteter

Benidorm har allt som krävs för att få en rolig dag med familjen, med nöjesparker som Terra Mitica, TerraNatura Zoo, Mundomar Sea Life, Animal Park och Aqualandia Benidorm Aquapark.

Terra Mitica har både hårresande åkattraktioner och barnnöjen i omgivningar som har historiens medelhav som tema med dagliga shower, med allt från romerska cirkusuppvisningar till egyptiska och grekiska dansare. Därtill kommer ett bra urval av caféer och restauranger där ni kan fylla på energin under dagen.

TerraNatura Aquapark bjuder på en rolig bassäng med vågor, hydraterapipool, barnpool och rutschbanor för barn i alla åldrar, områden för pic-nic och en solterrass med bubbelbad. I TerraNatura Zoo kan ni möta över 1500 olika djur, som lever i vackra miljöer, här finns det flera sälsynta djurarter.

Mundomar Sea Life och Animal Park är en vackert anlagd tropisk trädgård med massor av djur och färgglada fåglar. Här kan ni enkelt spendera större delen av dagen, och bland annat se underhållander shower med delfiner och sjölejon, papegojor och exotiska fåglar. Familjer med mindre barn kan ta en paus på lekplatsen, och när hungern anmäler sig, finns en a la carte restaurang samt ett café, snackbar och en rad kiosker att välja emellan.

Aqualandia Benidorm Aquapark har flera restauranger och allt du behöver för att familjen en rolig dag med allt from rutschkanor och spännande floder, till avslappnande jacuzzis och ett äventyrsland för barn.

Kultur

Den viktigaste festivalen i Javea är Fogueres de Sant Joan, som hålls i juni och bjuder på fyrverkerier, blomsterdekorationer och roliga händelser på gatan. Du har stor chans att få uppleva en fiesta i Javea, som hålls minst en gång i månaden. Alla bjuder de på jättestora paella och blomsterarrangemang, som vittnar om att man i Alicanteområet inte gör något halvdant! Det finns också en stor marknad i stan varje torsdag, så gå upp tidigt för att köpa mattor, kläder och smycken, som kan vara fina minnen från semestern i Javea.

Nattliv

Efter en dag på stranden eller en golfrunda, finns det massor av möjligheter för att slappna av under en kväll i Javea. På tavernorna vid kusten kan du njuta av folkmusik över några tapas och en sangria, eller så kan du gå ut i stan där det ligger allt från cocktailbarer till engelska pubbar. Är det lite högre tempo du söker, finns nattklubbar som La Hacienada och Achill, med äkta feststämning till den ljusa morgon.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar