Resor till Elche

Palmernas stad, Elche, huserar Europas största palmplantage med hela 200.000 palmer - och platsen är med rätta upptagen på UNESCOs världsarvslista (hela två gånger till och med). Det är en fascinerande stad, som måste upplevas.

Elche ligger cirka 23 kilometer från Alicante, lite längre in i landet. Staden är också känd som "Palmernas stad" då den ligger i den största palmplantagen i Europa (med över 200.000 palmer som är under officiell beskyddning).

Här kommer du till en historisk stad med massor av byggnader och monument, som är spännande att se, och Elche har också två internationella UNESCO-utnämningar: en för sina palmlunder och en för sin årliga, religiösa skådespel Mistiri d'Elx. Staden har framfört skådespelet varje år i augusti sedan Medeltiden, och i slutet av veckan tar ett av Spaniens största firande plats, med stora fyrverkerier. Firandet kallas Nit d'Alba.

Upplev regionen Costa Blanca med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Spanien där du bor på nog utvalda hotell och semesterbostäder på din resa.

>> Läs även om resor till Torrevieja

Information och fakta

Vad kan jag se på min semester i Elche?

Altamira Slott ligger bredvid stadens offentliga park och inne i slottet hittar du Museet för Arkeologi och Historia. Det före detta fortet byggdes under Almohad Kalifatet, som täckte Marocko och södra Spanien mellan början av 1100-talet till slutet av 1200-talet. Genom dess långa historia, har Altamira Slott används både som fabrik, rådhus och som fängelse under det spanska inbördeskriget.

Inte överraskande hittar du många tora palmparker i Elche. Den unika "Imperial-palmen" med sju grenar, som växer ut från samma stam, kan du se i Huerto del Cura Park, där du ska betala en entréavgift för att gå in. I den offentliga parken kostar det inget att gå in, och här kan du njuta av ett par soliga timmar där du utforskar palmer, en vattenmölla, fontäner och små dammar - totalt sex hektar.

Det historiska centret i Elche är hemstad för ett antal monumentala byggnader, som är byggda över flera olika perioder; barock-basilikan Santa Maria, Alcaza de le Seniora (Altamina Slott), och tornet Calahorra. Du kan också uppleva renässans-klostret La Merced och arlabiska bad, samt rådhuset i gotisk stil.

Aktiviteter

Den mest populära delen av staden kallas "Triangeln", och är formad av Plaza de Baix, la Glorieta-torget och gatan Les Eres de Santa Llucia, där du kan shoppa i några butiker och få dig en bit mat och en drink på en av barerna eller restaurangerna.

Turisttåget i Elche är ett trevligt sätt att ta sig runt i stan på. Det startar vid Turistbyrån vid den offentliga parken och tar cirka 40 minuter (det stannar på 5 platser på rutten).

Det fins många små, trevliga butiker i Elche, som ligger bredvid de stora märkesbutikerna, El Corte shoppingcenter och Salvador Artesano skofabrik. Precis utanför staden ligger L'Aljub shoppingcenter, som har cirka 120 butiker, en biograf och massor av ställen där du kan köpa mat.

Så bokar du en resa till Elche

Använd sökmotorn här på hemsidan, och sök bland våra handplockade hotell i Elche och längs Costa Blanca. Kombinera med en flygbiljett med reguljärflyg från Sverige eller Danmark, supplementera eventuellt med en hyrbil och få allt samlat i en paketresa som är säkrad av Resegarantin. Så reser du med Escapeaway!

>> Se alla resor till Costa Blanca
>> Åk på lyxresa till Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Elche