Resor till El Campello

El Campello är en idealisk destination för dig som både vill ha småbyliv och mil av sandstränder. En typisk turistort med flertalet semesteranläggningar och ett urval av bra restauranger som ger dig en smak av både Spanien och övriga Europa. Livlig småbåtshamn och fiskmarknad höjer trivselfaktorn. Dessutom ligger den lilla staden endast ca 16 km från Alicante stad. Och du har nära till bl a Cala d'Or, Villajoyosa och andra trevliga platser.

El Campello bjuder på en hel del historia

Förutom den turistiska biten bjuder staden på historia. Fyren, t ex, som du har nere vid hamnen byggdes på 1500-talet. Där placerades en vakt som skulle hålla utkik och varna om Berber-pirater skulle attackera staden. Varje år i oktober hålls en stor historisk festival i byn. Festivalen är ett historiskt skådespel om kampen mellan muslimer och kristna, och  varar i flera dagar. Är du i krokarna under den tiden så passa gärna på att ta dig en titt på festligheterna.

På grund av den magnifika kustlinjen och det kristallklara vattnet så är dykning, segling och vindsurfing pågående aktiviteter du kan ägna dig åt. Men du bjuds även på en trevlig miljö för både cykling och vandring i åsarna på baksidan av den lilla staden. Är du intresserad av arkeologi kan du ta dig till hamnen då du intill har utgrävningar med historia som sträcker sig ända till 3000 f k.

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i El Campello

Vad tycker gästerna om i El Campello?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner