Resor till El Campello

El Campello ligger omkring 14 kilometer norr om Alicante i hjärtat av Costa Blanca. Står avkopplande badsemester vid Medelhavet högst upp på önskelistan för din semester så kan detta mycket väl vara helt rätt resmål. Här kan du välja bland ett helt pärlband av flotta stränder som till exempel den sju kilometer långa Playa Muchavista eller små badvikar.

Det går bra förbindelser till och från El Campello. Vill du till exempel ta en tur in till provinshuvudstaden Alicante så är det bara att hoppa på det tåg som går längs kusten. Tar du tåget i motsatt riktning kan du åka till Denia. Från Denia finns det färjeförbindelse till Ibiza och Mallorca.

I våra dagar framstår El Campello som en modern kuststad med allt som ett semesterhjärta kan önska. Här finns utöver ett rikt urval av matställen även bra inköpsmöjligheter med många butiker och supermarkets. Man har även en stor marknad på onsdagar och en mindre på söndagar. Även om du inte bor i en semesterlägenhet med eget kök så är det väl värt att ta en tur förbi stadens fiskmarknad.

Att detta också är ett område med en lång historia kan du försäkra dig om genom att gå en tur genom staden ut till Illeta dels Banyets, ett arkeologiskt område som ligger ute på en liten klipphalvö. Denna halvö var bebodd redan under bronsåldern. Även om det idag bara återstår ruiner så kan man känna historiens vingslag när man går runt bland dem.

Du kan följa den långa kustpromenaden, Paseo del Mar, det mesta av vägen dit ut. Kustpromenaden är under alla omständigheter nog ett av de ställen du kommer tillbringa en hel del tid på när du reser till El Campello. Längs promenaden ligger nämligen inte bara de underbara stränderna utan även den största koncentrationen av restauranger och barer. Här får du rikliga möjligheter att fördjupa dig i det autentiska spanska medelhavsköket med bland annat läckra tapas men här finns även ställen med internationella favoriter på menyn.

Vem kommer uppskatta El Campello?

Semestrar där centralpunkten är det avkopplande strandlivet och goda måltider tilltalar de flesta. Det är också både familjer, par och singlar som reser till El Campello. Här finns ett ganska bra nattliv med ett brett utbud av barer. Nattlivet kan dock inte matcha det du får i Alicante eller Benidorm. Det är emellertid lätt att ta tåget in till den förstnämnda om du vill ha en livligare kväll.

När ska man resa till El Campello?

Högsäsongen för resor till El Campello är - inte överraskande - sommarmånaderna då de inbjudande stränderna på allvar kommer till sin rätt. Både våren och sensommaren är emellertid också bra tidpunkter för en resa hit. Det är som regel varmt nog för att bada men inte för varmt för att vara aktiv. Denna tid kan till exempel vara en möjlighet att utnyttja de närliggande golfbanorna eller vandra och cykla i de närliggande bergen.

El Campello är vid ett första ögonkast mest en badort men här finns mycket annat att göra och uppleva för såväl barn som vuxna.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i El Campello

Vad tycker gästerna om i El Campello?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner