Resor till Denia

Den klassiska spanska semesterorten Denia har lyckats bevara sin charm med sitt pittoreska fiskekvarter, Baix La Mar och Castell de Dénia och i den gamla stadskärnan med snäva, krokiga gator finns det gott om bra spanska restauranger.

Turismen spelar en stor roll för ekonomin i Denia, som har ett viktigt hamnområde med båtar som avgår bland annat till Ibiza och Mallorca. Denia har dock i sig själv också en intressant historia, och även om där är många semesterlägenheter i staden, är mycket av den gamla charmen bevarad med det pittoreska fiskekvarteret Baix La Mar och borgen.

Denias huvudgata, Calle Campos, som är full av butiker, caféer och restauranger är stängd för trafik på helgen, och därför är det en bra plats för en promenad och för att njuta av en måltid al fresco. Med 20 kilometer kustlinje, är Denia också ideal för dig som njuter av att sendera tid på stranden, med allt från långa sandstränder till steniga bukter norr och söder om staden (varav många tilldelas den prestigefyllda Blå Flaggen för renlighet och dess goda faciliteter).

Den längsta stranden är Les Deveses, som är över 3 kilometer lång och cirka 40 meter bred. Det är en vacker sandstrand som passar perfekt till vindsurfing och segling på sommaren. Les Rotes söder om Denia består av små steniga bukter och stränder, en fantastisk plats för snorkling och det finns också en naturstrand här.

Välkommen till Spanien med Escapeaway, vi är specialister på resor till regionen Costa Blanca där du bor på noga utvalda hotell på din semester.

Information och fakta

Här nedan har vi samlat lite information och fakta till dig som ska resa till Costa Blanca och Denia.

Väder

Glöm allt som handlar om regn. Denias genomsnittliga temperaturer når över 20 grader året runt - med över 30 grader på sommaren och sällan under 10 grader på vintern. Även på vintern är det normalt sätt blå himmel, så smörj in dig med hög solskyddsfaktor när du slappnar av vid poolen eller på stranden. Kort sagt, kan du resa till denia praktiskt talat när som helst på året och förvänta dig bra väder.

Landskap

De gyllene stränderna är uppdelade av hamnen med de livliga Blå Flagg-stränderna, som Les Marinas i norr och lugnare Les Rotes som är perfekt till en avslappnande semester där du kan sitta och betrakta yachter och båtar som seglar ut mot den azurblå horisonten. Det mest framträdande av bergen, som gränsar till Denia, är Montgo, som är ett besök värt, inta bara för dess vackra landskap men också för att uppleva en picknick mellan de enorma ekträden i Monto naturpark.

Aktiviteter

Denias fästning från 1100-talet ligger i hjärtat av staden och dyker prominent upp bland de höga lindträden. Innanför murarna hittar du museum för arkeologi, etnologi och till och med ett leksaksmuseum. De närliggande romerska L'Amadrava-ruinerna, är också ett måste att besöka på sommaren för att känna av historiens vingslag. En semester i Denia är heller inte komplett utan en tur förbi kyrkan Parròquia de Nostra Senyora de l'Assumpció, där du kan se förbluffande barock-arkitektur.

Kultur

I Denia älskar  man en bra fiesta! Vid den fyra dagar långa festivalen Las Fallas i mars går vackra figurer av alla former fram i färgglada toner, ledsagade av parader och ett festligt kaos. Misar du denna vårfest, finns det tur nog massor av andra festligheter resten av året, så du har rik möjlighet att uppleva atmosfären vid en traditionell festival, oavsett när du spenderar semestern i Denia. Det är också en unik, lite lugnare, upplevelse att besöka fiskemarknaden varje eftermiddag, eller måndagens enorma utomhusmarknad.

Nattliv

Oavsett ålder, kommer du inte sakna platser att gå till på kvällen. Ta en tur ner till Calle de Marques de Campo, där större delen av stadens barer ligger, med allt från spanska tavernor till irländska pubar. De flesta nattklubbarna ligger på Javea-vägen, och har du lust till en riktigt festlig kväll, ligger Benidorms nattklubbar och karaokebarer endast tjugo minuter bort.

Transport till Denia

Denia ligger i stort sätt mitt emellan Valencia och Alicante. Sistnämnda har massor av direktflyg till de skandinaviska flygplastserna, och det tar cirka en timme att köra till Denia från Alicante. Hyr en bil på flygplatsen och bege dig ut på de spanska vägarna - infrastrukturen är väl utbyggd.

Resor till Denia med Escapeaway

När du ska resa till Denia på Costa Blanca med Escapeaway har vi gjort det mer än enkelt för dig. Du kan själv hitta dina resedatum i sökmotorn här på sidan, och sätta ihop flygbiljeten med ett av våra handplockade och väl utvalda hotell, plus eventuellt en hyrbil, i ett paket som är säkrat av resegaranti.

>> Läs också om resor till Torrevieja
>> Läs också om resor till Alicante

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Denia