Resor till Castellon

Som en av de bergigaste regionerna i Spanien bjuder Castellon på fantastiska möjligheter för dig som tycker om vackra vandringsturer i naturen och som njuter av den lite sömniga, lugna stämningen som råder i små städer. Det finns även många katedraler, kyrkor och museer att besöka så med andra ord kan du se fram emot både kulturella upplevelser och äventyr i naturen.

Information och fakta

Castellon ligger cirka 80 kilometer från Valencias flygplats; det tar cirka 1 timme och 10 minuter dit med transferbuss.

Stränder

Det finns många stränder i Castellon men den bästa är nog Voramar som är mycket lugn och fridfull. Det är även här du hittar de bästa förhållandena för windsurfing, kitesurfing och segling.

Vad kan jag göra på min semester i Castellon? 

Det finns en del intressanta platser i Castellon så som den gotiska katedralen, klocktornet, Biskopens palats och Museet för Modern Konst. Castellon har även sitt eget planetarium som kan bilda inramningen till en härlig dag ute med hela familjen och för övrigt är det ganska billigt.

Mat och attraktioner 

Det finns många barer och restauranger i Castellon av vilka en stor del erbjuder Medelhavsmat så som paella och en stor variation av andra risrätter. Det finns massor av affärer att välja bland om du vill ge dig ut på en liten shoppingtur i området. 

Om du vill dra dig lite undan från värmen som är betydande under sommaren så kan du besöka San Jose-grottorna. Dessa grottor är en stor upplevelse och dessutom kan du göra en båttur på en av de största underjordiska floderna i Europa. Ett annat skönt sätt att hålla nere temperaturen på är att bege sig till någon av vattenparkerna, den närmsta av dessa ligger i Benicassim. Det är ungefär 10 kilometer till vattenparken i Benicassim och det är ett bra ställe för hela familjen att tillbringa en rolig dag. 

Det finns även många golfbanor i Castellon.

Spaniens tredje största stad Valencia ligger bara 65 kilometer bort och bjuder på ett pärlband av saker att se och utforska. Bland det som finns att se i Valencia kan bland annat nämnas katedralen, Turia-trädgårdarna, akvariet samt ett överflöd av spännande affärer och mycket annat... 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Castellon