Hotell i Calpe

Den gamla fiskestaden ligger i hjärtat av Costa Blanca längs en Medelhavskust med gyllene sand. Mellan orten och stranden tornar den berömda 332 meter höga Bestig Peñón de Ifach upp sig och från vars topp du kan njuta av en enastående panoramautsikt.

Detta charmerande semesterställe bjuder på en fin blandning av natur, kulturhistoria och moderna faciliteter, som kommer att göra din semester minnesvärd. Oavsett om du vill tillbringa dina dagar på de soldränkta stränderna, njuta av äkta spansk kultur i den gamla stadsdelen eller utforska höjdpunkterna längs kusten, så har Calpe allt.

Solen skiner över Calpe hele året runt med en medeltemperatur på 20 grader, som kan öka till 40 grader på sommaren. Du kan svalka av dig i Calpe-buktens kristallklara vatten.

Calpe är designat med tanke på semesterfirare. Stadens lustbåtshamn har tilldelats en Blå Flagga och är omgiven av fiskrestauranger och butiker. Längs kusten ligger en rad höga hotell med utsikt över stranden och promenaden har flera restauranger och barer.

Närliggande attraktioner

Omkring 45 minuters körning in i landet från Calpe (ca. 25 km) ligger byn Guadalest, en strategisk fästning med rötter tillbaka till år 715. Fästningen är en populär turistattraktion och den lilla stadens stenbelagda gator är fulla av butiker, hantverksaffärer och restauranger.

Enbart 10 km från Calpe ligger det natursköna "Las Fuentes del Algar" (Algar-vattenfallen), som är ett bra ställe för en picknick och för att ta sig ett uppfriskande dopp i en av sötvattensbassängerna (för att få ut mesta möjliga av besöket kan badskor rekommenderas).

För en intressant dagstur är även den gamla staden Altea ett upplagt resmål. I staden, som kännetecknas av kyrkan Nuestra Senora de Consuelo med sin blåa kupol, kan du vandra ner längs de smala kullerstensgatorna som är fulla av konst- och konsthantverksbutiker.

Aktiviteter

Du kommer inte lida brist på saker att göra under en semester i Calpe. Besök till exempel den romerska saltfabriken på stranden, och vid Ifach-klippan kan du utforska Spaniens kanske minsta naturreservat. Den gamla staden rymmer två kyrkor av vilka den gotiska kyrkan stammar tillbaka från 1400-talet. Vänder du dig om så befinner du dig redan vid det arkeologiska museet med mängder av intressanta iberiska fynd. För barnen kommer det nog vara mer populärt med en tur till det närliggande Benidorm med vattenrutschkanor i Aqualandia eller spännande äventyr i den enorma Terra Mitica Theme Park.

Kultur

Calpe's sommar-fiesta, San Juan den 24 juni, Virgen del Carmen den 16 juli och fiestan för Virgen de las Nieves i augusti fyller alla gatorna med fyrverkerier och annat skoj. Om du skulle missa dessa traditionsrika fester så finns det många andra festliga arrangemang under resten av året. Något så enkelt som lördagens loppmarknad är en unik upplevelse med fler exotiska varor och föremål än du någonsin tidigare har sett. En sväng på stan om kvällen ger perfekta möjligheter att prova någon av de många paella restaurangerna, eller den lokala specialiteten Llauna de Calpe, kryddig fiskgryta, Magnifico!

Nattliv

En semester i Calpe bjuder på ett ovanligt varierat nattliv med jazzbarer sida vid sida med engelska pubar och strandbarer i närliggande Javea. Oavsett vad du har lust att göra så finns det i Calpe. Kom dessutom ihåg att du bara befinner dig 15 minuter utanför Benidorm, om du får lust till en kväll med karaoke eller att dansa hela natten på någon klubb. Vill du ha en lite mer avkopplande kväll så är det bara 2 minuter till stranden, där kan du sitta och smutta på en Margarita och njuta av solnedgången över Medelhavet.

Var ska jag bo?

Familjehotell

Det är lätt att förstå varför Calpe är så populärt bland familjer. Med sina Blå Flagg stränder och ett brett urval av semesterbostäder med allt från lägenheter och villor med självförsörjning till All inclusive hotell, passar denna semesterort för alla åldrar.

Nere vid havet kan barnen leka lugnt i sanden och plaska runt i det långgrunda, klara vattnet. Äldre familjemedlemmar kan bege sig ut på fisketurer, hyra jetski eller få undervisning i windsurfing.

Mindre än 30 minuter bort i grannområdet Benidorm ligger de berömda nöjesparkerna Terra Mitica, Aqualandia och Mundo Mar Sea Life Center, som alla bjuder på fantastisk underhållning vilket alla i familjen kan njuta av.

Hotell för par

Med den imponerande bergskedjan som kuliss och en betagande kustlinje är Calpe en perfekt destination för par, som bara vill koppla av.

Smyg undan lite grann från det hela och ta en tur in bland inlandets berg och dalar med apelsinlundar och hitta dolda pärlor som bergstoppsstaden Guadalest och den charmiga lilla palmstaden Elche.

Endast 10 kilometer från Calpe hittar ni de idylliska Las Fuentes del Algar. Dessa magiska vattenfall är perfekta för en picknick med möjlighet till att ta ett uppfriskande dopp i någon av sötvattensbassängerna tillsammans med din utvalda.

>> Läs mer om hotell

Karta över Calpe