Resor till Benidorm

Benidorm ligger på Costa Blanca, den vita kusten, en 200 kilomter lång kuststräcka i östra Spanien. Badorten är uppdelad i den ursprungliga, gamla delen och en livligare ny stadsdel, där du hittar ett brett urval av barer, butiker och restauranger, som har något för var och ens smak.

Benidorms två stränder, Poniente och Levante, sträcker sig över 6 kilometer med gyllene strand. La Cala-området är det sydligaste semesterområdet i Benidorm och är hemstad för det största hotellet i Europa. Terra Mitica nöjespark, som ligger endast 10 minuter från centrum i Benidorm, är med alla sina rutschkanor och underhållning alltid en hit bland barnen.

Benidorm ligger 50 kilometer norr om Alicante, vilket tar cirka 1-1,5 timme att köra. På grund av den korta flygturen från Sverige Danmark, har Benidorm många svenska och danska gäster.

 • För de festglada: Benidorms mycket varierande, spännande nattliv, har något för alla, med stora dansklubbar, barer och shower.
 • För strandälskare: De två prisbelönta stränderna på Benidorms kust, har ren, gyllene sand, trevliga caféer och lugna platser där du kan slappna av.
 • För familjer: Benidorm är ett semesterparadis för barnfamiljer, med vattenland, akvarium och familjevänliga stränder.

>> Läs även om resor till Torrevieja

Information och fakta

Benidorm var en gång i tiden en stilla fiskeort, men är idag är livlig badort och ett av de mest populära semestermålen på det spanska fastlandet. Resor till Benidorm är framförallt populär hos dem, som tycker en riktig semester ska bjuda på sol, hav och sand. Staden är känd för sitt nattliv, men det finns mycket annat att komma hit för, som t.ex. dess Blå Flagg-stränder, autentiska tapasbarer och en imponerande skyline. Detta måste anses vara en av de bästa platserna i Europa för en familjesemester, på grund av alla dess utbud, med allt från nöjesparker och vattenland, till naturreservat och den charmiga gamla stadsdelen.

 • Språk: Spanska
 • Valuta: Euro
 • Lokal tid: Benidorm har samma tidszon som Sverige
 • Flyg till: Alicante Flygplats (ALC)
 • Flygtid från SE: 3-4 timmar
 • Turistinformation: Ytterligare information om Benidorm hittar du på en officiella turisthemsidan.

Väder

En semester i Benidorm handlar om att ha roligt i solen. Med sommartemperaturerer som ofta ligger nära 40 grader, till milda vintrar med ett genomsnitt på cirka 13 grader i januari, är det klart att du ska packa ner solkrämen i resväskan! Det soliga vädret i Benidrom har naturligtvis bidragit till att göra staden till en av Spaniens mest populära semesterdestinationer, och dessutom bjuder de omkringliggande bergen, att Benidorm ligger i en liten bukt i lä från vinden på tre sidor. Resultatet är ett klimat och väder med soliga, varma somrar och milda vintrar, som gör Benidorm till ett bra resmål hela året om. Generellt sträcker sig den varma perioden i Benidorm från maj till oktober, där framförallt juli till augusti kan bli väldigt heta - men den sköna brisen från havet bidrar till svalka.

Stränder

De flesta semestergäster på Costa Blanca kommer för att njuta av strandlivet, och det kan du göra i överflöd i Benidrom. Detta levande kustområde i Spanien har nästan solskeb året runt, och därtill massor av frestande sandstränder vid det glittrande Medelhavet.

Benidrom kan skryta med två härliga Blå Flagg-stränder; Playa de Levante och Playa de Poniente, som var och en erbjuder något unikt. Levante är centrum för aktiviteter, med flera möjligheter för vattensport och en mycket varierande skara gäster, som njuter av stranden. Poniente är mer avdämpad, och är en fantastisk plats för att koppla av.

Om du vill utforksa det förbluffande klara havet på din semester i Benidorm, bör du åka en tur till den gamla fiskestaden Moraira. Här har du möjlighet att dyka ner under havet och få en glimt av det fantastiska marina livet, som finns här.

Landskap

Benidorms Blå Flagg-stränder är i världsklass, och deras ggyllene sand är överraskande ren. Det finns flera bukter att utforska, liksom ett naturreservat - Isla de Benidorm - vilket du kan ta dig till med en båttur på 10 minuter. Härifrån kan du fullt ut uppskatta skönheten i Benidorms bergrika skyline. Vid solnedgång kan utsikten över kusten njutas från en klippa mellan stränderna.

Lokal transport

Buss: Benidorm har ett mycket välfungerande bussnätverk, med stopp utspridda över semesterområdet. Bussarna är ofta billiga.

Spårvagn: Även spårvagnarna är billiga, och praktiska till dagsutflykter. De kör till grannstaden Alicante, flygplatsen och större attraktioner som nöjesparker. Spårvagnarna kör varje halvtimme.

Taxi: Taxi finns det gott om i Benidrom, med en rad hållplatser runt om i området och på flygplatsen. Taxi kan också bokas och är praktiska till kortare turer.

Händelser

Fiesta-veckan: Början av november markerar starten på Benidorms fiesta-vecka, då stadens skyddshelgon - St. James - firas. Festligheterna sträcker sig över sex dagar och omfattar religiösa processioner, fester, tävlingar och avslutningsvis ett stort fyrverkeri på stranden.

Sommarfestival: I augusti är Benidorm värd för Electrobeach, en tvådagars festival med stora namn från elektromusikens värld. Konserterna tar plats utomhus för att så många som möjligt ska kunna ta del av dem, och dessutom ha plats att dansa hela natten lång. Huvudnamn har inkluderat Richie Hawtin och Carl Cox.

Sevärdheter

Många reser till Benidrom för att slappna av på hotellet eller vid havet, men det finns också ett rikt urval av attraktioner och aktiviteter i området. Runt omkring Bendirom ligger t.ex. flera stora nöjesparker, som framförallt är en hit bland barn och barnsliga själar. Trots alla stora hotellbyggnader som präglar staden mot öst och väst, har Benidorm också en charmig gammal stadsdel med smala kullerstensgator, där du känner av atmosfären från gamla Spanien. Här hittar du också ett pulserande nattliv och rik möjlighet för att stilla hungern på en av alla trevliga tapasbarer.

En av fördelarna med att bo i Benidorm, är läget i förhållande till andra attraktioner på Costa Blanca, däribland spännande Alicante. Det finns kort sagt massor att uppleva och det är generellt billigare än på andra populära spanska resmål.

Har du en hyrbil i Benidorm, kan du dessutom besöka några av de andra städerna längs medelhavskusten, och på den iberiska halvön, som också bjuder på många spännande kultur- och natursevärdheter.

Mat och dryck

Med så många besökare från norra Europa, är det inte överraskande att det finns många caféer, barer och engelska pubar i Benidrom, och på resten av Costa Blanca. Söker du ett lite mer autentiskt spanskt kök, är det ingen brist på trevliga tapasbarer i den gamla stadsdelen, där du också hittar franska och algeriska restauranger.

Det finns ett stort kinesiskt samhälle i Benidorm, vilket innebär att det också är populärt att äta kineskiskt på semestern. Området runt huvudgatan är fullpackat med restauranger av hög kvalitet, där du kan prova den lokala specialiteten jamón, lufttorkad skinka och ett urval av regionala viner från Jalondalen.

Tycker du inte att urvalet i Benidrom är tillräckligt, kan du också ta dig till Alicante och Javea, som är kända för sina fiskrätter och fantastiska restauranger.

Nattliv

Även om stränderna och möjligheterna att spendera semestern på olika former av vattensport är ett stort dragplåster för Benidrom, reser många uteslutande hit för att uppleva det legendariska nattlivet. Då kommer aldrig ha en tråkig stund här, med över 800 barer att välja emellan, som konkurrerar hårt för att locka besökare. Temabarer, brittiska pubar, spanska tapasbarer finns i överflöd och du kommer inte hella ha problem med att hitta en sportbar för att njuta av en fotbollsmatch.

Många av dessa platser ligger runt Playa Levante, såväl som runt huvudgatan i den gamla stadsdelen. Om du vill ha en livlig kväll, som passar alla åldrar, kan det berömda Benidorm Palace rekommenderas. Här kan du njuta av en kväll med cabaretföreställningar med topartister från hela världen - och middagen är inkluderad.

Det sker också underhållning på många av barerna i Benidrom, med levande musik, standup och karaoke.

Aktiv semester

Med rena stränder och ett behagligt klimat året runt, är vattensporter de mest populära aktiviteterna på en semester i Benidorm. Åk också en tur runt om Isla de Benidorm med en glasbottensbåt. Det finns på det hela taget gott om möjligheter att spendera tiden på segling runt Beidorm. Inne på land finns också massor att göra. Besök t.ex. Kartin de Finestrat, en gokart-bana med karts som når en topphastighet på 130 km/h. Längre in i land kan ni följa med på en 4x4 Jeep-safari.

Kultur

Även om det är fest varje kväll i Benidorm, bjuder staden också på en rad arrangemang och festivaler under året. I november firar man stadens skyddshelgon. Det är en vecka där staden på allvar kommer till liv med fotbollstävlingar, reigiösa processioner, fyrverkerier och dans. En annan festlig tid är karnevalen som går av stapeln i februari precis innan fastan. Det är en vecka med utklädningstävlingar, färgglada parader och festmåltider - samt den lite annorlunda traditionern att begrava sardiner... Slutligen kan du fira in det nya året på Plaza Triangular i Benidorm - där det på denna kväll råder en elektrisk atmosfär.

Familjesemester

Benidorm är ideal för familjer då det finns mycket att uppleva, även för de små. Oavsett om ni är en flock adrealinjunkies, eller bara på jakt efter lite skoj tillsammans, har benidorms temaparker och vattenland något som passar alla. Njut av rutchkanor, pooler och kul i solen på Aqua Natura, där det finns ett fantastiskt urval attraktioner för både stora och små. Om ni föredrar att hålla er (relativt) torra, kan ni istället åka till temaparken Terra Mitica. Här finns också gott om nöjen, som får adrealinet att pumpa, samt lugnare attraktioner till de mindre barnen.

Naturuppleveler

Det finns många möjligheter att komma nära natur och djurliv i Benidorm. En av de mest populära djurparkerna i hela semesterområdet är Mundomar, som i huvudsak har tropiska djur. Stjärnorna är delfiner och sjölejon, som alltid lockar många åskådare. Det är till och med möjligt att simma med dem. Om du vill utforska områdets egna naturliga skönhet och djurliv i ditt eget tempo, bör du ta en tur till Isla de Benidorm. Detta naturreservat en kort seglats från kusten, har en stor påfågelstrand och många färgglada blommor.

Därför ska du resa till Benidorm

Benidorm är en livlig badort som får höga betyg av sina gäster. På sitt läge på Costa Brava, är det en av de ursprungliga spanska badorterna. Här finns ett stort urval strandhotell precis vid den gyllene sanden, endast ett stenkast från butiker, restauranger och barer. Det livliga nattlivet gör staden populära bland vänner tillsammans på semester, medan närliggande vattenland också gör att det är ett fantastiskt resmål för familjer.

Spendera dagen i solskenet på Playa de Levante, nyttja några av alla vattensportaktiviteter, slappna av på en solsäng, eller strosa runt på den livliga promenaden för att hitta helt rätt plats för en god lunch eller en drink. Benidrom har många fantastiska attraktioner inom kort räckvidd, däribland ett eget vattenland, nöjesparker och intressanta marknader där du kan shoppa loss. Se till att spara lite energi till kvällarna då nattlivet i Benidorm är legendariskt. Reser du med barn? Så med dem på en rolig middagsshow. Om du är här för att festa med vänner, ska du söka dig till huvudgatan för det bästa urvalet av barer och klubbar.

Turistinformation

Söker du mer information inför din resa till Benidorm, är den lokala turistbyrån en bra plats att starta på. På deras officiella hemsida hittar du massor av tips och råd till din semester.

>> Se alla hotell på Costa Blanca här
>> Läs om weekendresor till Barcelona här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Benidorm

Populära hotell i Benidorm

Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
 • Närmaste flygplats: 62 km
 • Närmaste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
 • Närmaste flygplats: 56 km
 • Närmaste strand: ca. 60 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
 • Närmaste flygplats: 57 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Benidorm?

10,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner