Resor till Altea

Altea, som ligger på Spaniens bländvita, vackra kust Costa Blanca, är en av de charmigaste städerna i Alicante. Även om Altea är granne med Benidorm så är det som om de två städerna kommer från olika planeter. De största delarna av Altea ligger på toppen av en kulle från vilken du kan se ut över kustlinjen och beundra den spektakulära utsikten. Du bör emellertid inte bli så uppslukad av utsikten att du glömmer besöka den imponerande blåvita kyrkan med sitt tegelklädda kupoltak. Kyrkan är så vacker att den är en av de mest fotograferade sevärdheterna i hela området. 

Att besöka den gamla stadsdelen är ett absolut måste när du tillbringar din semester i Altea. De stenbelagda gatorna är packade med stilfulla restauranger och du kan även besöka ett spännande urval av eleganta butiker som säljer handgjorda lokala varor, målningar och presenter. 

Hur spännande än Alteas gamla stadsdel låter så får du ändå inte gå miste om den nyare delen av staden. Här ligger de underbara småstensstränderna längs med promenaden och marinan. Inget uttrycker semester mer än att ta en avkopplande promenad till stranden och därefter slå sig ner på en av Alteas fantastiska restauranger och äta sig mätt på läcker mat. Under måltiden kan du beundra den bildsköna och fridfulla utsikten längs horisonten. Vad mer kan du önska på en semester? 

Vad kan jag göra under min semester i Altea?

Så fort du har ankommit kan du välja att gå längs de stenlagda trottoarerna i den gamla stadsdelen. Promenaden kan till exempel föra dig till den blå och vitspirade kyrkan Jungfrun från Consuelo, som ligger vid torget. Du kan även gå längs de vitkalkade husfasaderna till Konstcentret.

Om du är lite mer av den sportiga typen så väntar dig mängder av roliga upplevelser på din semester i Altea. Här kan du idka många olika former av vattensport, både ut från stranden, på Marincentret och vid Greenwich Marina. Tid för surfing på böljan den blå!

Attraktioner i närheten

Omkring en timmes körning in i landet från Altea (25 km.) ligger den lilla staden Guadalest, ett strategiskt placerat militärfort, som stammar från 715 efter Kristus. Det är en populär turistattraktion, och stadens stenbelagda gator är fulla av butiker, lokala verksamheter och restauranger. 

Enbart 10 km. från Altea ligger den natursköna platsen "Las Fuentes del Algar" (Algar-vattenfallen), som utgör ett fantastiskt ställe för att koppla av, äta en picknick och ta ett uppfriskande dopp i en av de naturliga sötvattenspoolerna. Om du vill få ut det optimala av ditt besök i "Las Fuentes del Algar" under din semester i Altea, så är det en god idé att ta med skor som tål vatten. Det finns nämligen mycket småsten på bottnen av poolerna som kan vara lite obehagliga att trampa på med bara fötter. 

Längre norr ut längs kusten ligger Calpe, och här är det svårt att undgå att se "Ifachs Klippa". Den 332 meter höga klippan utgör ett naturreservat och är den största monoliten i Medelhavsområdet. Att gå runt den tar ca 2 timmar.

Kultur

Altea utgör inramningen till flera spännande festivaler under årets lopp, många av dessa festivaler har ett historiskt tema. Detta gäller till exempel San Pedro Festivalen den 4 juni, och de skådespel du kan se i slutet av augusti, då man återspeglar kamperna mot morerna under Medeltiden.

På tisdagar är det tid för den största utomhusmarknaden du kan besöka på hela Costa Blanca, och där du kan hitta allt från spännande, afrikanska mattor till exotiska kryddor och ädelstenar. Du behöver inte bekymra dig över om du inte är typen som går upp tidigt på morgonen under din semester, för marknaden öppnar inte förrän kl. 17.30. 

Nattlivet

Altea är i första hand en semesterort vid havet och det innebär att här finns massor av barer, restauranger och pubar! Du kan äta ute på de lokala tavernorna som serverar nyfångad fisk och skaldjur och naturligtvis tapas, eller på högklassiga restauranger där du kan njuta av eleganta, internationella rätter.

Njut av en snabb drink på en av pubarna vid stranden eller luta dig tillbaka och iaktta livet omkring dig medan du smuttar på ett glas sval champagne på en av champagnebarerna. La Mascarada är en av de populäraste av dessa. Om du älskar att festa och är på semester i Altea, så bege dig till Benidorm, där hittar du ett hav av klubbar där du kan dansa till ljusan dag! 

Familjesemester

Tycker du det är svårt att hitta den perfekta, familjevänliga destinationen, där både stora och små kan vara så gott som säkra på en härlig semester under solen? Då är Altea det perfekta stället att resa till med alla familjens medlemmar. Här kan du tillsammans med barnen ta en välförtjänt paus från vardagens måsten och stress. Alteas kust sträcker sig över 6 kilometer och rymmer flera vackra, gyllene sandstränder. Utforska Torrevieja-stranden, som ligger på Costa Blanca. Den är inte bara en av de stränder som har den vackraste utsikten, här bjuds det även möjlighet att prova många spännande aktiviteter som hela familjen kan roa sig med.

Alteas vackra parker bildar en underbar inramning till både lugna promenader och museer som väntar på att bli utforskade. Om du känner dig lite äventyrslysten så besök Albir Garden Resort, ett av de bästa sportkomplexen i Europa. Du kan även sysselsätta dig i många timmar i Aqua Park, där det finns massor av vattenrutschkanor och pooler som lämpar sig för alla åldrar. 

I Altea finns det även många trädgårdar som allmänheten har tillgång till samt lekplatser och andra barnvänliga platser där familjens yngsta medlemmar kan slå sig lös, medan de vuxna, eller en av dem, kanske njuter av lite välförtjänt avkoppling och njutning på något av stadens lyxiga SPA! 

Och med alla de möjligheter du har att ta med barnen på så som utflykter med båt, cykelturer och souvenirshopping längs kusten så behöver du inte oroa dig för att de ska få det långtråkigt. Du hittar många olika typer av restauranger i staden, av vilka en del naturligtvis serverar traditionell, spansk mat, men de mer internationella är också väl representerade. Med andra ord kan du förvänta dig goda matupplevelser även för den mest kräsne. 

Parsemester i Altea

Om ni söker en romantisk paus i vardagen, då är Altea stället ni ska resa till! Läget är perfekt, utbudet av hotell, villor och lägenheter är stort så här får ni inte det svårt att sätta samman den perfekta semestern just för er.

Hotel Tossal d'Altea är det perfekta stället om du vill att romantiken ska blomstra under er resa till Altea. Här hittar du en solterrass med skuggiga hörnor och vrår där ni kan tillbringa långa, avslappnande dagar i skuggan eller under Spaniens värmande sol, en utomhus bar och naturligtvis en pool, som du titt som tätt kan svalka dig i. Tossal d'Altea är designat för att ge en autentisk, spansk känsla, som verkligen får er att gå ner i varv och att komma i semesterstämning. Här finns alla de faciliteter som du har behov av för att kunna njuta av din semester på ett komfortabelt och avkopplande sätt. Du kan se fram emot en fantastisk utsikt över landskapet och en restaurang som serverar buffé hela dagen. 

Under er romantiska parsemester i Altea får ni säkert lust att gå en promenad genom de slingrande gatorna till Placa del Castell, där hittar ni trevliga barer med utsikt över havet. Här kan ni slå dig ner och njuta av en cocktail, medan samtalen och vågornas brus utgör kvällens dämpade bakgrundsmusik. 

>> Läs mer om hotell

Karta över Altea