Resor till Alicante

Alicantes moderna fasad döljer ett stolt förflutet. Breda boulevarder och lummiga trädgårdar omger den gamla stadskärnan som ligger vid foten av ett majestätiskt berg där fästningen Santa Barbara vakar över staden. På de historiska gatorna kan man upptäcka byggnader av historisk betydelse som kyrkorna Santa Maria och San Nicolas som båda är ombyggda moskéer från den moriska eran. Men den största attraktionen är förmodligen Alicantes huvudpromenad, La Explanada.

Det var Alicantes egen arkitekt, Jose Guadiola Pico, som ritade La Explanada 1867 och består över 6 miljoner röda, svarta och gräddfärgade plattor med en vision om att skapa den perfekta strandpromenaden i äkta spansk stil. Mönstret återspeglar Medelhavets vågor omgivna av palmer längs hela strandpromenaden. Här får du en unik shoppingupplevelse när du utforskar marknaden med dess utbud av handgjorda smycken, väskor, mattor och mycket mer. 

Gamla stan i Alicante

Alicantes historiska hjärta är den gamla stadsdelen El Barrio som är en av de vackraste platserna i staden och perfekt för en stadsvandring. Med sina smala kullerstensgator och blomfyllda balkonger kommer El Barrio att ge dig den där äkta spanska charmen. På kvällen är El Barrio mycket populärt bland både lokalbefolkning och besökare där du kan hitta några av de bästa tapasbarerna i Alicante, samt ett antal barer med ett brett utbud av uppfriskande cocktails.

Hamnen i Alicante 

Efter en dag på stranden är Alicantes vackra hamn det perfekta stället att koppla av på eftermiddagen och kvällen. Här i marinan kan du se de vackra båtarna segla över horisonten medan du njuter av solnedgången och så småningom uppleva det livliga nattlivet i marinan. Med en mängd olika underhållningsalternativ är detta den perfekta platsen för alla.

Sevärdheter 

 • Högt ovanför Alicante reser sig Mounte Benacantil. Denna medeltida befästning har fungerat som allt från ett stadsförsvar till ett fängelse och är nu en av huvudattraktionerna i Alicante. Här är historien inbäddad i murarna och utsikten mot Benidorm är fantastisk.
 • Den historiska staden Elche som även är känd som "Palmernas stad" finns med på UNESCO:s världsarvslista och är väl värd ett besök. Staden ligger 23 km inåt landet från Alicante och här finns Europas största palmplantage, slottet Altamira och det arkeologiska museet. 
 • Alicante har en mängd attraktioner att erbjuda, men bland de mest fantastiska är ön Tabarca som sticker ut som en pärla längs Costa Blanca Tabarca ligger 5 km från fastlandet och båtresan från hamnen i Alicante tar cirka 45 minuter. Själva båtresan är en upplevelse i sig eftersom havet runt ön är ett välbevarat marint reservat, skyddat för sin unika skönhet, ett överflöd av flora och fauna. Med sitt förflutna som "piratö" bär Tabarca fortfarande spår av sin turbulenta historia, men bakom de tjocka murarna döljer sig en charmig liten by med vita hus och en historisk kyrka, en fyr, museer och hotell, som alla bidrar till öns popularitet bland turister. 
 • Om du är intresserad av kulturhistoria ska du bege dig till den lilla staden Orihuela som ligger cirka 20 km inåt landet. Här kan du besöka den gotiska katedralen från 1300-talet, som har både en barockorgel och renässanskonst.
 • I Alicante hittar du 1800-talsslotten Portillo slottet och Granja slottet som båda har fina balkonger och dekorativa utsmyckningar. Inte att förglömma är Santago Apostol-kyrkan och San Juans konstmuseum, som innehåller statyn Diablesa, en demon från 1600-talet som bärs i påskprocessionen. 

Stränderna 

Naturligtvis är Costa Blanca till stor del centrerat kring sina stränder men detta gäller inte bara Alicante. En av de största fördelarna med denna kuststräcka är de väl utbyggda och underhållna vägarna som förbinder de olika semesterorterna så du kan därför enkelt utforska nya stränder på Costa Blanca som till exempel BenidormTorrevieja och Altea

Bland de många soliga stränderna är Playa del Postiguet i Alicante värt ett besök. Stranden är nästan 1 km lång och ligger längs den långa strandpromenaden som pulserar av liv med ett urval av barer och restauranger, vilket gör den till en idealisk plats för att njuta av solen och strandlivet längs Costa Blanca

Välkommen till Alicante med Escapeaway

Med oss kan du planera och skräddarsy din resa så att den passar just dig. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst.... glöm inte att kolla in våra unika Hideaway hotell i Alicante. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla de fantastiska platserna i området.

>>> Se våra Hideaways hotell i Alicante

>>> Läs mer om Valencia-regionen

>>> Läs mer om Costa Blanca

>>> Läs mer om Benidorm

>>> Läs mer om Elche

>>> Läs mer om Valencia

>>> Läs mer om Spanien
 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Alicante

Populära hotell i Alicante

Spanien, Valencia-regionen, Alicante
9,1
Fantastiskt
1782 omdömen
 • Närmaste flygplats: 12 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Internet/Wi-Fi
Spanien, Valencia-regionen, Alicante
8,7
Mycket bra
1607 omdömen
 • Närmaste flygplats: 11 km
 • Närmaste strand: ca. 2.1 km
 • Internet/Wi-Fi
Spanien, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Mycket bra
4622 omdömen
 • Närmaste flygplats: 11 km
 • Närmaste strand: ca. 1.5 km
 • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Alicante?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner