Resor till Alcoceber

Den lilla staden Alcoceber ligger precis norr om Valencia på Spaniens medelhavskust. Staden som ligger bildskönt belägen vid foten av den fantastiska bergskedjan Sierra de Irta kan skryta med 10 kilometer av vackra sandstränder. Alcoceber som är en del av det inte så kända Costa del Azahar är en ofördärvad badsemesterpärla. Här kan du njuta långa, sköna dagar på stranden i det varma spanska solskenet, simma i lugna vatten, utforska den historiska staden eller naturen bland kullarna där doften av vilda örter och de spektakulära landskapen bjuder på oförglömliga vandringsupplevelser. På kvällarna kan du besöka mysiga restauranger som serverar läckra fisk- och skaldjursrätter, välsmakande spansk tapas eller aromatiska arabiska rätter, det finns även ett par livliga barer. Alcoceber är huvudsakligen ett resmål för dig som vill koppla av på stranden, njuta av den vilda naturen samt beundra vackra utsikter.

Information och fakta

Stränder

Alcocebers stolthet är inte särskilt överraskande den 10 kilometer långa kuststräckan med härlig, mjuk sand. Du har ett stort urval av både stora klitter, sanddyner, avsides vikar och livliga stränder med fina faciliteter när det gäller att hitta det perfekta stället att lägga din badhandduk. En ständig familjefavorit är den sandiga Playa de Las Fuentes som har fantastiska faciliteter, däribland vattencyklar, lekplatser, basketbollplaner, duschar och en härlig strandpromenad. Du hittar även unika sötvattenkällor som bubblar upp längs stranden. Den största och lätt tillgängliga stranden Carregador Beach sjuder av liv med sina sportfaciliteter och en eftertraktad Blå Flagg för dess renlighet. Om du söker ett lite lugnare ställe så prova Tropicana Beach, White Cove eller Three Beaches där du kan gå mellan tre små bukter som är förbundna med varandra. För vacker natur kan den steniga Ribamar bukten i naturparken Sierra de Irta varmt rekommenderas.

Utflyktsmöjligheter

Det finns ett bra urval av butiker, barer och restauranger som är lätt tillgängliga till fots eller om du vill vila fötterna med tåg som kör längs hamnfronten.

Har du hyrt en bil kan du köra en tur upp på San Benet-berget för att njuta av den fantastiska utsikten längs kusten och landets inre delar. På en klar dag kan du se ända till San Antonio i Alicante och Columbretes-öarna.

Alcossebre ligger precis vid sidan om Sierra de Irta nationalparken, så det finns massor av möjligheter att göra vandringsturer genom nationalparken och längs kuststigarna.

Mat och dryck

Eftersom semesterorten är ganska platt är det lätt att gå längs strandpromenaden och smaka på läckerheterna på de många barerna, restaurangerna och inte minst glassbarerna som ligger vid marinan. Hamnen är ofta full av liv så det är ett perfekt ställe att slå sig ner och njuta av en drink medan man iakttar världen passera förbi. Det finns även en rad bra restauranger så du kommer alltid kunna hitta något som faller dig i smaken. 

Närliggande attraktioner

För golfspelare finns det en bana bara 40 minuters körning från Alcoceber. Banan är ritad av Bernhard Langer och erbjuder inte enbart fantastisk golf utan bjuder även på vackra omgivningar.

Den gamla fästningsstaden Peniscola ligger cirka 15 kilometer bort, där kan du gå en tur genom de snirklande gatorna och gränderna i den gamla staden samt utforska den vackra och högt placerade borgen. Det finns även en underbar strand och mängder av bra barer och restauranger, för att inte tala om alla de små turist- och souvenirbutikerna. Precis utanför Peniscola erbjuder man även go-kart körning samt ett vattenland i Benicassim. Skulle du drabbas av ett starkt shoppingbehov är det som gjort för en tur till Valencia som bara ligger en timmes körning bort.

För en dagsutflykt är temaparken Port Aventura i Salou ett par timmars körning bort ett bra val för hela familjen. Befinner du dig här under vintermånaderna kan du eventuellt besöka Teruel-skidresort som är ganska liten men som i gengäld har rimliga priser och massor av kul.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Alcoceber