Resor till Santiago del Teide

Santiago del Teide ligger uppe i den natursköna Valle de Santiago på den västra delen av Teneriffa. Den lilla staden är framför allt populär bland vandrare som härifrån har massor av möjligheter att utforska Masca- och Tenobergen eller nationalparken Teides storslagna natur samt otaliga stämningsfulla bergsbyar.

Traditionell liten stad omgiven av storslagen natur

Det lite tillbakadragna läget uppe i dalen har gjort att Santiago del Teide har lyckats bevara mycket av sin ursprungliga bykänsla. Det är därför inte ovanligt att se lokalbefolkningen gå runt i traditionell klädsel (dock mest de äldre). Här kommer du snabbt in i bysamhällets lugna rytm och glömmer allt om vardagens stress där hemma. Den lilla staden ligger längs vägen som binder samman Garachico och Los Gigantes. Får du lust att ta ett dopp eller ha en lite livligare kväll på stan så ligger båda dessa populära kuststäder inom 30 minuters körning.

Orkar du inte förflytta dig så långt efter en dag till fots bland bergen så finns det ett begränsat men bra utbud av restauranger och barer längs huvudgatan i själva Santiago del Teide. Även om staden inte har något speciellt affärsliv så kan du ändå hitta de flesta dagligvarorna i de lokala butikerna.

Det är nog först och främst de omkringliggande bergen som kommer locka till sig din uppmärksamhet på en resa till Santiago del Teide. Själva den lilla staden har inte så många sevärdheter även om den har en lång historia. Det kan dock rekommenderas att ta en sväng förbi stadens kyrka som i och för sig är liten men mycket charmerande. Går du en sväng längs huvudgatan bör du passa på att titta på målningarna över husens dörrar. Det är den franske konstnären Bernard Romain som vackert har skildrat olika scener och platser från Kanarieöarna. De kan ge bra inspiration till din nästa resa.

Det går buss till Santiago del Teide från bland annat Puerto de la Cruz och Los Gigantes. Det är dock en klar fördel att ha tillgång till hyrbil när du reser hit. Vill du tillbringa din semester med vandringsturer kan du i och för sig påbörja dessa nere i Santiago del Teide, men med en bil får du mycket fler möjligheter att ta dig runt till många andra vackra vandringsleder och stigar som tar dig till vackra utsiktspunkter och små byar på Teneriffa.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Santiago del Teide

Vad tycker gästerna om i Santiago del Teide?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner