Resor till Santa Cruz

Ön Teneriffa konkurrerar med Gran Canaria i storlek och betydelse. Huvudstaden Santa Cruz de Tenerife är en glad hamnstad, vars livsrytm bestäms av de milda klimatet. Santa Cruz berömda karneval kan konkurrera med den i Rio de Janeiro vad gäller prakt och färger.

Teneriffas pulserande huvudstad, som ligger på ett braläge vid foten av Anagabergen, erbjuder superväder, samt massor av aktiviteter för var och en. Oavsett om du vill slappna av på de vackra stränderna, vandra runt i de natursköna parkerna, eller äta gott och festa natten lång på restaurangerna och klubbarna, så fortsätter Santa Cruz att vara ett populärt val hos dem som åker på semester till Kanarieöarna.

Med dess dramatiska bergrika bakgrund, och attraktiva sandiga kustlinje, är Santa Cruz ideal för semestergäster som önskar att spendera tid utomhus i det naturliga landskapet. Besök den välbesökta, men samtidigt oförstörda, stranden Playa de las Teresitas - en kilometerlång sträcka av sand precis utanför Santa Cruz. Eller åk in till själva staden för att upptäcka historiska och färgglada byggnader från många tidsperioder, däribland historiska slottsruiner. Som huvudstad på ön, finns här gott om restauranger av hög kvalitet, samt shopping i stora kedjor och individuella butiker. Kulturella intressepunkter som museum och ett otroligt auditorium erbjuder massor av underhållning, medan klubbarna och barerna garanterar en bra kväll på stan.

Välkommen till Spanien och Kanarieöarna med Hideaways. Vi är specialister på resor till Teneriffa och resmål som Santa Cruz, där du bor på handplockade hotell och semesterlägenheter på din resa.

>> Flera resor och resmål på Teneriffa hittar du här

Hotell i Santa Cruz de Tenerife

Information och fakta

Ska du resa till Teneriffa och bo i området runt Santa Cruz, har vi här samlat lite information och fakta om staden. Söker du mer inspiration till din resa, kan du besöka vår blogg om resor, där vi bland annat skriver om sevärdheter, kultur, mat och mycket mer.

En omisskännlig arom av det gama koloniäventyret hänger fortfarande över Santa Cruz de Tenerifes gator, där de nedrullade träjalousinerna på egendomarnas altaner skyddar invånarna mot eftermiddagssolen. Synen av en sval innergård frestar jämt den förbipasserande, som kan söka skydd i stadens gröna oas - parken Garcia Sanabria. Här häver palmer och flera hundra år gamla drakblodsträd sig över en frodig, subtropisk vegetation, som ekar av ljuden från fåglarnas kvitter.

Stenbyggnader från 1600-talet gör, tillsammans med Cartapalatset och kyrkan Concepción, att Santa Cruz de Tenerife får ett ganska adligt utseende. Folklivet koncentrerar sig runt hamnkvarteret runt Candelariatorget.

Sevärdheter

Museet för naturen och människan har tre våningar dedikerade Kanarieröarnas historia och natur, och det är ett fascinerande sätt att lära sig mer om semestedestinationen, och verkligen värdesätta den. Det finns också ett Militärmuseum, som ställer ut områdets krigs-fynd genom tiderna. Båda platser är en glimrande möjlighet för att ge barnen intresse för historia, genom att smyga in några lärorika besök på semestern - förutsatt att man kan locka bort dem från stranden för en liten stund. Audiotorio de Tenerfe är en av stadens mest markanta och iögonfallande byggnader, och det är också en plats att besöka om du vill lyssna till en föreställning på din resa. Det finns musik och teateruppvisningar för var och ens smak, från seriöst och klassiskt till skör och rolig. Ett alternativ är Teatro Guimerá, som härstammar från 1851, och fortfarande sätter uppmusikaler, teaterstycken och operor.

Att promenera runt i stan och titta på byggnaderna är en sevärdhet i sig själv, där en karaktäristiskt arkitektur får butiker och kontor att likna konstverk. Om du på ett eller annat vis blir trött på stranden vd Playa de las Teresitas, kan ni besöka Cesar Manrique Maritime Park. Detta komplex bjuder på massor av pooler, fontäner, palmer och platser där du kan slappna av och njuta av förfriskningar. Ett trevligt ombyte från stranden, och inträdet kostar endast 3 euro för en vuxen.

Händelser och arrangemang

Konstscenen levererar flera saker som du inte kan missa i Santa Cruz, och den ger dig en inblick i stadens sanna kultur. Skulpturstigen är ett måste att besöka, även om du inte betraktar dig som en konstälskare. Att följa denna stig, med alla dess skulpturer av kända konstnärer, är ett härligt sätt att utforska staden på, speciellt om du får en turguide att visa dig runt. Och, om du är en riktig konstälskare, så har Museo Minicipal de Bellas Artes en permanent uställning som du inte få missa.

Varje februari är Karneval de Santa Cruz de Tenerife en stor och spektekulär festlighet, och den är unik i sitt slg - endast karnevalen i Rio i Brasilien sägs vara bättre. En miljon människor reser till Teneriffa för att delta i denna fest, där parader, dans, utklädnader och annat upplevs på stadens gator.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här