Resor till Puerto de Santiago

Puerto de Santiago är ett före detta fiskeläge på Teneriffas västkust som har utvecklats till att bli en underbar semesterdestination. Precis norr om staden ligger de spektakulära 500 meter höga kustklipporna Acantilados de Los Gigantes som reser sig nästan lodrätt upp från det azurblåa havet. Själva Puerto de Santiago ligger mellan Los Gigantes och Playa de la Arena. I praktiken är de tre städerna nästan som ett enda sammanhängande område. Det går regelbundet bussar mellan de tre städerna om du inte föredrar att gå.

I jämförelse med de större semesterorterna längre nere längs kusten så som Playa de las Americas och Los Cristianos så är det mer fridfullt i Puerto de Santiago. Perfekt för en semester där du först och främst vill kunna koppla av och njuta av det soliga klimatet på Teneriffa. Du kan antingen koppla av på stadens egen lilla strand Playa de Santiago eller så kan den närliggande och större stranden Playa la Arena än mer rekommenderas. Denna strand är nämligen en av de bästa badstränderna i regionen.

Reser du till Puerto de Santiago kan du välja att bo på ett hotell med All inclusive om du nu inte föredrar en semesterlägenhet med självhushållning. Oavsett vilket du väljer så kan du få lite variation i ätandet under semestern på någon av de bra tapasbarerna eller restaurangerna i området. Eftersom det bor en stor del lokal befolkning här finns det goda möjligheter att hitta matställen som serverar autentiska kanariska rätter. Det finns dessutom en del barer samt några små supermarkets som kan täcka dina flesta övriga behov.

Vackra solnedgångar och vulkanlandskap

Det går en vacker kustpromenad mellan Puerto de Santiago och Los Gigantes som framför allt fram mot solnedgången är väl värd en promenad. Från promenaden har du en vacker utsikt över havet och mot grannön La Gomera. Från grannstaden Los Gigantes kan du för övrigt göra båtturer ut för att se valar, delfiner och havssköldpaddor i deras naturliga element.

Norr om grannstaden kan du njuta av utsikten upp längs den dramatiska kustlinjen med sina branta klippor. Gör du istället en utflykt längre in på ön kan du även där utforska spektakulära landskap på vägen mot vulkanen Teide - Spaniens högsta berg. Den vilande vulkanen ligger omgiven av ett öde lavalandskap som med rätta ofta jämförs med månens gyllene yta. Bästa sättet att uppleva detta unika område på är genom att hyra en bil. Bilen hyr du med fördel redan hemifrån samtidigt som du bokar din resa till Puerto de Santiago här på vår hemsida.

Boka din resa till Puerto de Santiago redan idag!

Vi är specialister på resor till Puerto de Santiago där du bor på handplockade hotell eller semesterlägenheter. I vår sökmotor hittar du även lätt de billigaste flygbiljetterna till din resa. Du väljer själv om du vill söka efter flygförbindelser från Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå, Växjö eller Köpenhamn.

Bokar du en paketresa som inkluderar flyg och hotell är den naturligtvis täckt av både paketreselagen och resegarantin.

Trevlig resa!

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Puerto de Santiago