Resor till Playa San Juan

Playa San Juan är ett av de före detta fiskelägena på Teneriffas västkust som genom åren har förvandlats till underbara resmål. I Playa San Juan ligger det dock fortfarande åtskilliga små fiskebåtar bakom en lång pir i den lilla hamnen. Piren skyddar inte bara båtarna utan även stadens huvudstrand mot det öppna havet. Ner längs denna fina strand med mörk lavasand och dittransporterad vit sand går en flott strandpromenad. Här kan du under dagens lopp hämta förfriskningar från en strandbar eller på kvällen slå dig ner på en bänk för att njuta av solens sista strålar.

Fridfull fiskeby med läcker strand

I jämförelse med större semesterorter som Costa Adeje, Los Cristianos och Playa de las Américas längre ner längs kusten är Playa San Juan en förhållandevis liten och fridfull stad. Även här har det i och för sig på senare år genomförts en modernisering och utbyggnad av faciliteterna, framför allt har strandpromenaden fått sig en ansiktslyftning. Trots detta har det gamla fiskelägets lite dämpade atmosfär förblivit intakt i nutidens Playa San Juan. På en resa hit kan du därför fortfarande uppleva det äkta Teneriffa utan massturismen. Staden har emellertid alla de faciliteter du kan önska på en semester.

Efter att du har njutit av solnedgången nere från stranden kan du till exempel styra kosan mot någon av stadens restauranger. Följer du strandpromenaden upp längs kusten hittar du massor av restauranger och caféer som lockar med tapas och läckra fiskrätter. Går du vidare norrut kommer du till en mindre klippstrand, här råder inte samma barnvänliga förhållanden som på huvudstranden men det är ändå en underbar plats att lapa lite sol eller ta ett uppfriskande dopp i det turkosblåa havet.

Många utflyktsmöjligheter

Det är inte i Playa San Juan du hittar det stora nöjesutbudet eller något pulserande nattliv men för den skull innebär en resa hit inte enbart stilla landsorts- och strandliv. Det finns massor av möjligheter att göra spännande utflykter härifrån. Du kan hoppa på en buss eller ta en taxi för att besöka grannstäderna eller någon av de många andra stränderna i området. Vill du utforska mer av ön och inte vara beroende av tidtabeller kan det rekommenderas att boka en hyrbil samtidigt med din resa till Playa San Juan.

En av öns mest populära attraktioner, Teide Nationalpark, är till exempel ett upplagt mål för en dagsutflykt från Playa San Juan. Denna nationalpark som täcker de mellersta delarna av ön rymmer Spaniens högsta berg den aktiva vulkanen El Teide (3 718 meter). Den omkringliggande höglandsöknen har ett unikt landskap som inbjuder till vandringsturer. Det är även en stor upplevelse att bara köra genom parken med bil. Man kan ta en linbana nästan hela vägen till toppen av Teide för att njuta av den fantastiska utsikten.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Playa San Juan