Resor till Playa Paraiso

Detta kustsamhälle lever sitt liv i ett avslappnat tempo och med grannstäder som erbjuder all den trängsel och höga tempo som du kan tänkas ha behov av på kvällen - är detta en möjlighet till det bästa av två världar. Tack vare det klimat som gör Kanarieöarna så populära lockar Playa Paraiso till sig par och familjer hela året. Men naturligtvis är det inte enbart klimatet som bidrar till charmen, för en semester i Playa Paraiso erbjuder ett överflöd av vackra, fotogena landskap. Denna semesterort på Teneriffa byggdes upp med syftet att ha en fantastisk gyllene sandstrand samt ett friluftsbad med härligt saltvatten som ligger skyddat av bergen och de vackra gröna träden - dina drömmar om paradiset har precis gått i uppfyllelse.

Familjenöjen och fantastiska sevärdheter

Om du söker en paus i den stressiga vardagen så kan en resa till Playa Paraiso ge dig just det. Kuststaden må vara liten men denna semesterort är designad för att ge den som vill fly verkligheten vad man behöver. Det närliggande området Callao Salvaje är värd för liknande sevärdheter och det samma kan sägas om La Caleta, som har en fantastisk nationalpark i en målerisk fiskeby. Om du besöker Playa Paraiso för att hitta äventyr åt familjen så kan du besöka vattenparken Siam Park. Stället står värd för överdådigt designade temaområden som Mai Tai-floden, och med dinosaurier och drakar som blickar ner över en del av nöjesutbuden. Om du inte orkar med i de ungas tempo så kan du även besöka tehus och restauranger eller lägga dig tillrätta på Siam Beach. Skulle du vilja fördjupa dig i vad naturen har att bjuda kan du utforska havet på en snorkelutflykt.

Dykskolorna tar sig an nybörjare för att se till att alla har möjlighet att komma öga mot öga med det okända under vattenytan. Playa Paraiso erbjuder även sina semestergäster möjligheten att vandra genom de stelnade lavaområdena fram till den aktiva vulkanen Teide, som dessutom är det högsta berget i Spanien. Njut av den underbara utsikten över Teneriffa från denna otroliga utsiktspunkt med sin omkringliggande nationalpark, här har du något att beundra under din semester i Playa Paraiso. Om du föredrar att beundra vulkanen på avstånd så sträcker sig nationalparken ända fram till den charmiga lilla byn Vilaflor, där kan du smaka på genuin kanarisk mat och lokalt vin. Om du förflyttar dig ännu längre in i parken så kommer du till Playa de las Americas, motparten till Playa Paraisos lugn. Här kan du dansa natten lång med lokalbefolkningen och andra turister till både modern och nostalgisk musik vilket gör staden så populär.

Vädret

Släng kläderna och ta på solkrämen! Det är ständigt varmt på Teneriffa med vintertemperaturer på genomsnittliga 17 grader Celsius och sommartemperaturer rnt 30 grader Celsius. Detta bidrar till en solbrännande sommarsemester eller en avkopplande julklappsutdelning runt poolen och med avkoppling på stranden!

Landskapet

Paradise Beach i sig själv är egentligen bara en liten klippbukt, men idealiskt placerad nära de långa, rena sträckorna av sandstrand vid Playa De La Arena och öns betagande sydvästra kustlinje. Vandra längs dessa svarta sanddyner för att besöka någon av alla små fiskebyar som ön har så många av, eller styr kosan inåt landet. Bege dig upp till Mount Teide National Park, där du kan ta dig upp till Spaniens högsta punkt och få en fantastisk panoramautsikt över ön.

Med Escapeaway kan du resa till Playa Paraiso från alla större flygplatser så som Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning. Vi erbjuder dig flygbiljetter med reguljärflyg till de bästa priserna på nätet, paketerar det med våra noga utvalda hotell på Teneriffa och med möjlighet att lägga till en hyrbil - allt i en komplett paketresa som är säkrad av resegarantin.

>> Se även våra resor till Lanzarote
>> Se också våra resor till Gran Canaria

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Playa Paraiso