Lyxsemester Teneriffa

Åk på en lyxsemester till Teneriffa med Escapeaway, och på bo ett av våra noga utvalda lyxhotell, med fokus på charm, läge och hög standard. Här får du fantastiskt väder året runt, frodig natur och en otrolig geografi, med Spaniens högsta punkt - vulkanen Teide - som kronjuvel i samlingen. På grund av öns popularitet som semesterdestination, framförallt på vintern, är det enkelt att komma hit med reguljärflyg, och med Escapeaway kan du sammansätta reslängd och datum precis som du själv önskar.

På den sydvästra delen av Teneriffa - solsidan - ligger bland annat den populära semesterorten Playa de las Américas, och här hittar du en rad lyxhotell, som är handplockade av Escapeaway och som utgör perfekta ramar runt er lyxsemester. Här har man nog kontrollerat kvaliteten, och faciliteterna är alltid på högsta nivå. Samtidigt värdesätter vi att hitta unika hotell, som har få rum och ett särskilt läge. Lyxresor till Teneriffa med Escapeaway går alltid med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn - direkt eller med mellanlandning - till en av Teneriffas två flygplatser.

Teneriffa är också en intressant destination för dig som vill vara aktiv. Här finns flera vackra golfbanor, och har du starka ben kan du ta en cykeltur upp på vulkanen Teide, innan du styr tillbaka ner mot hotellet. Åk på en härlig och flexibel lyxresa till Teneriffa i sällskap med Escapeaway och få en upplevese utöver det vanliga.

Lyxresor till Teneriffa

Teneriffa är den största av Kanarieöarna, och den vulkaniska ön lockar både naturälskare, vandrare, mountainbikers, paragliders, vindsurfare, dykare, kitesurfare, seglare och golfspelare. Som pricken över i på den sportsliga utmaningen, kan du inkvartera dig i en härlig lyxvilla eller på ett läckert lyxhotell med alla möjliga bekvämligheter. Lyxbesöket ger dig friheten att uppleva alla dessa sportaktiviteter från första parkett, med de fysiska och visuella ramarna på plats. På de flesta av våra lyxhotell på Teneriffa, finns ett rymligt SPA med många avslappnade behandlingar, och självklart en eller flera pooler och en avslappnande park med gott om solstolar att slå sig ner i. Upplev din sport, kombinerat med ett omfattande SPA-paket, och den perfekta lyxsemestern på Teneriffa är ett faktum.

365 dagar om året, är Teneriffa en perfekt destination med finklippta golfbanor, shopping i de pittoreska landsorterna, fantastiska vandringar på vulkanerna, och spektakulärt anlagda parker med lagerträdsskogar. Besök det största vattenlandet i Europa, de smala gatorna i de charmiga städerna Garachicio, Santa Cruz, El Sauzal, Vilaflor och Puorto de la Cruz, eller upptäck den gamla stadsdelen i La Laguna - som finns med på UNESCOs världsarvslista. Men du kan ju också bara njuta av en cocktail på terrassen på ditt lyxhotell, med utsikt över det vackra landskapet och den frodiga vegetationen och bara låta dagen gå.. Det är riktig lyx!

Ön Teneriffa skapades av ett vulkanutbrott, och man har kunnat bevisa att den äldsta stenen man hittat på ön, är över sju miljoner år gammal. Detta vulkanlandskap skapade en labyrint av grottor, som är värda att utforska, och det stabila, milda klimatet kombinerat med den vilda skönheten i landskapen - över och under havet - gör att Teneriffa är ett Eldorado för vattensportentusiaster och äventyrslystna. Dykare kan simma med exotiska fiskar, sköldpaddor och rockor, med sikt på mer än 30 meter.

>> Läs också om lyxresor till Mallorca
>> Så här bokar du en billig paketresa till Gran Canaria

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Teneriffa

Populära hotell på Teneriffa

Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, La Caleta
10,0
Fantastiskt
476 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, La Caleta
9,7
Fantastiskt
619 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 2.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Costa Adeje
9,9
Fantastiskt
148 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)