Resor till Los Realejos

Los Realejos ligger spektakulärt beläget bland bergen nära Teneriffas nordkust. Området omkring denna medelstora stad bjuder på några av öns vackraste landskap. En stor del av dessa ingår i skyddade naturområden som Mount Teide Nationalpark, och Corona Skogsnaturpark, som inte överraskande bär på massor av möjligheter för friluftsmänniskor. Tycker du om aktiv semester med vandringsturer i storslagen natur så är Los Realejos ett perfekt resmål.

Semester med strand, natur och kultur

Även om bergen på många ställen står branta ända ner till kusten så kan du på en resa till Los Realejos även ta en tur till stranden för att solbada och ta ett dopp. Inom 10 minuters körning hittar du nämligen flera små stränder med svart lavasand som bland annat Playa de la Fajana och Playa El Socorro. Särskilt den sistnämnda är även populär bland surfare som här kan njuta till fullo av de regelbundna vågorna. Höjer du blicken är det heller inte ovanligt att se paragliders sväva ner mot kusten uppifrån bergen.

Du behöver dock inte sväva högt för att njuta av det vackra kustlandskapet. När du går och kör runt i och omkring Los Realejos passerar du nämligen ofta utsiktspunkter så kallade miradors, från vilka du kan njuta av spektakulära panoramautsikter över berg och hav.

Det är inte enbart friluftsmänniskor som reser till denna nordliga del av Teneriffa. Los Realejos är även ett perfekt resmål för dig som vill åka på en riktig livsnjutarsemester med familjen, på solokvist eller med din partner. I både Los Realejos och de närliggande grannstäderna hittar du till exempel massor av bra restauranger där du kan njuta av goda lokala viner till maten.

Precis som du får rikliga möjligheter att fördjupa dig i det lokala kökets härligheter på en resa till Los Realejos på norra Teneriffa, så finns det just i denna stad även goda möjligheter att uppleva lokala seder och traditioner på nära håll. Just Los Realejos är känt för sina många stadsfester och festivaler, vilka ofta inkluderar stora upptåg, musik, fyrverkerier och mat. Det sägs att det nästan hålls 100 sådana fester under ett år i Los Realejos.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Los Realejos