Resor till Matanza

La Matanza de Acentejo ligger nära Teneriffas nordöstra kust bara en kvarts körning från öns nordliga flygplats. Översatt betyder stadens namn "Acentejo-masakrern" och har fått sitt namn efter ett blodigt slag 1494 mellan Teneriffas ursprungsbefolkning guancherna och kolonisatörer från Spanien ledda av conquistadoren Alonso Fernández de Lugo, ett slag som guancherna vann.

Upplev det frodiga norr

I dag kämpas det inte längre om denna fridfulla och måleriska lilla stad som med sitt vackra läge vid nordkustens branta klippor med utsikt över det azurblåa havet är ett fantastiskt resmål på Teneriffa. I jämförelse med de mer turistiga kuststäderna på den södra delen av ön är en resa till det frodiga norr och La Matanza de Acentejo en möjlighet att få uppleva en mer autentisk ö-kultur.

Även om själva La Matanza är välutvecklat med allt all vad du som turist kan önska dig av inköpsmöjligheter och matställen så märker du tydligt att jordbruket fortfarande är den viktigaste näringen i området. De många gårdarna runt staden lever väl av den bördiga jorden och producerar framför allt potatis och frukt men även fina rödviner. Vill du se det imponerande urvalet av färska, lokala råvaror så kan det rekommenderas att ta vägen förbi Mercadillo del Agricultor de La Matanza. Här är det som regel även fina möjligheter att hitta läckra lokala delikatesser samt konsthantverk.

Stränder och aktiviteter

La Matanza ligger på omkring 425 meters höjd över havet men du kan ändå på en resa hit helt klart få användning av dina badkläder. Kör du till exempel en kort tur norrut så kommer du till den mörka lavastranden Playa de la Arena. Vågorna här på nordkusten kan vara höga men du kan eventuellt även pröva något av de mer skyddade havsbaden.

Ta också gärna med dig ett par bra vandringsskor när du reser till La Matanza. Precis ovanför staden har du härligt natursköna omgivningar att vandra i. Kör eventuellt en bit av vägen med bil om stigarna verkar för branta att klara till fots eller på cykel. Packa gärna en picknickkorg med lokala läckerheter och stannat till vid en av områdets miradores, utsiktspunkter, där du fullkomligt kommer tappa hakan av panoramautsikten ner mot havet och den dramatiska klippkusten.

Har du hyrt en bil till din resa vilket helt klart rekommenderas så är det lätt att ta sig runt även om du i La Matanza bor i den nordöstra änden av ön. Det är till exempel bara omkring 25 kilometer till huvudstaden Santa Cruz dessutom ligger Teide Nationalpark inom ganska överkomligt räckhåll.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i La Matanza