Resor till Garachico

Garachico är en historisk handelsstad, som en gång i tiden tillhörde Teneriffas rikaste städer. Staden har på sätt och vis återuppstått från en historia, som var full av ödeläggande vulkanutbrott.

Vulkanen Teides glödande lava tillintetgjorde nämligen mycket av det som en gång i tiden var Garachico, men det har också efterlämnat en otrolig skönhet efter sig. Perfekt restaurerade kyrkor, naturliga pooler omringade av vulkansk sten, och den fascinerande drivkraften är bara några av sakerna den kanariska kulturen delar med sig av.

På den nordvätra sidan av Teneriffa jälsas du välkommen av låglandets imponerande naturliga skönhet, som solar sig i den välkända kanariska solen nästan hela året om.

Imponerande havspooler

När du reser till Garachico, är den mest populära attraktionen utan tvekan havspoolerna, som är omgivna av vulkanisk sten och är hem för flera maritima arter. De flesta av dessa kan du hitta medan de gömmer sig under klippkanterna - något som helt klart måste upplevas. Garachico är också känd för torget Plaza de la Libertad, Frihetsroget, som ska ha varit det vackraste på ön. De spännande byggnaderna glimtar i solskenet och respresenterar stadens arkitektur och kultur.

Läckra fiskrätter är en naturlig del av programmet när du väljer bland strålande restauranger. Här kan du naturligtvis också prova Spaniens traditionella tapas. En annan plats du kan besöka i staden, är kyrkan Santa Ana, där du kan ta en bild av det majestätiska klocktornet. Om du föredrar något lite mer livligt, ska du besöka Garachico i augusti när det är San Roque-festival - en kulturell fest som helt klart kommer skapa minnen för livet.

Garachico är ett resmål på Teneriffa som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första som får besked när vi lanserar resor till Garachico. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Garachico, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda.

>> Billiga resor till Costa Adeje
>> Billiga resor till Playa de las Americas

Boka billiga resor till Garachico online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Garachico. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Garachico. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Garachico - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Garachico. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Garachico