Resor till Buenavista del Norte

På nordkusten i det mycket nordvästliga hörnet av Teneriffa ligger det en liten charmig stad i dramatiska grönklädda omgivningar vid foten av Teno bergen, denna stad heter Buenavista del Norte. Centrum av stan utgörs av två vackra små torg Plaza Generel Eulate och Plaza Remedios. Torgen ligger omgivna av vackra träd, byggnader av terrakottategelstenar och en elegant vitkalkad kyrka. 

Buenavista betyder ”fantastisk utsikt”, och platsen lever upp till sitt namn. Vackra råa berg slingrar sig runt stadens honungsfärgade hus. Längs kusten hittar du fina svarta sandstränder och naturliga pooler skapade av vulkanutbrott som ägde rum för många hundra år sedan. 

Du kan njuta av utsikten över Kanarieöarnas vackra landskap under en runda golf på en bana på första parkett ut mot havet. Denna mästerskapsbana har ritats av den legendariske spanske golfspelaren Severiano Ballesteros. Att paddla kajak är också mycket populärt i området och om du har tur kanske du stöter på några exotiska djur längs vägen. 

På land, är Teno Rural Park mycket populär bland vandrare, Här kan du följa vandringsleder som går genom ett vykortsliknande bergslandskap, skogsklädda dalar och förbi betagande utsiktspunkter över vattnet. Planera in ett stopp i en av de små byarna längs stigen för att tanka på energin med lokala ostar och bakverk. 

Traditionella yrken som hantverk i trä, halm och ben existerar fortfarande i denna delen av Teneriffa och den ojämna och svårforcerade terrängen har bidragit till att bevara de naturliga materialresurserna.

Välkommen till Buenavista med Escapeaway, vi är specialister på resor till Teneriffa där du bor på handplockade och noga utvalda hotell på din resa. Boka din resa som ett komplett paket inklusive flyg, hotell och transport tur/retur från flygplatsen eller en hyrbil som står och väntar på dig vid din ankomst till ön. Vill du hellre själv arrangera din resa till Buenavista kan du naturligtvis nöja dig med att enbart boka din hotellvistelse genom Escapeaway.

>> Vill du bo på lyxhotell på Teneriffa? klicka då här!
>> Läs hur vi sätter ihop din paketresa till Teneriffa här

 

Hotell i Buenavista

Information och fakta

Ska du åka på semester till denna del av Teneriffa så har jag här sammanställt lite information och fakta om resmålet åt dig.

Oavsett om du har varit på Teneriffa tidigare eller om det är din första semester här så kommer en resa till Buenavista del Norte för många att kännas som det första besöket på ön. Buenavista del Norte ligger nämligen på en plats på Teneriffa som man sällan kommer till. Det är ett område där tempot är lite långsammare och tiden har skruvats tillbaka lite grann. Istället för de vanliga gatorna fyllda med barer och butiker så kommer du vandra längs gator där det ligger mysiga hus, traditionella köpmansbutiker och vacker arkitektur från 1700-talet.

Du kommer få se en annan sida av Teneriffa under en resa till Buenavista del Norte, till exempel "hemliga stränder", fantastiska naturparker och traditionella byar och småstäder. 

Historia

Buenavista del Norte är en så vacker del av ön att inte ens de spanska erövrarna kunde ignorera området. Som en följd av detta gav de området ett namn som står sig än idag som en hyllning till dess skönhet (Buenavista del Norte som översatt till svenska blir "Vacker utsikt i norr").

Historiska dokument anses kunna datera stadens uppblomstring redan till 1516, och om du besöker området idag får du en känsla av att det nog kan stämma. 

Enligt en del dokument tyder det på att den spanske erövraren Juan Mendéz år 1513 pressade regeringen till att ge honom lov att bygga en stad i området som de hade döpt till ”Buenavista del Norte”. Ordensmakten gav Mendéz tillåtelse och inte långt därefter lät han uppföra de första husen. Inom inte allt för lång tid blev området otroligt populärt bland erövrarna. Buenavista del Norte var därmed officiellt född. Det råder ingen tvekan om områdets lantbrukspotential och Mendéz’s, som det verkar, ändlösa vattentillgång var starkt medverkande till att området utvecklades så snabbt som det gjorde. Men det står även klart att det undersköna området som den nya staden hade byggts i var en sann magnet för tillflyttande. Utvecklingen i Buenavista del Norte gick hand i hand med sockerproduktionen som var ledande i området. 

Det är dessvärre inte många år sedan staden led en allvarlig förlust. 1996 blev Nuestra Señora de los Remedios kyrkan allvarligt skadad av en brand. Kyrkan har sedan dess renoverats men i samband med kyrkobranden var det många ovärderliga föremål som gick förlorade. 

Kultur

Buenavista del Norte är en religiös stad. Kyrkan Nuestra Señora de los Remedios ligger mycket centralt placerad i stan och kräver respekt från alla åskådare. 

Det är inte nödvändigt att konvertera eller vara troende när du är inne i kyrkan, men när du besöker Buenavista del Norte är det viktigt att du respekterar de rituella handlingarna. 

Buenavista del Norte är som så många andra ställen på Teneriffa en mycket avkopplande plats som vägrar att låta sig stressas. Du kan kanske få vänta lite på dina beställningar och öppettiderna hålls inte till punkt och pricka utan kan variera. Men när allt försiggår i dessa vackra omgivningar så kommer du uppleva det som passande att det mesta genomförs i ett lugnt tempo. 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här