Resor till Alcalá

När du bokar en resa till Teneriffa, kan du bland annat kika på destinationen Alcalá, som tidigre var en liten fiskeort, men nu är en modern stad vid stranden på Teneriffas södra kust.

Hamnfronten har ett par små bukter, vars strand är en mix av vulkanisk sand och småsten. Det finns en badbro på stranden. Staden är full av vitkalkade och pastellfärgade byggnader, och ett lockande huvudtorg - Calle la Plaza - som är flankerat av träd och blommor.

Innan du kommer in i själva staden, kommer du kunna se stelnad lava, som har bidragit till att forma landskapet på ett märkligt vis. Förr i tiden levde de lokala invånarna av fiske och frukt- och grönsaksodling och iag är det fortfarande möjligt att se några av de stora bananplantagerna i regionen. Klimatet i denna region är härligt - cirka 18 grader i genomsnitt på vintern och 28 grader på sommaren.

Några av fiskebåtarna lägger till i den lilla hamnen vid lavakusten. Nära inpå finns en dykarskola. I närheten av centrum hittar du några naturliga bassänger, vilka uppstått genom vulkanens aktivitet. I dessa områden är det idealt att slappna av och bada, och bara njuta av tillvaron. En gång om året, runt den 15 augusti, blir Alcalá centrum för en händelse på teneriffa: en fiesta med musik. 

Alcalá är fortfarande påfallande orört av turism, trots det korta avståndet från ett par lyxhotell.

>> Se också våra lyxhotell på Teneriffa
>> Här hittar du info om paketresor till Teneriffa

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Alcala