Semesterboenden i Spanien

Spanien är det populäraste semesterlandet i Europa och det är inte svårt att förstå varför. Vackert väder, läckra stränder och låga priser är en kombination i världsklass. Boka din semester i Spanien med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway hittar du handplockade semesterboenden i flera av de populära resmålen i Spanien som till exempel Mallorca, i Andalusien och på Gran Canaria. Ett semesterboende hos Escapeaway ska leva upp till ett flertal krav för att komma med i programmet, men det viktigaste är att vi själva vill semestra här och att semesterboendets priser och kvalitet följs åt. Alla semesterboenden i Spanien (och på alla andra resmål) har vi själva besökt. Du hittar därför på hemsidan en mycket omfattande och personlig beskrivning av alla semesterboenden.

Njut av gästfriheten

Oavsett var du hittar ditt semesterboende i Spanien kommer du att märka att det lokala folklivet pågår på gator och torg. Och om du bara engagerar dig en smula märker du snabbt den inhemska öppen- och gästfriheten. Går du förbi en plats där det hålls en informell fest är det inte helt omöjligt att du blir inbjuden och bjuden på både mat, dryck, dans och musik. 

Hur vill du bo på din semester

Det finns många olika typer av semesterboenden i Spanien och för att välja ska du tänka efter vilken typ av semester som passar dig och familjen. Hos Escapeaway hittar du bara semesterboenden i form av små hotell eller semesterlägenheter. 

Hotell

Det är lätt att hyra in sig på ett hotell med halv- eller helpension, denna form av semesterboende är perfekt om du utgår från några bestämda och konkreta upplevelser och inte spiller tid på att planera de praktiska sakerna själv. Om du bokar i god tid kan ni ofta få rum som ligger intill varandra så att familjen kan hålla ihop.

>> Se hotell i Spanien här

Semesterlägenhet

Om du vill njuta av färska och prisvärda matvaror från de lokala marknaderna är det en fördel att ha en lägenhet med ett bra kök. Du kan antingen hyra privat eller genom ett uthyrningsföretag. Vissa semesterlägenheter ligger egentligen i komplex som uteslutande består av semesterboenden och som har bra faciliteter. Andra är egentligen lägenhetshotell med tillgång till frukost och restaurang om man så önskar. 

>> Läs mer om semesterlägenheter här

Semesterboende i stan eller på landet

Det finns möjlighet att hyra hus av alla storlekar antingen i städer eller på landet. Ett semesterhus i en stad är oftast belägen i ett låst, inhägnat område som du bara har tillgång till via en låst port. De rikaste områdena är oftast bevakade av en dörrvakt. Det skapar trygghet. 

På landet hyr man ofta ett friliggande hus. Det kan vara ett gammalt hus som fräschats upp med nya faciliteter och pool. Eller så kan det vara ett nybyggt hus med utsikt över bergen, dalar, slätter eller hav - beroende på var i Spanien man hittar sitt semesterboende.

>> Läs här om vistelse på en Finca på Mallorca
>> Läs här om vistelse på en Finca på Gran Canaria

Handplockade semesterboenden hos Escapeaway

På denna sida har vi skrivit om handplockade semesterboenden i Spanien och om resmål i Spanien, men du hittar också ett stort och spännande urval av semesterboenden i andra länder t.ex. Italien, Grekland Malta och i Portugal. Oavsett var du väljer att resa med Escapeaway kan du vara säker på att vi själv gärna semestrar där - det är den bästa "garantistämpel" vi kan ge våra semesterboenden!

>> Se alla semesterboenden hos Escapeaway

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Spanien

Populära hotell i Spanien

Spanien, Mallorca, Sant Llorenç des Cardassar
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Costa Adeje
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Playa de las Americas
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)