Resor till Murcia-regionen

Murcia-regionen ligger ut mot Medelhavet i sydöstra delen av Spanien. I jämförelse med grannregionerna Andalusien och Valencia är Murcia-regionen ännu inte så allmänt känd bland internationella turister. Regionen har annars allt det som gjort Spanien till ett av Europas populäraste resmål.

De mer än 3 000 soltimmarna per år kan du njuta på regionens 250 kilometer långa Costa Cálida. På denna kust hittar du både breda stränder med All inclusive resorts och bara få kilometer där ifrån mindre bukter med nästan inga besökare så du själv fritt kan välja din plats på den fina sanden. Oavsett om du reser med barn som söker många olika aktivitetsmöjligheter eller om du bara söker en fridfull plats att koppla av på från vardagens så kan du hitta det på en resa till Murcia-regionen.

Även om Murcia-regionen bara är Spaniens nionde största region finns här mycket annat att uppleva än enbart det avkopplande strandlivet längs den vackra kusten. Inlandet kan du till exempel utforska längs den officiella vinrutten som tar dig runt mellan ett pärlband av välkända vingårdar. Samtidigt med vinet får du även rikliga möjligheter att fördjupa dig i den övriga Spanska gastronomin på en resa till Murcia-regionen. I jämförelse med de mer turistiga regionerna är det lättare att här hitta familjedrivna restauranger som serverar autentiska rätter och dessutom till lägre priser. 

Regionhuvudstaden Murcia har en ungdomlig puls tack vara stadens många universitetsstuderande men är även en stad med en uppenbar rik och lång historia. Det var emir Abd ar-Rahman II som år 825 grundlade Murcia. Det finns massor av kulturella sevärdheter runt omkring i staden som härrör från tiden under arabiskt herradöme och fram till våra dagar. Murcia är den största men bara en av många städer i regionen som till exempel Cartagena, Lorca och Caravaca de la Cruz.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de handplockade hotell som du hittar i vårt program med resor till Murcia-regionen. Med oss kan du resa i precis det antal dagar du själv vill och vill du uppleva fler delar av Spanien kan du dessutom lätt kombinera flera olika hotell på en rundresa. Regionen har en egen flygplats vid staden Murcia men det går även lätt att flyga till en av de större flygplatserna i Alicante eller Granada.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål i Murcia-regionen

  • Lorca
    1 hotell
    Uppleva vackra Lorca i södra Spanien, som bjuder på kulturella och historiska sevärdheter samt vacker arkitektur och lantlig stämning.

Sevärdheter och upplevelser

Här nedan har jag kort beskrivit några av de många upplevelser som väntar dig på en resa till Murcia-regionen. Vill du läsa om de många övriga sevärdheterna i Murcia-regionen rekommenderar jag att du besöker vår reseblogg, där hittar du intressanta artiklar om denna och andra regioner i Spanien. Stort nöje och trevlig resa!

Nära Romarriket i Cartagena

Är du historiskt intresserad så bör hamnstaden Cartagena som hyser den spanska medelhavsflottan stå högt på önskelistan över platser att besöka på en resa till Murcia-regionen. Den romerska amfiteatern mitt i staden återupptäcktes vid en utgrävning 1988. På det angränsande museet kan du se många spännande fynd som gjordes i samband med utgrävningen. I Barrio del Foro Romano som är en av de största utgrävningarna av sitt slag i Spanien kan du även få en inblick i det romerska livet i staden.

Romarna är dock inte de enda av stadens tidigare invånare som lämnat spår efter sig. Ta även vägen förbi Castillo de la Concepción i Parque Torres som har ett moriskt ursprung. Högst uppifrån har man en fantastisk utsikt över hamnen och kusten.

De underbara stränderna på Costa Cálida

De flesta reser till Murcia-regionen mitt i sommaren juli-augusti när temperaturerna är som högst. Under denna period utövar stränderna en naturlig dragningskraft på de flesta, om inte annat så för att få ett uppfriskande dopp i sommarhettan. Ett av de mest populära målen för en badsemester är La Manga, en 22 kilometer lång, smal udde som nästan stänger av Mar Menor ( Europas största saltvattenlagun) helt från Medelhavet. Här ligger hotellen sida vid sida längs stranden och det erbjuds massor av möjligheter till vattensport för hela familjen.

La Manga är emellertid bara en av regionens många, vackra kuststräckor. Utöver detta unika lagunområde består kusten från Cartagena ner till grannregionen Andalusien av vilda och orörda klippområden som här och var avbryts av långa sandstränder. Städer som Mazarrón och Águilas som ligger på denna sträcka är som gjorda för en avkopplande semester med härliga badstränder på nära håll.