Resor till Santo Tomas

Den lilla badorten Santo Tomas, belägen på Menorcas fantastiska sydkust, är det perfekta resmålet om du är på jakt efter en sol- och badsemester vid Medelhavet. Boka resan till Santo Tomas med Escapeaway idag!

Santo Tomas har en av öns bästa stränder och är både populär bland familjer och par som vill få ut mesta möjliga av Balearernas solsken och tillbringa långa dagar på stranden, följt av avkopplande kvällar på någon av stadens familjevänliga tapasbarer.

Med stadens 3 kilometer långa sträcka av gyllene sandstrand så behöver du inte åka runt på ön och leta efter bättre stränder, för det finns inte. Den bästa stranden har du rakt utanför din dörr i Santo Tomas! Men skulle du någon gång under din semester känna för lite omväxling så knyter en naturskön kuststig samman Santo Tomas med andra närliggande stränder och semesterorter.

Dessutom ligger den livliga staden Son Bou bara på omkring 45 minuters gångavstånd från Santo Tomas med massor av vackra bukter längs vägen. Du kan även välja att göra en dagsutflykt till Menorcas huvudstad, Mahon, som bjuder på en rad spännande sevärdheter, aktiviteter och upplevelser.

Välkommen till Menorca med Escapeaway, vi är specialister på resor till Santo Thomas och andra resmål på ön där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

>> Läs även om resor till Ciutadella

Hotell i Santo Tomas

Information och fakta

Jag har här sammanställt lite fakta och information åt dig som ska resa på semester till Santo Thomas på Menorca. Du hittar mer information och inspiration till din resa på vår blogg, där skriver vi bland annat om ämnen som det lokala kulturlivet, vädret när du reser, om öns historia och om den vackra naturen med de många stränderna, vi skriver även om maten och vinet samt de största sevärdheterna och mycket annat.

Upplevelser och utflykter

Det finns massor av fantastiska ställen att utforska under din semester i Santo Tomas. Åk på en dagstur till Mahón och se huvudstadens charmiga arkitektur, köp ett par souvenirer på stadens utomhusmarknad som hålls på Placa Esplanada, eller i stadens eleganta butiker, och gör ett besök på Museo de Menorca för att lära dig mer om öns spännande och dramatiska historia.

På Menorcas östra sida tvärs över den vackra bukten Cala de Sant Esteve, kan du även besöka det imponerande slottet Fort Marlborough, som byggdes av brittiska kolonialister på tidigt 1700-tal och som har underjordiska tunnlar och här visas även interaktiva utställningar. En rundtur på fortet tar cirka två eller tre timmar vilket gör det till en perfekt halvdagsutflykt.

Eller ta en tur ut på havet med Catamaran Sunset, som bjuder på en oförglömlig 2 timmar och 45 minuter lång båtresa. Under turen har du möjlighet att simma och att snorkla i det klara vattnet innan du kopplar av på däck och beundrar Medelhavets vackra solnedgång. Båten avgår från Fornells hamn på Menorcas norra kust, mindre än 30 minuters körning från Santo Tomas.

Gå längs Cami de Cavalls

Om du känner för att vara aktiv på din semester så rekommenderar vi starkt en vandring längs Cami de Cavalls. Denna gamla kuststig slingrar sig runt om hela ön Menorca. Du kan lätt ansluta till stigen från Santo Tomas, så ta med dina vandringskängor på semestern så kommer du belönas med bukt efter bukt som bara väntar på att upptäckas. Överväg även att ta ett dopp vid Binigaus-stranden.

Mahon

Menorcas huvudstad, Mahon, är ett perfekt utflyktsmål för en dagstur. Staden som ligger mindre än en timmes körning från Santo Tomas bjuder på ett livligt hamnområde, en mängd historiska gator och en rad intressanta historiska och kulturella attraktioner så som den fridfulla Santa Maria-katedralen. Fridfull vill säga fram tills kyrkorgelns 2 300 pipor börjar spela!

Alaior

Förflytta dig bakåt i tiden med ett besök i den Medeltida staden Alaior. Staden som ligger knappa 15 minuter körning in i landet bjuder på smala slingrande gator och mysiga torg kantade av alfresco-caféer. De traditionella, vitkalkade husen i staden är måleriska och kyrkan Santa Eulalia är även den värd ett besök.

Santo Tomas´ stränder

Santo Tomas är välsignad med en av de längsta stränderna på ön. Medan många av Menorcas stränder består av små bukter så kan Santo Tomas skryta med en 3 kilometer lång sträcka av gyllene sandstrand. Om du tycker om att lapa sol så kommer du älska att koppla av på en liggstol här på stranden med en sval dryck i din hand medan du blickar ut över det azurblå havet. 

Stranden är trygg för familjer med en strand som sluttar lätt ut mot havet och det finns livräddare på plats. Ett praktiskt flagg system varnar dig om det är starka strömmar. Här finns även ett stort urval av vattensporter att välja bland så som segling, dykning, vattencyklar och de ständigt mer populära bananbåtarna.

Om du går en tur längs den vackra kuststigen kommer du till Santa Tomas´ närliggande stränder Binigaus och Sant Adeodato. En längre promenad på 45 minuter tar dig till Son Bou med dess populära nudiststrand!

Rundtur på Menorca

En av årets största händelser är "Tour of Menorca", det är ett tvådagars cykellopp som sträcker sig över hela 166 kilometer på ön. Från juni till september firar Menorca även en rad festivaler kallade "Jaleo", som har firats i drygt 600 år och består bland annat av storslagna parader, levande musik, fyrverkeri, marknader och andra festligheter.

Transport

Med buss: Det kör bussar varje halvtimme mellan flygplatsen och Mahón, och det går linjebussar mellan Mahón och Menorcas viktigaste semesterorter. Det är däremot svårt att nå öns mer avskilda städer och bukter utan en bil.

Med taxi: Du kan också välja att betala för en taxi som kör dig till och från flygplatsen, eller från Santo Tomas till Mahón och Menorcas andra semesterorter. Avtala priset innan du åker.

I hyrbil: Om du hyr en bil på flygplatsen så blir du naturligtvis mycket mer oberoende och flexibel under din resa till Menorca och kan köra var du vill när du vill.

Så hittar du en billig resa till Santo Tomas

Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att hitta den resa till Santo Tomas som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter hos alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Santo Tomas, enbart de med bra omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om paketresor till Mallorca
>> Läs om familjesemester i Spanien här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här