Weekendresor till Mallorca

Om du behöver komma bort på en långweekend, där du kan koppla av från en stressig vardag, är Mallorca en resedestination som passar perfekt för en weekendresa, då den spanska ön endast ligger några få timmar bort med flyg, och du därför slipper spendera en hel dag på att ta dig fram och tillbaka till din destination. Dessutom har Mallorca något för var och ens smak, då du får både en storstadssemester och en badsemster på en och samma gång. Njut av de vita sandstränderna, som sträcker sig över flera kilomeer ät god mat från de lokala köken och avsluta dagen med en svängom på en av alla nattklubbar.

Mallorca är alltså perfekt för en weekendresa, och ön är dessutom en plats som du kan besöka både med din bättre hälft, din bästa vän eller med hela familjen. Förbered dig på en semester med massor av upplevelser, oavsett om du endast önskar slappna av med en bra bok på stranden, eller vill spendera dagarna med att vandra och cykla i bregen. Nästan allt är möligt på Medelhavets paradis-ö, Mallorca.

Massor av uppleveser på Mallorca

Mallorca är mycket mer än endast kilometerlänga stränder, och det är utan tvekan en destination för de aktiva resenärerna. Upplev t.ex. den betagande bergskedjan Tramuntana, som varje år besöks av cyklister och vandrare från hela världen. Därutöver kan vi rekommendera att du hyr en bil på Mallorca, så att du enklare kan utforska de mer dolda avkrokarna på ön. Kör upp i bergen och stanna vid de mindre bergsorterna, där en betagande utsikt kommer att möta er när ni tittar ur över dalarba. Framförallt utsikten, är något Mallorca kan stoltsera med, och du kan se havet från nästan alla platser på ön.

Om du vill ha ännu mer fart och fläng på semestern, kan du också besöka öns största stad, Palma, som är en sprudlande stad med massor av puls. Här kan du t.ex. besöka alla butiker och varuhus för att stilla shoppinglusten, eller kika på de stora båtarna som ligger och guppar längs strandpromenaden. I Palma har du också goda möjligheter för att njuta av en läcker spansk sangria eller olika kulinariska spanska rätter, medan solen står högt på himlen.

Låga priser på weekendresor till Mallorca

Vill du både ha avslappning, vandring i bergen och vilda turer på stan, är en tur till Mallorca utan tvekan helt rätt val för dig. Den korta flygturen från Sverige och Danmark, gör dessutom Mallorca till en fördelaktig destination när det kommer till en weekendresa, och det gäller oavsett om du åker med hela familjen, vännerna eller med din bättre hälft. På Mallorca kommer alla utan tvivel ha något att göra, och genom att använda vår sökmotor, kan du snabbt och enkelt sätta ihop en weekendresa till Mallorca. Vi erbjuder låga priser på både hotell och flyg, med avgång från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn - beroende på vad som är mest praktiskt för dig. Boka din kommande resa redan idag, till ett bra pris, och kom dessutom ihåg, att du kan lägga till en hyrbil till din bokning, vilket gör det enklare för dig att uppleva Mallorca på egen hand.

>> Läs också om lyxresor till Mallorca här
>> Läs om hur du bokar en paketresa till Mallorca här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Mallorca

Populära hotell på Mallorca

Spanien, Mallorca, Cala Millor
9,5
Fantastiskt
1388 omdömen
  • Närmaste flygplats: 70 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Canyamel
9,7
Fantastiskt
214 omdömen
  • Närmaste flygplats: 73 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Sant Llorenç des Cardassar
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)