Resor till S'Horta

Den lilla staden S'Horta ligger på sydöstra delen av Mallorca cirka 5 kilometer från både den eleganta kuststaden Cala d'Or och den populära semesterorten Portocolom. Det är dessutom bara en kort körtur ner till den idylliska badviken Cala Sa Nau. Denna strand är bara en av talrika vackra stränder som du har på nära håll om du reser till S'Horta.

Fridfull landsort nära Mallorcas vackra sydöstra kust

Eftersom S'Horta ligger lite tillbakadraget från den vackra kusten är denna lilla stad på landet ett idealiskt resmål om du vill ha en semester med lite mer lugn och ro. På grund av sitt läge en bit in i landet har S'Horta inte genomgått samma utveckling som kuststäderna. Här kan du därför uppleva ett mer äkta småstadsliv som är opåverkat av turismen. Här har man inte byggt några stora hotell men det finns ändå ett bra urval av semesterboenden som har byggts och inretts med respekt för den lokala, lantliga stilen.

Som så vanligt för de små städerna på Mallorca så är även den centrala punkten i S'Horta det lilla torget mitt i "byn" vid stadens charmerande, rustika kyrka. Här kan du slå dig ner på en av de två trevliga restaurangerna och betrakta det lugna landsortslivet medan du avnjuter mallorcinska specialiteter. Staden har dessutom ett par barer och små supermarkets där du kan köpa det mesta.

Stränder och sevärdheter inom kort köravstånd

Går resan till S'Horta på sommaren kommer den närliggande kustens badvikar med deras kristallklara vatten och fina sand troligen vara helt oemotståndliga. Det finns emellertid mycket annat att hitta på i dessa trakter. Golfbanan Vall d'Or där du spelar med en fantastisk utsikt över havet och ön ligger bara 5 minuters körning bort. Det orörda landskapet på denna del av Mallorca med vackra utsikter mot havet och imponerande bergstoppar ger dig även möjlighet att från det närliggande Castell de Santuiri uppleva en medeltidsborg som ligger på 423 meters höjd samt klostret Sankt Salvador som ända fram till 1992 beboddes av munkar och som än idag tar emot pilgrimer.
 

Det finns naturligtvis rikligt med matställen och inköpsmöjligheter om du förflyttar dig ner till kusten. Reser du till S'Horta kan det dock även rekommenderas att köra en tur till den lite större staden Felanitx. Här finns det utöver supermarkets och restaurangliv även en populär marknad omkring Sankt Miquel kyrkan varje vecka (söndag förmiddag) som är värd att uppleva. Sist men inte minst kan du nästan inte resa till S'Horta utan att göra en utflykt till Cuevas del Drach (Drakgrottorna) som bara ligger 20 kilometer bort.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i S'Horta