Semesterlägenheter på Mallorca

Det är inte svårt att förstå, varför Mallorca har blivit ett så populärt resmål. Här hittar besökarna fina stränder, värme och en mängd olika aktivitetsmöjligheter. När du reser till Mallorca är resan relativt kort, vilket framförallt är populärt bland barnfamiljer. Med en semesterlägenhet på Mallorca får ni den optimala friheten och en semester på era egna premisser.

Vi på Escapeaway har gjort en stor del av arbetet åt dig, då vi nämligen har valt ut en rad semesterlägenheter på Mallorca där du får en bra kombination av pris, läge - och framförallt tillfredsställelse hos gästerna. Det är endast semesterlägenheter som har fått över 4 stjärnor i genomsnitt i omdömen som kommer med i vår katalog och tillsammans med de flexibla resedatumen med reguljärflyg (även lågpris) samt Resegaranti ger det dig möjlighet att boka en problemfri resa där allt är samlat i en och samma bokning - enklare kan det inte bli.

Läs mer om: Hotell på Mallorca | All inclusive på Mallorca

På Mallorca är det mycket attraktivt att boka en semesterlägenhet, som alternativ till den klassiska hotellupplevelsen. Semesterlägenheterna är större än hotellrummen, och innehåller ett litet kök och en matplats, så att du har möjlighet att laga din egen man om du så vill. Många väljer fortfarande att äta en eller flera måltider på en restauarang, då det både är gott och prisvärt, men i en semeterlägenhet har du möjlighet att äta frukost och lunch tillsammans som en familj. 

Hos Escapeaway hittar du ett brett urval av semesterlägenheter på hela Mallorca. Du hittar dem genom att använda filtret "lägenhet" eller "lägenhet/hotell" på vänster sida. Det sistnämda alternativet är en kombination av båda världar, där du bor på en resort med massor av faciliteter, men fortfarande har din egen semesterlägenhet med extra plats.

>> Läs även om vistelse på en Finca på Mallorca

 

>> Läs mer om semesterlägenhet

Karta över Mallorca

Populära hotell på Mallorca

Spanien, Mallorca, Colonia Sant Jordi
9,2
Fantastiskt
247 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Paguera
8,4
Mycket bra
1030 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Porto Cristo
9,4
Fantastiskt
64 omdömen
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så väljer vi ut semesterlägenheterna på Mallorca åt dig

Hos Escapeaway sätter vi en stor ära i att presentera de bästa semesterlägenheterna på Mallorca för dig. Det är helt enkelt vårt jobb att se till så kvaliteten är i ordning - sen är det ditt jobb att resa ut och uppleva. Vi har därför stränga krav på kvaliteten på våra boenden och vi presenterar enbart semesterbostäder som fått fina recensioner. På så sätt har vi fortlöpande "uppsyn" över varje enskilt hotell och semesterlägenhet så vi kan vara säkra på att allt är i toppklass för dig och dina medresenärer.

Mallorcas sevärdheter, natur och mat

Mallorcas natur bjuder på många olikartade upplevelser, trots öns begränsade storlek. Här kan du, utöver alla stränder och berg bland annat uppleva flera droppstensgrottor. Är du på Mallorca i februari, kan du njuta av synen av de blommande mandelträden, som täcker landskapet med deras vita och rosa blommor. Floran på Mallorca är rik på spännande arter, som du kan uppleva på många olika vandringsleder. Djurlivet präglas av Mallorcas isolering, och det finns inga störra vilda djur, endast bergsgetter. I gengäld finns här många fågelarter, både fåglar som bor på ön, och andra arter som övervintrar här.

I Mallorcas huvudstad, Palma de Mallorca, är katedralen La Seo ett måste att besöka, och den gamla stadsdelen är dessutom mycket trevlig att promenera i. Staden rymmer också flera andra intressanta byggnader från olika tidsepoker. Mallorca har genom tiderna lockat till sig flera konstnärer, och även idag slår många ner sig här, vilket gör att du kan besöka en mängd spännande gallerier.

Gastronomiskt har turismen haft stort inflytande och på många platser serveras rätter som liknar det du kanske känner till hemifrån. Men om du är lite äventyrslysten så har det traditionella mallorcinska köket mycket att bjuda på. Mallorcas läge i Medelhavet präglar de traditionella rätterna med fisk, skaldjur och bläckfisk men också öns egen produktion av frukt och grönt visar sig ofta i det lokala köket.

Även om det är de härliga stränderna, som lockar flest turister, åker många också till Mallorca för att hålla en aktiv semester. Det finns goda vandringsleder i Serra de Tramuntana. Cykling är också populärt, och flera professionella cykellag håller sina träningsläger här på våren. Därutöver finns det åtskilliga golfbanor och självklart rik möjlighet för diverse vattensportaktiviteter.

>> Läs även om familjesemester på Mallorca här