Semesterboenden på Mallorca

Med sina runt 50 år på nacken som viktig semesterdestination i Medelhavsområdet har Mallorca självklart ett brett utbud av olika typer av semesterboenden. Här finns semesterlägenheter på hotell, på semesteranläggningar och privat uthyrda lägenheter och semesterhus av olika standard. Boka en semesterbostad på Mallorca med Escapeaway idag!

Ett spännande område med rustika och individuella semesterboenden är Binisallem mitt på ön. Här har många gårdar eller fincas gjorts om till exklusiva semesterboenden varifrån du från den privata poolen har utsikt över det flacka landetskapet mitt på ön. Från din liggstol kan du följa årstiderna i naturen och njuta av växter och apelsinodlingarna - du kan också beundra utsikten mot bergen. Området ligger visserligen mitt på ön men med närhet till både järnvägen Palma-Inca och motorvägen kommer du snabbt runt på ön - det är bara en kort bilresa in till Palma stad.  

Alcudia

Du kan naturligtvis också hitta många härliga semesterboenden på öns stora semesterområden t.ex. i Alcudia på den norra kusten. Många känner till komplexen med semesterlägenheter vid Alcudiabukten - färre kanske vet att man här också kan hitta många privata hus och semesterlägenheter var och en med sin charm.

>> Läs mer om resor till Alcudia här

Palmabukten

Många gäster som bor vid Palmabukten väljer att tillbringa en dag på det gamla tåget från Palma till Puerto Sóller. Men få väjer att bo här. Det är synd för i den gamla idylliska semesterorten finns fler semesterlägenheter: många en bit in i landet. Här bor du mitt i på den fantastiska klippkusten som sträcker sig längs den nordvästliga kanten av ön - och utsikten över havet är enastående.

Ett annat av öns stora semesterområden - Palmabukten - har en mängd semesterboenden att hyra; både i lägenhetskomplex men också privata lägenheter. Drar du dig lite längre mot väst till marknadsstaden Andraxt och hyr en semesterbostad får du här en mer autentisk känsla av Mallorca. 

Colonia de Sant Jordi

Längre västerut på ön t.ex. i Colonia Sant Jordi kan du också hitta semesterboenden som är unika. Här finns platser som tar dig tillbaka till en spanska hacienda eller till den argentinska pampas. Begreppet ”Agroturismo” är utbrett på ön och täcker allt från att hyra en finca till ett semesterboende på ett hotell som är beläget på landet. 

>> Läs mer om resor till Colonia de Sant Jordi här

På det hela taget finns det många och många olika semesterboenden på Mallorca. Det är lätt att skräddarsy sin egen semester och hitta precis den bostad man vill ha!

>> Läs även om hotell på Mallorca här

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Mallorca

Populära hotell på Mallorca

Spanien, Mallorca, Porto Cristo
9,4
Fantastiskt
64 omdömen
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Cala Ratjada
9,4
Fantastiskt
1012 omdömen
  • Närmaste flygplats: 77 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Sant Llorenç des Cardassar
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)