Resor till Santa Ponsa

Santa Ponsa, som ligger på Mallorcas sydvästra kust, har under den senast tiden blivit ett populärt resmål på den vackra spanska semesterön, och när du är där kommer du att upptäcka att platsen har allt du kan tänkas behöva när du vill slappna av i solen.

Staden ligger inramad av pinjeträd och backar, samtidigt som det finns massor att se och göra i lokalområdet, om du behöver lite omväxling från de lugna timmarna i Santa Ponsa.

Med endast 15 minuter till Magalufs livliga nattliv, och lite över 25 minuter till öns huvudstad, Palma Stad, ligger semesterstället också inom räckvidd till några av Mallorcas största kulturella sevärdheter och underhållningsutbud. Och inom Santa Ponsas eget område kan du både sysselsätta dig med en tur på golfbanan, utöva vattensport, spela tennis och dyka i Medelhavet.

Resa till Santa Ponsa med Escapeaway och bo på våra noga utvalda hotell som samtliga har fått bra omdömen. Vi erbjuder alltid full flexibilitet när det gäller datum och reslängd, och du väljer naturligtvis själv om du vill boka din semester som en paketresa som inkluderar flyg och hotell eller om du själv vill arrangera din transport och enbart boka din semesterbostad genom Escapeaway.

Få inspiration och läs mer om resor till Santa Ponsa här nedan eller använd sökmotorn med en gång för att hitta din nästa resa till Santa Ponsa.

Städer i närheten

Har du varit på semester på Mallorca, vet du nog att ön bjuder på flera trevliga städer att besöka, längs kusterna, men också i det kuperade inlandet. Här nedan har vi valt ut ett par förslag, men du hittar många fler på vår blogg om resor.

Port d'Andratx

Port d'Andratx är den klassiska badorten på Mallorca, och bjuder på glitter och glamour, men också på en vacker hamn som är ett favoritställe för filmstjärnor och spanska kungligheter. Landsorten är fantastisk och bjuder på restauranger vid havet, trevliga, snirkliga gator och småbutiker där du snabbt kan få en eftermiddag att gå.

Palma Nova

Palma Nova är det mest populära semestermålet på den sydvästra delen av Mallorca. Tre stränder sträcker sig längs en vacker kustpromenad som sammankopplar alla stränder. De flesta av de aktivieteter som du kan göra i Palma Nova, tar plats på stranden, så ta med din solkräm och dina handdukar.

El Toro

El Toro är en liten fiskeort som ligger vid kusten, vars höjdpunkt är den 250 meter långa stranden. El Toro är perfekt till par då du här hittar en del hotell som endast är för vuxna.

Upplevelser och utflykter

Var ska vi börja? Mallorca är ett resmål som har upplevelser nog att fylla flera månaders semester. Bor du i området runt Santa Ponsa, har du här nedan några förslag på utflykter.

Fiestas

Santa Ponsa är känd för att vara värd för två stora fester under sommaren. Rocio, som avhålls varje år i juni, är en religiös andalusisk festival. Festivalen Fiesta di Rei en Jaume, som varar hela två veckor, markerar kung Jaume I erövring av Mallorca år 1229 och avhålls i september.

Båtturer

Det finns knappt något bättre sätt att uppleva Mallorcas kust, än att ta en båttur runt öns sydvästra kust. En båttur ger dig möjlighet att njuta av den vackra utsikten över ön från havssidan, medan du njuter av de andra passagerarnas sällskap.

Golf

Santa Ponsa är hemstad för tre stora golfbanor. Med två 18-hålsbanor och en 9-hålsbana, bjuder Santa Ponsa på många val för golfare. Staden har ett torrt, varmt väder under våren och sommaren, som bjuder in till flera golfrundor.

Santa Ponsa Beach

Santa Posa Beach har blivit tilldelad Europas prestigefyllda blå flagg. Här kan du också utöva massor av vattensporter, däribland jetski, vattenskidor och båtturer. Det är också möjligt att porva på dykning utanför Santa Posa Beach.

När är det bäst att resa?

De flesta semestergäster, som reser till Santa Ponsa, kommer hit för solen och havet, när genomsnittstemperaturerna ligger runt 30 grader.

Om du är på jakt efter en badsemester med massor av sol, är juni, juli eller augusti perfekta månader att resa på - men det är också under denna tid som det är flest turister på Mallorca. Boka din resa i god tid för att undvika alltför höga priser.

Om du vill spara lite pengar, och föredrar lite mer moderata temperaturer och soltimmar, är sen vår eller tidig höst ideala tidpunkter att resa på.

För resenärer som primärt är intresserade av sightseeing på Mallorca, och gärna vill ha mer plats runt omkring sig, är vintern perfekt. På denna tidpunkt är det naturligtvis mindre sol och lägre temperaturer - men fortfarande varmare än i Sverige.

Hotell och semesterbostäder i Santa Ponsa

Hos Escapeaway handplockar vi noggrant de bästa hotellen och semesterbostäderna i Santa Ponsa. Bland annat är det helt avgörande att alla semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell har fått bra omdömen, både från våra gäster och gäster i andra länder.

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till Santa Ponsa med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter, både med lågprisflyg och reguljärflyg, och paketerar dem med våra noga utvalda hotell och semesterbostäder i Santa Ponsa. Du kan även välja att boka transfer till din semesterbostad, eller en hyrbil som står redo åt dig på flygplatsen, för bästa möjliga start på semestern.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, och du är därmed täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

>> Läs allt om hotell i Santa Ponsa här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Santa Ponsa

Populära hotell i Santa Ponsa

Spanien, Mallorca, Santa Ponsa
8,3
Mycket bra
990 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Santa Ponsa
8,8
Mycket bra
1755 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Santa Ponsa
8,0
Mycket bra
550 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Santa Ponsa?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 33 recensioner