Resor till Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar ligger på östra Mallorca omkring 11 kilometer från Cala Millor. Trots det förhållandevis korta avståndet ut till östkustens stora semesterorter är Sant Llorenç des Cardassar allt annat är en turistort. Det finns i och för sig ett fint urval av semesterbostäder i och omkring staden men det är fortfarande lokalbefolkningen som i hög grad präglar livet här.

Sant Llorenç des Cardassar ligger i en dal i Sierra de Levante, en bergskedja som löper längs Mallorcas sydöstra delar. Det är ett naturskönt landskap som inbjuder till både vandrings- och cykelturer. Bergen är inte så höga som de i öns största bergskedja Serra de Tramuntana längre mot norr så du behöver inte vara i toppkondition för att njuta av en tur på två hjul. Få kilometer norr om staden ligger till exempel Parc Natural de la Península de Llevant vars orörda natur inbjuder till cykel- och vandringsturer av alla svårighetsgrader.

Upplev det äkta Mallorca

Sedan den lilla staden grundades på 1500-talet har man levt av att odla citrusfrukter, fikon- och olivträd, mandlar samt djurhållning. Idag är en del av de knappa 3 000 invånarna i Sant Llorenç des Cardassar sysselsatta inom turismen men stadens rustika, lantliga charm har förblivit intakt. Här kommer du helt automatiskt att falla in i den lokala rytmen och en resa hit är inte minst en möjlighet att få uppleva traditioner och lokalt vardagsliv på ett helt annat sätt än på en vanlig semesterort.

I själva den lilla staden finns alla de faciliteter (affärer, apotek, butiker, banker med mera) som du kan tänkas behöva på resan samt ett bra utbud av restauranger och caféer. På torsdagen varje vecka är det marknad på torget framför kyrkan där du kan köpa färsk frukt och grönsaker från lokalområdet och mycket annat. Även om du inte har behov av att handla så är de små lokala marknaderna på Mallorca väl värda att besöka. Du kanske hittar dig en unik souvenir eller så får du bara uppleva en bit av det äkta spanska vardagslivet.

Stränder och utflyktsmål

Skulle du missa stadens egen marknad kan du eventuellt ta en tur till Manacor där man har marknad på måndagarna eller Artà på tisdagarna. En resa till Sant Llorenç des Cardassar ger dig på det hela taget en riktigt bra utgångspunkt för att åka på spännande utflykter.

Det är till exempel bara omkring 15 kilometer till de berömda Drakgrottorna, Cuevas del Drach, vid Porto Cristo. De närmsta stränderna hittar du vid Cala Millor men den närliggande kuststräckan bjuder på många stränder och badvikar om du vill prova lite olika. Ute i de populära badorterna finns det dessutom ytterligare matställen och aktivitetsmöjligheter. Kan du tänka dig att undvara en del faciliteter till förmån för mer orörda omgivningar kan det även rekommenderas att ta med badkläderna när du besöker naturparken Llevant. Här finns det flera härliga badvikar som inbjuder till snorkling i det kristallklara vattnet eller bara ren avkoppling i solen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Sant Llorenç des Cardassar