Resor till Sa Pobla

Sa Pobla är en mindre stad med knappa 12 000 invånare precis halvvägs mellan Inca och Alcudia på nordöstra Mallorca. Även om marknaden på söndagar brukar locka en del besökare till staden så är Sa Pobla i sig absolut inte översvämmad av turister. En resa hit framför en resa till en av de närliggande semesterorterna är därför en möjlighet att få njuta sin semester i lugn och ro utan att känna sig som en del av massturismen. I Sa Pobla lever man fortfarande till stor del av lantbruk som är välmående på grund av den fruktbara jorden runt staden.

I Sa Pobla har du dessutom allt det du har behov av under en semester. I stadskärnan finns det ett bra urval av restauranger och caféer liksom att det runt omkring på de smala gatorna finns gott om butiker, bagerier och supermarkets. Reser du hit i januari kan du delta i den årliga stadsfesten, Revelta de Sant Antoni, då man firar det lokala skyddshelgonet med en eldshow, levande musik och inte minst läckra specialiteter från grillen.

Det kan på sätt och vis förvåna lite att inte fler resenärer har fått upp ögonen för Sa Pobla ännu. Staden ger dig nämligen en strålande utgångspunkt för en upplevelserik semester på Mallorca. Det tar till exempel bara en kvart att köra ut till Playa de Muro vid den populära Alcudia-bukten som är känd för sina långa sandstränder med långgrunt, familjevänligt vatten.

Nära strand och berg

Sa Pobla ligger bara ett par kilometer söder om huvudvägen som förbinder huvudstaden Palma med Alcudia ute vid kusten. Dessutom har tåget från Palma sin ändstation i Sa Pobla. Allt som allt ger det dig goda möjligheter att utforska mer av den spanska Medelhavsön. Det är emellertid även många som reser till Sa Pobla för att använda staden som utgångspunkt för cykelturer.

Vill du inte nöja dig med att cykla runt i det relativt flacka närområdet så är det inte långt till Tramuntana-bergen åt norr. Här kan du få massor av utmaningar och vackra bergslandskap att utforska på cykel eller med hyrbil. Går resan till Sa Pobla är det som gjort för att avsätta minst en dag till att utforska denna vackra bergskedja. Det kan till exempel rekommenderas att köra en tur ut på Formentor-halvön som är den nordligaste delen av Mallorca. Det finns många vackra utsiktspunkter längs vägen ut till fyren på spetsen av halvön och gott om möjligheter att göra avstickare ner till en strand på vägen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Sa Pobla