Resor till Sa Coma

Sa Coma är en trevlig semesterort på Mallorcas vackra östkust och området här är även populärt bland vandringsentusiaster och naturälskare eftersom det gränsar mot ett naturskyddsområde. Staden är fridfull och lämpar sig väl som destination för barnfamiljer. Boka din resa till Sa Coma med Escapeaway i dag!

Den trevliga badorten Sa Coma på Mallorcas vackra östkust är ett populärt resmål för familjer och det är lätt att förstå varför. Först och främst bjuder Sa Coma på en oemotståndlig, lång och Blå Flaggad-sandstrand som med sitt kristallklara, turkosblåa vatten är perfekt för barnfamiljer. Här i den ljusa, mjuka sanden kan de små tillbringa mycket tid under semestern med att bygga sandslott och plaska runt i det långgrunda vattnet. Stranden är den naturliga samlingspunkten i Sa Coma, oavsett om du bara vill slappa i solen eller bada i det varma Medelhavet. Strandens stadsnära placering innebär att förfriskningar och snacks alltid finns inom kort räckhåll under dagens lopp.

Sa Coma anlades redan från starten som ett resmål för familjer och andra som söker en avkopplande strandsemester i fridfulla omgivningar på Mallorca. Utöver den fantastiska stranden hittar du därför allt du kan önska av matställen, supermarkets och butiker under din semester. Dessutom ligger de större semesterorterna Cala Millor och Porto Cristo precis norr respektive söder om Sa Coma med ett ännu större urval och ett livligare nattliv, vilket det inte finns mycket av i fridfulla Sa Coma.

Även om den underbara stranden utan tvekan är den klart största attraktionen vid Sa Coma, och att du lätt kan tillbringa det mesta av din semester där, så finns det även mycket annat att uppleva i området. På den lilla landtungan norr om staden finns det i Sa Punta de n’Amer naturreservatet till exempel fina möjligheter att göra cykel- och vandringsturer i de natursköna omgivningarna. Väl här bör du ta vägen förbi det gamla vakttornet Castell de la Punta de n'Amer från tiden runt 1600-talet och som på sin tid utgjorde en del av öns försvar mot pirater. Det finns på det hela taget goda möjligheter till att vara aktiv på en resa till Sa Coma - både på vattnet och på land, och om du hyr en bil har du dessutom det mesta av Mallorca inom räckvidd på en dagsutflykt.

Upplev Mallorca på en resa med Escapeaway, vi är specialister på resor till Sa Coma och andra resmål på ön där du bor på noga utvalda hotell under din semester. Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell i Sa Coma, samtliga med bra recensioner från tidigare gäster. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få allt satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti.

Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs också om resor till Campos på Mallorca

Hotell i Sa Coma

Populära hotell i Sa Coma

Spanien, Mallorca, Sa Coma
9,4
Fantastiskt
265 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Sa Coma
8,9
Mycket bra
769 omdömen
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Sa Coma
8,6
Mycket bra
1112 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Sevärdheter och utflykter

I Sa Coma är huvudattraktionen den härliga, långa badstranden, men det finns också mycket annat att spendera semestern på. Här nedan har vi valt ut några av alla de sevärdheter du har möjlighet att uppleva på din semester i Sa Coma. Beskrivningarna ska uteslutande ses som inspiration och vi reserverar oss för eventuella fel. Om du vill läsa mer om andra sevärdheter, rekommenderar vi dig att läsa vår blogg om resor, där du hittar en mängd artiklar om alla våra resmål.

Drak-grottorna vid Porto Cristo

En av Mallorcas mest kända naturattraktioner, Drak-grottorna, hittar du bara en kvarts bilfärd från Porto Cristo. Drakgrottorna, Cuevas del Drach, som bland annat rymmer Europas största underjordiska sjö, Lago Martel, är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Både barn och vuxna tycker ofta det är fascinerande att bege sig ner i grottornas äventyrsvärld med spektakulära droppstensformationer.

En guidad tur slutar vid den underjordiska skön, uppkallad efter Edouard Martel som utforskade grottsystemet för över 100 år sedan. Här nere, på 25 meters djup under ytan, väntar en vacker upplevelse i form av en kort Chopin-konsert framförd i båtar ute på sjön. På grund av grottornas popularitet, kan vi rekommendera att åka med den första rundvisningen klockan 10, eller eventuellt en av dagens sista (kl. 16 och 17) för att undvika den västa trängseln. Det är dessutom möjligt att boka biljetten på förhand för att undvika kö.

Aktiva upplevelser nära Sa Coma

Vill du hålla din golfteknik i form under semestern, är Mallorca ett bra resmål. Den populära spanska medelhavsön är en av Europas ledande golfdestinationer, och bor du i Sa Coma har du flera erkända golfbanor i närheten. När det gäller mer familjevänliga aktiviteter, finns det bland annat bra cykelleder i området. För de ambitiösa motionärerna finns det backiga och utmanande turer inne i landet, men ni kan också hitta lättare och avslappnade rutter längs kusten. 

Kusten bjuder naturligtvis in till en semester full med vattensportaktiviteter. Du kan testa krafterna med vindsurfing, eller åka på dykturer. Flera platser erbjuder dessuom båtutflykter, där man lägger till vid idylliska stränder.

Punta de n'Amer

I kategorin "aktiva upplevelser", kan vi också rekommendera en tur till det lilla näset Punta de n'Amer, som är ett skyddat naturområde. Det finns flera stigar ute vid näset, och du kan välja att gå, cykla eller rida. Från toppen vid Castillo de sa Punta de n'Amer har du dessutom en storslagen utsikt över området och ut mot kusterna. Trots närheten till Sa Coma och de andra badorterna längs kusten, känner man sig här ute plötsligt väldigt långt borta.

Det är inte en speciellt krävande tur att gå ut på Punta de n'Amer, men det ändå inte en tur för dig som har svårt att gå, och förnuftiga skor rekommenderas. Det finns ett litet café på toppen, där du kan få en förfriskning medan du njuter av utsikten.

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Sa Coma. Du kan bland annat läsa om badortens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa. Om du vill få fler tips och råd inför din semester, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

Perfekt till en familjesemester

Badorten Sa Como ligger på Mallorcas östkust, några få kilometer söder om den mer kända och livliga semesterorten Cala Millor. I jämförelse med Cala Millor, är Sa Como mer tillbakalutad, vilket i samband med den härliga sandstranden framförallt lockar barnfamiljer och andra som önskar sig en avslappnande semester på en del av Mallorca som kan erbjuda många möjligheter.

Sa Coma etablerades först på 1980-talet, men områdets stränder och natursköna inland har dock länge lockat semesterresenärer. I söder hänger Sa Coma ihop med den lilla före detta fiskebyn S'illot, som redan i början av 1930-talet förvandlades till en semesterort. Även om de två byarna hänger ihop, kan man känna av, att du har uppstått under olika tider.

Stränder

Den 800 meter långa stranden vid Sa Como är med sin mjuka, ljusa sand och lågvatten perfekt till barnfamiljer. Nere vid stranden ligger en bred, bilfri promenad, där det finns restauranger där du kan stilla hungern under dagens lopp. Här, nära stranden, hittar du också faciliteter som duschar och toaletter. Det är möjligt att hyra liggstolar och parasoll.

Du kommer nog att upplea, att det kan vara rätt svårt att lösdriva sig från den härliga stranden, och utsikten över det turkosblå havet. Men reser du till Sa Coma på en badsemester, bör du också unna dig att också uppleva några av alla andra vackra stränder längs östkusten.

Restauranger och shopping

Sa Coma är inte någon stor stad, så urvalet av restauranger är inte oändligt. Men inte desto mindre, är det aldrig svårt att hitta en bra plats att äta på - oavsett om du vill ha en pizza, tapas eller klassiska rätter från medelhavsköket. Läget taget i betraktande, är det inte överraskande att det finns goda möjligheter att få smaka på nyfångad fisk och skaldjur. Här du primärt aptit på något från de mallorcanska köket, kan vi också rekommendera att åka en tur till S'illlot för att priva restaurangerna där. Det finns naturligtvis också många hotell, som har egna restauranger.

Vill du ha ännu fler valmöjligheter, är det inte långt till de större granstäderna där du hittar ännu fler restauranger. Har de kulinariska upplevelserna högsta prio, kan vi t.ex. rekommendera att köra en tur söderut till fiskeorten Porto Cristo, som är känd för sin gastronomi.

Även om du hittar alla förnödenheter i Sa Coma, kan vi rekommendera att åka en tur till Cala Millor eller Manacor för variationens skull, eller om du är på shopping-humör. Här hittar du också större supermarknader. Unyttja därutöver det faktum att det runt om på Mallorca är fullt av lokala marknader där du kan köpa allt från färsk fist och frukt till lokala delikatesser och konsthantverk. På söndagar hålls t.ex. en populär marknad i Pollensa runt en timmes bilfärd från Sa Coma. Samma dag är där dock också en mindre marknad närmare Porto Cristo.

Nattlivet i Sa Coma är med undantag för några få barer och hotellunderhållning ganska glest. Staden vänder sig mer till familjer och par, som ösnkar sig en semester i lugna omgivningar. Önskar du en kväll med sång och dans, är grannstäder som Cala Millor med ett mer livligt nattliv endast en kort taxifärd bort.

Transport

Det är cirka 65 kilometer från Palma de Mallorcas flygplats till Sa Coma, vilket med busstransfer tar cirka 1,5-2 timmar. Tar du en taxi eller hyr en bil på flygplatsen, kan du ofta avverka turen på en timme. Då du följer motorvägen Ma-15 större delen av vägen är det ganska enkelt att köra själv. Det är dock inte bara för att komma snabbt frå flygplatsen till Sa Coma som vi rekommenderar dig att hyra en bil på semestern. Med en hyrbil har du nämligen långt större frihet att utforska omgivningarna, oavsett omd et gäller kustens alla frestande stränder eller sevärdheterna i inlandet.

Det finns dock också offentlig transport på östkusten - primärt i form av bussar. På sommaren avgår flera dagliga bussar, som kör till Palma från Sa Coma. Likaså kan du komma till grannstäderna med buss, men förvänta dig inte att tidtabellerna hålls. Det kör också ett litet turisttåg från Sa Coma till Cala Milllor.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Vad tycker gästerna om i Sa Coma?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner