Resor till Puerto Pollensa

Puerto Pollensa (ofta stavat Port de Pollenca) ligger vid en lång och mycket vacker bukt på den nordligaste delen av Mallorca. En gång i tiden var detta bara en liten fiskeby men redan i starten av 1900-talet började områdets skönhet locka till sig välbärgade personer från Palma och från fastlandet som byggde sina semesterbostäder här. Puerto Pollensa har dessutom länge varit känt som en favorit på Mallorca bland konstnärer som har hittat ny inspiration här vid det turkosblåa havet.

Familjevänlig badort vid lång strand

I dag ligger det fortfarande enstaka traditionella fiskebåtar i hamnen i Puerto Pollensa. De flesta av båtarna är emellertid mest till glädje för semestergästerna. Har du till exempel lust att pröva lyckan med djuphavsfiske så erbjuds detta här, det finns även ett bra urval av turbåtar som vanligtvis kan bokas för en halv eller en hel dag med snorklings- och badturer till närliggande, idylliska badvikar eller om man så vill för en kort solnedgångstur. Det finns gott om andra badbukter att besöka i området eller kanske se den berömda Formentor-halvön från vattnet.

Det är emellertid inte alls säkert att du har lust att lämna Puerto Pollensa över huvud taget. Här är de fina stränderna helt oemotståndliga med sin fina sand och sitt långgrunda, klara vatten. Det finns delar av stranden med solsängar och parasoller och andra delar med gott om plats där du själv kan lägga dit badlakan på den mjuka sanden.

Stämningsfull promenad

Huvudstranden som ligger söder om lustbåtshamnen är den bredaste och har nära till mini-markets och barer som är redo med förfriskningar under dagens lopp. Vill du inte nöja dig med att bara lapa sol och bada så finns här även olika former av vattensporter som du kan ge dig i kast med. Du kan även gå norrut från lustbåtshamnen längs strandpromenaden Passeig Vora Mar förbi den mindre D’Albercuix-stranden som är ännu mer fridfull och därför framför allt populär bland barnfamiljer.

Även om du inte har tänkt dig till stranden kan det rekommenderas att gå en tur längs strandpromenaden. Här kan du se stadens och öns mest exklusiva semestervillor. Både nere längs vattnet och lite längre upp i staden ligger det dessutom många restauranger, caféer och barer som kan täcka allas smaker och passa allas budgetar. Den kulinariska upplevelsen kan mycket väl bli något av det du bäst kommer minnas från din resa till Puerto Pollensa!

Puerto Pollensa har genomgående en lite mer avslappnad atmosfär än den större semesterorten Alcudia som ligger vid en annan bukt rakt söder ut. Detta är nog en av anledningarna till att framför allt familjer och par gärna reser till Puerto Pollensa. Här är det helt idealiskt att bara koppla av på stranden med din favoritbok. Ska det hända lite mer finns här även ett stort urval av vattensporter som passar alla i familjen så som kajak, stand up paddle, kitesurfing och dykning.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Puerto Pollensa

Populära hotell i Puerto Pollensa

Spanien, Mallorca, Puerto Pollensa
9,4
Fantastiskt
529 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 15 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Puerto Pollensa
9,3
Fantastiskt
1003 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Puerto Pollensa
9,5
Fantastiskt
490 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)