Resor till Portopi

Det är i Portopi som kryssningsfartygen och färjorna från det spanska fastlandet samt Ibiza och Menorca lägger till. Hamnkvarteret som ligger knappa 4 kilometer från centrum av Palma är dessutom känt för det enorma Porto Pi-köpcentret. Detta köpcenter är proppat med allt från designerbutiker till restauranger i flera etager och är ett favoritutflyktsmål för de kryssningspassagerare som går iland inte långt därifrån.

I jämförelse med de stora kryssningsfartygen som ligger vid kaj i Portopi ser lustbåtarna i den anslutande marinan inte mycket ut för världen. Det ligger i gengäld många av dem i marinan som har en behaglig tillbakalutad atmosfär. Här ligger även några enstaka caféer och barer där du kan avnjuta en måltid eller en drink med utsikt mot de många båtarna.

Nära Palmas sevärdheter

Utöver hamnen och marinan har Portopi mest karaktären av ett bostadskvarter vilket som resmål framför allt är intressant på grund av sin placering. Reser du till Portopi har du därför alla sevärdheterna och de kulturella erbjudandena i Palma inom kort räckhåll. I Mallorcas enda storstad som rymmer omkring hälften av öns befolkning hittar du många fler restauranger, tapasbarer och ett rikt nöjesliv. Här har du dessutom allt vad du kan önska dig av shoppingmöjligheter samt många spännande gallerier och museer.

Bara att gå en tur runt i Palmas gamla stadsdel med sina vackra palats, kyrkor och stämningsfulla torg dröjer ofta kvar i minnet som en av höjdpunkterna på en resa till Portopi. På vägen dit in kan det rekommenderas att ta vägen förbi Castell de Bellver för att njuta av den fantastiska panoramautsikten. Du bör naturligtvis även ta dig tid att besöka några av stadens andra kända, historiska sevärdheter så som de arabiska baden, Banys Àrabs, och inte minst den iögonfallande gotiska katedralen La Seu som framför allt ser flott ut på kvällen när den är belyst.

Vill du använda dig av Portopi som utgångspunkt för att även utforska resten av Mallorca? Med en hyrbil är möjligheterna närmast oändliga när du har din bas här. Hos oss kan du förboka hyrbil på Mallorca oavsett om det gäller för en eller flera dagar av semestern. Med en hyrbil kan du i ditt eget tempo bege dig ut på äventyr för att upptäcka idylliska badstränder, vingårdar och små trevliga bergsbyar.

Boka din resa till Portopi online

Vi har utifrån gästernas recensioner redan handplockat de bästa hotellen i Portopi så du kan vara säker på den bästa inramningen till din semester. När du bokar din resa till Portopi kan du i sökmotorn här på sidan dessutom samtidigt lätt boka dina flygbiljetter. Dels är detta det mest praktiska men det ger dig ytterligare en fördel eftersom en resa som bokas med både flyg och hotell är täckt av vår paketresegaranti vilket ger dig en extra trygghet.

Hos Escapeaway kan du själv välja om du vill söka efter flygbiljetter till Mallorca med avgång från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Flygplatsen på Mallorca ligger på den andra sidan av Palma så den sista biten till Portopi tar inte lång tid.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Portopi