Resor till Port de Sóller

Idylliska Port de Sóller ligger ungefär mitt på Mallorcas nordvästra kuststräcka, vid en liten skyddad bukt. Det före detta fiskeläget skiljs från resten av Medelhavsön av Tramunanabergen, men trots det lite avsides läget är Port de Sóller ett populärt resmål. Slår du dig ner här på semestern, har du en perfekt utgångspunkt för att utforska en av de mest intressanta områdena på Mallorca.

Välkommen till Malloraca med Escapeaway, vi är specialister på resor till Port de Sóller och andra resmål på Mallorca, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Avslappnande idyll på Mallorca

Det är dock inte helt säkert att du får lust att lämna Port de Sóller, som i sig själv har allt det du kan önska dig på en resa till Mallorca. Den idylliska lilla kuststaden är ideal både för dig som drömmer om att komma bort från den stressiga vardagen och inte har behov av en massa nöjen under semestern, utan värdesätter lugn och ro.

Som ett av få ställen på denna vackra kuststräcka, kan du i Port de Sóller t.ex. njuta av härliga sandstränder och kristallklart hav, där du också familjen enkelt kan spendera en hel dag. Mellan strandturerna kan du ta vägen förbi den lilla, charmiga naturhamnen. Här råder också en avslappnande stämning, och det finns gott om caféer där du kan slå dig ner för att njuta av en god bit mat eller en drink medan du tittar på livet som tar plats framför dig.

Som du kan förvänta dig av en semesterpärla som Port de Sóller, har du en värld av restauranger att välja emellan. Här finns något för allas tycke, smak och budget, och längs den lilla bukten vackra, nyanlagda strandpromenad ligger restaurangerna som pärlor på rad. Här kan du njuta av lokala rätter - och glöm inte att testa fiskrätterna!

Port de Sóller är tack vare tunneln som idag sammankopplar staden med Palma, inte längre en isolerad kustort, men trots turismen är det fortfarande lätt att känna av stadens ursprungliga atmosfär. Eftersom tunneln först öppnades år 1997, undvek den lilla staden således den byggnation av nybyggda hotell, som drabbade många andra badorter några årtionden tidigare.

Vandring och tågturer

Vill du inte bara spendera dagen på att slappna av i sanden på Es Traves eller Playa d'en Repic, buktens två stränder, har du också goda möjligheter för att vandra i stadens bergiga omgivnignar om du vill utforska den vackra naturen och de gamla apelsin- och olivlundarna. Det finns flera vandringsleder av olika svårighetsgraf nära Port de Sóller. Dy kan t.ex. vandra en tur till Faro de Cap Gros för att njuta av utsikten från fyren in över bukten. De senare åren har Tramuntana-bergen också blivit populär bland motionscyklister men det kräver en viss kondition för att ge sig i kast med den branta terrängen.

På en resa till Port de Sóller är det nästan också ett måste att ta en tur med den gamla spårvagnen som leder upp till Sóller cirka 5 kilometer in i landet. Matcha eventuellt ditt besök med marknaden som återkommer varje vecka. Från Sóller kan du eventuellt fortsätta med det gamla tåget in till Mallorcas pulserande huvudstad Palma.

Så bokar du en resa till Port de Sóller med Escapeaway

Med Escapeaway får du en problemfri och säker resa till Port de Sóller med möjlighet till avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Flyg direkt till den internationella flygplatsen vid Palma varifrån det tar ungefär 45 minuter att köra till ditt hotell.

Vår intelligenta sökmotor dammsuger nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Port de Sóller. Det hela sätts samman till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar.

Lägg till hyrbil i paketet för den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Alcudia
>> Läs allt om familjesemester på Mallorca här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Port de Soller

Populära hotell i Port de Soller

Spanien, Mallorca, Port de Soller
9,7
Fantastiskt
555 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Port de Soller
8,9
Mycket bra
542 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Port de Soller
8,6
Mycket bra
840 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Port de Soller?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 39 recensioner