Resor till Port d'Andratx

Den stilfulla hamnstaden Port d’Andratx på Mallorcas sydvästra kust är känd som ett av den spanska Medelhavsöns mest exklusiva resmål. Här vid en liten bukt vid foten av Tramuntanabergen möts du av en skön tillbakalutad atmosfär och natursköna omgivningar som är som gjorda för en romantisk semester.

Ett stämningsfullt andningshål

På sommaren sjuder det av liv på restaurangerna längs hamnpromenaden i Port d'Andratx och ute längs pirarna guppar massvis av lustbåtar på det klara vattnet. Eftersom det inte finns några hektiska badstränder precis vid staden råder det till och med under högsäsong en behagligt lugn stämning här. Det är med andra inte festglada unga eller barnfamiljer som reser till Port d'Andratx. Detta faktum är en stor fördel för dig som tycker att semesterns höjdpunkt är att sitta i lugna omgivningar med ett glas vin och njuta av utsikten över havet.

Utbudet av restauranger och caféer är stort och nivån är hög och det är inte så överraskande i en stad där det fortfarande finns aktivt fiske att restaurangernas med fiskrätter på menyerna erbjuder de största smakupplevelserna. Men om du vill utnyttja det fina utbudet av restauranger till kulinariska upplever utöver det som havet har att erbjuda så kan du njuta av mycket annat från det berömda medelhavsköket på en resa till Port d'Andratx. Skulle du före eller efter middagen vilja njuta av en cocktail så finns det även några enstaka barer att välja mellan. 

De kulinariska upplevelserna är naturligtvis inte det enda som genom tidens lopp har lockat det internationella jetsetet och andra livsnjutare till Port d'Andratx. Detta tidigare fiskeläge ligger ju dessutom i ett av de vackraste områdena på Mallorca. Oavsett om du snörar på dig vandringsskorna, cyklar eller har hyrt bil kan det varmt rekommenderas att använda Port d'Andratx som utgångspunkt för utflykter längs kusten och inte minst upp i det bergiga inlandet. Starta gärna med en tur in i dalen vid Andratx, denna gamla stad som Port d'Andratx ursprungligen anlades för att serva är bland annat känd för sina många konstgallerier och sin marknad varje vecka där det erbjuds ett frestande sortiment av färska råvaror och lokala delikatesser.

Från Port d’Andratx kan du även göra båtturer till Sant Elm för att bada på stranden där eller till den lilla obebodda ön Sa Dragonera som har status som naturreservat tack vare sitt djurliv. Får du lust att ta ett dopp i det azurblåa havet ligger Cala Llamp dessutom bara ett par kilometer från Port d'Andratx. I Cala Llamp finns en idyllisk klippstrand där du kan bada i små naturliga klippbassänger. Här finns i och för sig ingen sand men du kan lätt hitta ett ställe att lapa sol på de platta klipphällarna. Vill du gärna få sand mellan tårna så finns en mer barnvänlig strand vid Camp de Mar även denna strand ligger inom kort räckhåll.

Boka en resa till Port d'Andratx

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Port d'Andratx  och på resten av Mallorca. Hos Escapeaway är vi specialister på att hitta stämningsfulla och bekväma hotell som har de mest nöjda gästerna. Dessa hotell har vi i sökmotorn där du samtidigt kan boka flygbiljett till öns internationella flygplats vid Palma. Det går direktflyg dit och kan du acceptera en mellanlandning kan du flyga från såväl Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå och Köpenhamn.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Port d'Andratx

Vad tycker gästerna om i Port d'Andratx?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 18 recensioner