Resor till Playa de Muro

Playa de Muro är ett fantastiskt resmål som ligger vid Alcudiabukten på Mallorcas norra kust. Här får du den perfekta blandningen av sol, historia och vacker natur. Denna prisbelönta strand sträcker sig flera kilometer mellan Alcudia och Can Picafort och har tilldelats det prestigefyllda Blå Flagg. Området kring Playa de Muro är också känt för sin natursköna miljö, perfekt för vandring och cykling, eller fågelskådning i parken S’Albufera.

Huvudattrationen i Playa de Muro är utan tvekan stranden. Den Blå Flagg-märkta stranden består av flera kilometer med gyllene sand, indelad i sektioner (balnearios) där varje sektion erbjuder strandbarer och livräddare. Här finns ett brett utbud av vattensporter att välja bland och du kan se fiskar simma runt dina anklar i det grunda vattnet.

Playa de Muro är speciellt anpassat för barnfamiljer. Restaurangerna erbjuder barnmenyer och det även finns gott om barnvänliga aktiviteter i området. Amaze’n Laberintos Fun Park är en stor trä-labyrint för barn och det finns en fin gokartbana endast 10 minuter bort, vid Can Picafort.

Festivaler

Spanjorerna vet hur man festar (fiesta) och om du besöker Playa de Muro under sommaren kommer du att få uppleva många festivaler och evenemang. Höjdpunkten är den veckolånga festivalen för Sankt Jakob, Alcúdias skyddshelgon, Festas do Apóstolo. Under denna tid förvandlas hela staden till ett specifikt tema (tidigare har det varit medeltidstema och flower-power) och festivalen avslutas med ett spektakulärt fyrverkeri, följt en konsert vid den gamla stadsmuren.

I augusti hålls det något udda evenemanget Amollada d'Anneres i Can Picafort, där lokalbefolkningen hoppar i havet för att fånga en av hundratals gula gummiankor (äkta änder har förbjudits för en tid sedan). Ursprunget till denna ovanliga festival är okänt, men den har tydligen pågått i cirka 80 år.

Kulinariskt har Playa de Muro en internationell prägel, så här hittar du alla de klassiska favoriterna, som pizza, hamburgare och pommes frites på menyn. Men här finns också läckra lokala matställen med olika fiskrätter på menyn. Fisk- och skaldjurpaella är en specialitet som serveras på många restauranger.

Närliggande städer

Alcudia
För kulturella upplevelser är gamla stan i Alcudia värt ett besök. Det är en stad med imponerande historiska monument och sevärdheter, som stadsmuren från 1300-talet. Här kan du vandra runt och uppleva de karakteristiska smala och slingrande gatorna och på marknadsdagarna (söndagar och tisdagar) fylls gatorna med liv och rörelse.

Can Picafort 
Detta är en något modernare semesterort än Alcudia. Med ett långt promenadstråk där barer, restauranger och butiker ligger sida vid sida, är det enkelt att hitta en plats att stilla hungern.

Pollensa
En kort bilresa västerut från Playa de Muro ligger den historiska staden Pollensa. Denna medeltida stad har imponerande arkitektur, vackra smala gator och är mestadels opåverkad av öns turistindustri. Här kan du ta en tur till toppen av den berömda 365 Calvari-trappan, som längst upp bjuder på enastående utsikt över staden och Medelhavet.

Välkommen till Playa de Muro med Escapeaway

Hos oss kan du planera och skräddarsy din resa precis som det passar dig. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar att du hyr en bil för att få större frihet till att utforska alla de fantastiska platser som finns på ön.

>>> Se våra Hideaways hotell i Playa de Muro

>>> Läs mer om Alcudia

>>> Läs mer om Can Picafort

>>> Läs mer om Pollensa

>>> Läs mer om Mallorca

>>> Läs mer om Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Playa de Muro

Populära hotell i Playa de Muro

Spanien, Mallorca, Playa de Muro
8,3
Mycket bra
993 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Playa de Muro
9,7
Fantastiskt
1053 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Playa de Muro
8,7
Mycket bra
2101 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Playa de Muro?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 27 recensioner