Resor till Palma de Mallorca

Mallorcas huvudstad Palma har allt du kan önska och förvänta av en huvudstad: Fantastisk historia, vacker arkitektur, ett levande kulturliv och massor av möjligheter att äta god mat. Stadens koppling till Medelhavet kan märkas och ses i arkitekturen i den gamla stadsdelen. Boka din resa till Palma med Escapeaway i dag!

Palma är huvudstaden på den populära spanska medelhavsön - och hemstad för över hälften av Mallorcas befolkning. Med sitt milda klimat och sin blandning av vackra sandstränder, trendiga restauranger, fashionabla barer, populära nattklubbar och en livlig kulturell scen, som inkluderar museum och konstgallerior av hög kvalitet, traditionella festivaller och live-konserter, passar staden som resmål hela året runt.

Staden omfattar de livliga centrumet Borne, den största shoppinggatan Jaime III, det historiska Casco Antiguo (också kallad den gamla stan), den populära turistzonen La Lonja, det trendiga området Santa Catalina, strandpromenaden Paseo Maritimo, fikekvarteret Barrio Portixol, stranden Palma Beach (eller Playa de Palma) och det exotiska golfområdet Son Vida.

Välkommen till Spanien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Palma och andra resmål på Mallorca där du bor på handplockade hotell under din semester. Du kan flyga till Palma från alla större flygplatser så som Stockholm, Göteborg. Malmö och Köpenhamn. Du väljer själv i hur många dagar du vill resa eftersom vi alltid erbjuder fri reslängd och avresedatum. Boka en komplett paketresa till Palma de Mallorca inklusive flygresa, hotellvistelse och transfer. Du kan naturligtvis även välja att "bara" boka ditt hotell hos Escapeaway om du själv vill arrangera din resa till Mallroca.

>> Läs även om resor till Alcudia här

Hotell i Palma

Populära hotell i Palma

Spanien, Mallorca, Palma
9,6
Fantastiskt
487 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Palma
9,0
Fantastiskt
1441 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Mallorca, Palma
9,6
Fantastiskt
364 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Internet/Wi-Fi

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Palma på Mallorca. Du kan bland annat läsa om stadens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa. Om du vill få fler tips och råd inför din semester, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

Palma de Mallorca är essensen av Medelhavet. Livrytmen i Balearernas huvudstad präglas av samma ro och sötma som de vågar som smeker Palma de Mallorcas fundament.

De gamla gatorna i Palma de Mallorca är rika på gotisk arkitektur och minnen från morernas tid. Som tex. de fantastiska arabiska baden med deras doft av vegetation och historia. Albert Camus, som ofta besökte klostret San Francesco, skrev "varje dag lämnade jag platsen som jaglovat mig själv, för en kort stund invigd i världens oförstörbarhet". I San Francesc-klostret ligger också en av öns kända söner, medeltidens geniala mystiker Ramón Llull, begraven-

Stränder

Endast cirka en kilometer från centrum, i riktning mot Portixol, stöter du på Playa de Palma, som är en lång sandsträcka bestående av flera mindre stränder.

Den, som ligger närmaste Palma stad, är Ca'n Pere Antoni, där stranden är så bred att man kan spela fotboll på den. Det finns också en promenad längs stranden, flankerad av barer och restauranger.

Mat och dryck

Många av Mallorcas recept baseras på lokala och traditionella ingredienser, vilket ger öns kök en unik smak. De viktigaste av dessa ingredienser är fisk, skaldjur, fläskkött och grönsaker.

Det finns självklart restauranger som serverar internationella rätter i Palma, men om du verkligen vill njuta av din semester i Palma, rekommenderar vi dig att dyka ner i den lokala gastronomin.

Prova till exempel marinans fantastiska fiskrestauranger, med deras goda fisk- och skaldjursrätter, eller rätter lagade med lokal fläsk- och oxkött.

Fö en lite annorlunda upplevelse, bör du prova gastromarknaden, som erbjuder 17 matbodar där du kan välja bland ett stort utbud variernade rätter. Inte helt förvånande, är detta det kulinariska hjärtat i Palma.

Sevärdheter

Palma har många intressanta sevärdheter, och det är svårt att hinna se dem alla, om du inte stannar i staden en längre tid. Försök att pricka av La Seu - Palmas stora katedral - och Bellver Slott från 1300-talet.

Ett av Palmas mest imponerande museum är museet för modern konst, Es Baluard, som bjuder påe n permanent samling bestående av målningar, skulturer och teckningar av namn som Cézanne, Gauguin, Picasso, Miró, Magritte och Giacometti.

La Almudainas kungliga palats, som byggdes på 1200-talet, ligger bredvid Palmas katedral och bjuder på vacker arkitektur med flera olika stilarter och målningar och möbler från olika tidsperioder. Allt samlat i en av öns mest historiska byggnader.

Almoinatorget

Den monumentala delen av Palma de Mallorca, är konsentrerad runt Almoinatorget. Här ligger den imponerande katedralen och morernas unika Almudianapalats. Du bör dock också bege dig ut på sidorgatorna och upptäcka vad som väntar i kvarteret Puig de Sant Pere, om du vill uppleva det folkliga Palma de Mallorca, med dess atmosfär och gamla hamnstad.

Aktiviteter

Bergen Serra de Tramuntana är den perfekta platsen om du är på jakt efter en stor naturmässig upplevelse i närheten av Palma. Bergen bjuder på frisk luft - framförallt på årets kalla månader - på de vackra sluttningarna, där du kan njuta av en magisk utsikt över det omkringliggande landskapet.

Soller-tåget är en anna stor upplevelse. Det gammeldags lokomotivet tar dig på en romantisk tur genom det vackra landskapet hela vägen ner till Soller, som ligger cirka en timmes bilfärd bort.

Det är det perfekta sättet att upptäcka Mallorcas inland på, något relativt få besökare gör. Och när du når fram till Soller, kan du gå på upptäcktsfärd bland stadens små, charmiga butiker eller ta en kaffe på stadens vackra torg.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Vad tycker gästerna om i Palma?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 36 recensioner