Secrets Mallorca Villamil

Officiell kategori

Escapeaways kategori

8,2
Mycket bra
959 omdömen
Patricia Johansson
Utvalt av
Patricia Johansson

När vi besöker nya hotell så är det en detalj som per automatik gör mig fullkomligt begeistrad och det är när ett hotell har en historia att berätta. När det verkligen ligger substans bakom alla de år man varit igång och jag ser fram emot att få berätta mer här nedan om varför du ska välja detta klassiska badhotell, Secrets Mallorca Villamil till ditt nästa semesterställe...

När ett hotell har funnits i drygt 61 år så har väggarna en del historier att berätta och spännande sådana. Bara att komma in i lobbyn är en saga i sig även om den har följt med i tidens utveckling vad gäller stil och inredning. Du känner tydligt att här finns det mer att hämta och både min kollega Amalie och jag överraskades av att Secrets Mallorca Villamil är ett av de första hotellen i Paguerabukten som bara ligger 20 km väster om Palma.

The grand old lady i nya kläder

Jag älskar hotell med en speciell historia och Secrets Mallorca Villamil är inget undantag snarare tvärt om. Det är nämligen ingen mindre än Victoria Villamil vars namn än idag pryder det 5-stjärniga hotellet på Mallorcas sydvästkust. Även om Amalie och jag får möjlighet till det så känns det ändå på något vis som att vi känner henne. Varför det då? För att hon satte sina gäster framför allt annat – hennes omvårdnad av de besökande är än idag en del av Hotel Villamils själva DNA vilket vi lyfter på hatten för. Det är nämligen mer än sex årtionden sedan Madame Victoria hälsade hotellets första gäster välkomna.

En måltid du sent kommer att glömma…

Ursäkta, jag menar naturligtvis måltider i flertal! Men låt oss börja från början. Hotel Secrets Mallorca Villamil är första stoppet på Amelies och min resa och vi har redan varit igång i flera timmar när vi kommer till Paguera vid 10 tiden på morgonen och våra magar började kurra betänkligt redan på huvudvägen från flygplatsen till den lilla kuststaden. Så när Alejandro hälsar oss välkomna vid entrén och frågar om vi har lust på lite frukost så nickar vi samstämmigt. Han frågar om vi vill sitta inne i restaurangen eller ute på terrassen och eftersom temperaturen redan nu på förmiddagen krupit upp över 20 grader så svarar vi unisont ”utomhus tack”.

Medan frukosten görs i ordning, vi har bett om en kopp kaffe och en liten sandwich, så visar Alejandro oss runt med så stor entusiasm att det känns som om det är första gången han har gäster som oss på besök. Vi känner oss minst sagt utvalda även om han gjort samma rundvisning många gånger förr, han har varit en del av hotellet sedan 2006.

Alejandro tar sig tid att visa oss varje skrymsle och vrå av Villamil’s utomhusfaciliteter. Det är ett imponerande antal som du har att se fram emot då man har tänkt på allt in i minsta detalj vilket du säkert kommer att uppskatta under din semester.

För det första så bor du på första ”sandbanken” – en fastighetsmäklare hade kallat det ett stenkast från havet. Det är ett sant nöje att gå omkring och uppleva allt och hela tiden med Medelhavet för ögonen, mindre än 20 meter från terrassen. Det kallar jag utan att överdriva för P-A-N-O-R-A-M-A-U-T-S-I-K-T!

Efter ett besök i den välansade trädgården med sitt system av små gångar, den uppvärmda utomhuspoolen och så det nya stjärnskottet på himmeln ”Restaurant La Terrazza”. Restaurangen som förutom en middag med havsutsikt serverar dagens ”menu degustazione” och den kan du redan nu förbereda dina smaklökar för att besöka en eller flera gånger under semestern (kom bara ihåg att beställa bord).

Tillbaka till terrassen där frukosten nu väntar. Wow... bad vi inte om en liten sandwich? Liten är uppenbarligen ett främmande ord på detta ställe så det är bara att sätta tänderna i den största av smörgåsar och som en liten avrundning väntar ett fat med alla möjliga kakor och bakverk. Efter ungefär en halvtimme har magen gått från svält till övermätt så vi närmast ”rullar” vidare inomhus och det råder ingen tvekan om att både ögon och smaklökar fått sig en riktig upplevelse…

Hotell med tornrum

På Secrets Mallorca Villamil ger det ett mindre intryck när man ser det på plats eftersom anläggningen har många tusen kvadratmeter att bre ut sig över. En del av fasaden som väcker lite extra intresse härifrån terrassen, är det centralt placerade tornet i närmast morisk stil. Det är en del av den ursprungliga byggnaden från Madame Villamils tid. Lika högt som det är lika vackert står det och ”håller utkik”. Alejandro berättar att man inrättat en svit högst upp i tornet som ofta bokas av kändisar och kungligheter och av brudpar som väljer att tillbringa sin smekmånad här på Secrets Mallorca Villamil. Både Amalie och undertecknad är ogifta så vi går redan runt med en del tankar och planer: )

Du äter fantastiskt – även inomhus

På sommaren kan du naturligtvis välja att antingen äta inom- eller utomhus. Vi är här i april månad så middagen på kvällen äts med tak över huvudet. Även om vi båda två är utomhusmänniskor så märker vi knappast att vi sitter inomhus då all vår uppmärksamhet ägnas åt den fantastiska maten på det dignande bordet.

Normalt är jag ingen större vän av buffet (har ärvt den genen av min pappa) men här på Secrets Mallorca Villamil gör jag ett undantag då buffén är ett mellanting mellan á la carte och rena himmelriket: ) Jag väljer en bit färsk tonfisk som jag ger till kocken allt medan jag plockar ihop en sallad – Det är inte vilken sallad som helst, enbart färska och mer eller mindre lokala produkter, bara så läckert. Som huvudrätt väljer jag en bit biff och återigen går kocken igång med att tillreda mitt kött medan jag väljer tillbehör bland färskpotatis, mallorcinska tomater m.m. Dessertbordet är en historia för sig men den låter jag stå som en överraskning till dig.

En god historia…

Alejandro har naturligtvis ett team av kollegor och en av dem är Marion. Hon är hotellets så kallade ”guest relation manager” och även om det låter internationellt så betyder det översatt till Victoria Villamilska överordnat gästvård – och det ska du se som mycket positivt. Marion är fantastisk med gästerna och behandlar alla som stjärnor. Jag vill gärna berätta en liten anekdot för dig som ägde rum medan Amalie och jag besökte hotellet.

Marion har nämligen en mycket speciell gäst på besök, hon är varken kunglig eller kändis men i gengäld är det en återkommande gäst. Återkommande kan i detta fall skrivas med stora bokstäver. I mer än 30 år har denna gäst återvänt igen och igen – men efter att hon blivit ensam har hon inte möjlighet att besöka hotellet lika ofta som tidigare.

Hennes familj vet hur mycket Villamil har betytt för henne och hennes nu bortgångne man genom åren så de har bokat en överaskningsvistelse för henne med hela familjen på Villamil. Här är Marion verkligen i sitt esse för hon har varit nyckelpersonen i arrangemanget och återbesöket. Så även om gästen varit på Villamil otaliga gånger så har det utan hennes vetande arrangerats en särskild rundvisning för henne. En visning med historiska inslag som avslutas med att ett specialinkallat band spelar hennes favoritmusik i den vackra baren – vi får gåshud bara av att höra Marions berättelse. Precis såhär är det på Secrets Mallorca Villamil – gästerna kommer i första hand precis som hos oss.

Som ett P.S. till ovanstående kan sägas att gästerna hade en fantastisk med middag, rundvisning och liveuppträdande till hennes favoritmusik: ) Det var säkert inte sista gången hon besökte hotellet.

Därför ska du välja Secrets Mallorca Villamil

 • För att du blir behandlad som en kung (eller drottning)
 • Hotellet är ett "adults only" hotell för alla över 18 år.
 • Teamet på hotellet är ett av de mest hjärtevarma jag har träffat
 • … oavsett om det är Marga, Alejandro, Marion eller någon annan
 • Om du vill ha en klassisk 5-stjärnig upplevelse
 • … och samtidigt bo precis vid stranden mitt i en liten kuststad
 • Ha faciliteter som SPA (litet), uppvärmd utomhus swimmingpool
 • Här finns även inomhuspool (mindre), turkiskt bad och ett mindre fitnesscenter
 • Du har allt på kort (kör) avståndl: Palma, strand och orörd natur
 • Om du vill skämma bort dina smaklökar så äter du gott i båda restaurangerna
 • Här finns á la carte- och buffétrestaurang samt ett stort urval av viner
 • Du kan anmäla dig till pilates, hyra cyklar och få tips om vandringsturer
 • Baren är mycket speciell och påminner om ett slott från gamla tider…
 • … och hela sommaren spelar man varje kväll live musik ute på terrassen

Bra att veta om Secrets Mallorca Villamil

Hotel Secrets Mallorca Villamil är helt klart till för livsnjutare som värdesätter de små detaljerna i servicen och ett leende från personalen. Här finns inga "lyxiga" detaljer eller avantgarde konst men är hemtrevligt och mysigt.

Om du har hyrbil under din vistelse så parkerar personalen den åt dig. Du lämnar bara nycklarna i receptionen så ser de till att den kommer till och från hotellet när du vill åka ut på upptäcktsfärd. Det tar 30 minuter att komma från flygplatsen till hotellet.

Paguera är en liten kuststad med åtskilliga restauranger och serveringar – även på promenaden som går rakt nedanför hotellet. Det är inte en stad som Palma med massor av butiker och obegränsade shoppingmöjligheter men här finns ett stort urval av souvenirbutiker och en gågata som har anlagts för de många utländska gästernas skuld.

När du checkar in vid ankomsten får du diverse informationer om hotellet i synnerhet och området i allmänhet. Angående hotellet så har man i restaurangen en dresscode ”for the gentlemen” – det innebär att du som man ska ha långa byxor när du äter middag i restaurangen.

Precis som vid flygresor, så är det fler och fler hotell i hela Europa, som använder en prispolitik enligt "utbud och efterfrågan". Det vill säga, att priserna höjs under högsäsongen, och framförallt juli och augusti kan verka relativt dyra, i jämförelse med lågsäsong och yttersäsong då det inte är samma kamp om rummen. Detta är inte något vi har något inflytande på, då vi alltid visar de aktuella priser som finns på marknaden. 

Observera att de cabanas som du ser i galleriet har flyttats till "adults only" avdelningen några meter från själva poolen. Du kan hyra en sådan cabana för 35.00 EUR per dag. Hit kan du förvänta dig att solens strålar når från ca kl. 12.00 medan det vid poolen är sol från mitt på förmiddagen.

Notera att de visade cabanas i bildgalleriet ovan kan hyras för ca. 35,00 euro per dag.
 

Därför ska du välja Secrets Mallorca Villamil

 • Närmaste flygplats: 33 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

 • Närmaste stad, Peguera – 0 km
 • Närmaste sandstrand – 0 km
 • Charmiga Palma – ca 23 km
 • Konstnärs staden Deia – ca 45 km
 • Chopins Valldemossa – ca 37 km
 • Pittoreska Port de Pollenca – ca 82 km
 • Vackra Cap de Formentor – ca 97 km
 • Stranden vid Torrent de Pareis – ca 51 km
 • Pärlstaden Manacor – ca 80 km
 • Skor och lädervaror i Inca – ca 76 km
 • Drakgrottorna, Cuevas del Drach – ca 90 km
 • Palmas flygplats – ca 32 km

 

Det är inte ett enda av de 162 rummen som är det andra likt (vare sig när det gäller storlek eller inredning). Personligen uppskattar jag väldigt mycket att allting inte är så likriktat, inte ens på ett lite större hotell för det ger hotellet dess charm.

Rummen är klassiskt inredda med alla moderna faciliteter och inredningen är samtidigt ”hemtrevlig” och med ett drag av den maritima världen – eller kanske mera som ett klassiskt badhotell med nedtonade milda färger.

Alla rum har inte balkong eller terrass men Alejandro vet redan hur mycket det betyder för en gäst att kunna sitta ute och njuta av utsikten mot trädgården eller havet, så hans team kommer göra allt i sin makt för att du oavsett vilken rumstyp du väljer har din egen balkong – och vill du vara absolut säker så kan du vid beställningen välja en rumstyp där det är garanti för möjligheten att sitta utomhus: )

På grund av den härliga trädgården kan rummen på de första våningsplanen ha delvis havsutsikt. Föredrar du mer havsutsikt kan du önska ett rum eller en svit så högt upp som möjligt. Önskemål kan ej garanteras, men personalen på hotellet gör alltid vad de kan, för att det ska lyckas.

Notera att om du väljer ett rum utan havsutsikt kan placeringen vara mot staden, och alltså mindre fridfull än om du bokar rum mot trädgården eller med havsutsikt.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Secrets Mallorca Villamil. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Motionsrum
 • Hotellbar
 • Inomhuspool
 • Uppvärmd pool (ev. säsongsöppen)
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Bulevar De Peguera 66
07160 Paguera

Koordinater

Latitude: 39.5375
Longitude: 2.4531

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Spanien, Mallorca, Illetas
9,3
Fantastiskt
435 omdömen
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Canyamel
9,5
Fantastiskt
307 omdömen
 • Närmaste flygplats: 76 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Portals Nous
9,7
Fantastiskt
728 omdömen
 • Närmaste flygplats: 23 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)