Resor till Paguera

Har du behov av en semester där du bara kan lägga dig i solen med en bra bok enbart avbruten av ett svalkande dopp när andan faller på? Då är Paguera på Mallorca ett perfekt resmål nära jet-set hamnen Port d'Andratx. Boka din resa till Paguera med Escapeaway i dag!

Paguera, som även är känt som Peguera, ligger på Mallorcas populära, sydvästra kust. Denna badort har liksom många andra av städerna längs kusten på Mallorca genomgått en dramatisk förvandling sedan 1960-talet när turismen på allvar tog fart på den spanska Medelhavsön. Ursprungligen var Paguera bara en liten fiskeby men inom loppet av ett halvt århundrade den förvandlats till en populär, familjevänlig badort som framför allt lever högt på sina fina stränder: Playa Palmira, den breda huvudstranden, Playa de Tora och Playa de la Romana, som er lite mindre stränder. Längs Playa Palmira går en elegant promenad där du eventuellt efter ditt sista dopp för dagen kan slå dig ner på ett av caféerna med en drink för att njuta av solnedgången.

Välkommen till Mallorca med Escapeaway, vi är specialister på resor till Paguera där du bor på handplockade hotell eller semesterlägenheter under din semester. Boka din resa till Mallorca som en komplett paketresa som inkluderar hotellvistelse, flygresa och en eventuell hyrbil som står redo för dig vid ankomsten till Palma de Mallorca flygplats. Vill du inte själv köra bil kan du även boka transport tur/retur (transfer) från flygplatsen till ditt hotell eller din semesterlägenhet. Skulle du själv vilja arrangera din resa till Paguera kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom Escapeaway.

Strandliv kryddat med utflykter

Även om det lätt kan bli så att du tillbringar hela din semester med att bara dåsa på den breda sandstranden när du reser till Paguera, så finns det även mycket annat att göra på denna delen av Mallorca. Staden är även en bra utgångspunkt utflykter om du vill se lite mer av ön. Du behöver till exempel bara förflytta dig omkring 10 kilometer längre västerut för att komma till den exklusiva hamnstaden Port d'Andratx, som är känd för sina vackra gamla villor och inte minst för alla lustyachterna som ligger och guppar i den lilla naturhamnen. Port d'Andratx är dock enbart ett av många möjliga utflyktsmål inom kort räckvidd om du vid något tillfälle skulle vilja prova på något annat än strandlivet i Paguera.

Paguera är inte lika livligt som Palma Nova och Magaluf, som ligger på den motsatta sidan av den lilla halvön. Med det sagt så är det även liv och rörelse i Paguera under högsäsongen, och är därför kanske inte det bästa resmålet om du i huvudsak vill ha lugn och ro under din semester. I gengäld har staden alla de erbjudanden som behövs för att få en riktigt lyckad och avkopplande semester. På de tre långgrunda sandstränderna finns det till exempel uthyrning av liggstolar och det finns även servering. Längre upp i stan hittar du på huvudgatan, Avenida Pagueras även kort och gott kallad El Bulevar, ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger som kan tillfredsställa de flestas behov. Skulle du vilja ha en lite mer autentiskt spans inköpsupplevelse så kan det rekommenderas att på onsdagar besöka marknaden i Andratx.

Utöver strandlivet med alla de vattensportsmöjligheter som hör därtill så finns det även många andra aktivitetsmöjligheter när du tillbringar din semester i Paguera. På sommaren erbjuds olika båtturer från Paguera, vilka ger dig möjlighet att utforska Mallorcas sydvästra kustlinje från vattnet och samtidigt kanske ha turen att få se delfiner. På land finns det möjlighet att spela tennis, golf och inte minst vandra. Den omgivande naturen är vacker och välmarkerade vandringsleder börjar precis bakom staden, häribland en vandringsled till grannstaden Capdella.

Lokal transport

Det var tidigare en hel del genomfartstrafik i Paguera, eftersom vägen mellan Palma och Andratx gick rakt igenom stan. Byggandet av en ringväg har lyckligtvis avsevärt minskat trafiken genom stan och gjort den mer fridfull. Det finns ändå fortfarande bra vägförbindelser till staden om du skulle vilja besöka någon av de andra städerna i området. Det tar till exempel inte mer än en halvtimme att köra in till Palma. Det finns regelbundna bussförbindelser, men om du vill utforska området i ditt eget tempo så är det en fördel att hyra bil.

>> Läs även om resor till Portals Nous
>> Läs mer om semester på Mallorca här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Paguera

Populära hotell i Paguera

Spanien, Mallorca, Paguera
8,8
Mycket bra
860 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 40 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Paguera
8,4
Mycket bra
9933 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Paguera
9,2
Fantastiskt
1814 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Paguera?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 77 recensioner