Resor till Muro

Muro är en liten stad omkring 11 kilometer från Alcudia-bukten på öns nordöstra kust. Ute vid den breda bukten ligger den populära semesterorten och stranden Playa de Muro som är en av de längsta sandstränderna på Mallorca. Stranden och det turkosblåa havet lockar många semesterresenärer så den närliggande kuststräckan har inte helt överraskande ett brett utbud av turistfaciliteter.

Landsortsliv nära kilometerlånga sandstränder

Tack vare sitt lite tillbakadragna läge har Muro i jämförelse med de populära badorterna lyckats bevara sin ursprungliga landsortsatmosfär. Turismen spelar i och för sig en viktig roll för stadens ekonomi nu för tiden men det gör även lantbruket som man här har levt av i generationer. Skulle du gärna vilja uppleva mer av det "äkta" Mallorca med landsortsidyll och lokal prägel så är det idealiskt att resa till Muro. Här befinner du dig dessutom mindre än en kvarts körning från Can Picafort och den barnvänliga Playa de Muro om du vill njuta det avkopplande strandlivet.

I centrum av Muro ligger Comte d'Empuries-platsen, den 400 år gamla Sankt Joan Baptista kyrkan, rådhuset och trevliga gågator. Här hittar du även den största koncentrationen av affärer, barer och restauranger och det är här som marknaden hålls varje söndag och dessutom platsen där de traditionsrika festivalerna går av stapeln. Allt du kan tänkas behöva av dagliga förnödenheter finns att få i Muro.

På en resa till Muro kommer du säkert även tillbringa en hel del tid ute vid den närliggande bukten där det ligger massor av matställen. Söker du traditionella mallorkanska rätter så hittar du det på båda ställena men framför allt i Muro och liknande landsorter i inlandet hittar du de traditionella restaurangerna som är kända för hög kvalitet med färska och lokala råvaror.

Den mest kända attraktionen i Muro är Museu Etnologic de Mallorca där du kan lära dig mer om öns historia. Egentligen behöver du bara flanera runt på landsortens gator mellan de gamla sandfärgade byggnaderna för att känna historiens vingslag. Vill du utforska fler av den spanska Medelhavsöns sevärdheter och stränder har du dessutom en bra utgångspunkt här i Muro.

Muro har bra vägförbindelser inte bara till de mest populära badorterna på norra Mallorca utan även till den större staden Inca som är känd för sin produktion av lädervaror samt till många mindre byar och småstäder i området. Till och med den spännande huvudstaden Palma kan du nå på under en timme.

Boka din resa till Muro nu!

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway som gäst på ett av de hotell som tack vare sina fina gästrecensioner har fått en plats i vårt program med resor till Muro. Dessa hittar du i vår sökmotor här på sidan där du samtidigt även kan boka dina flygbiljetter och få fördelen av den resegaranti som en paketresa ger dig. Hos oss kan du resa i precis det antal dagar du själv vill och vill du få ut det mesta möjliga av din resa rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Muro