Resor till Moscari

Byn Moscari har bara omkring 260 invånare och livet här levs i samma lugna tempo som det alltid gjort. Det finns inga berömda sevärdheter i Moscari men det är en upplevelse i sig att tillbringa semestern i en autentisk mallorcansk by där de rustika husen ligger vackert inramade av palmer, rhododendronbuskar och andra färgglada blommor. Lägg därtill att Moscaris läge vid foten av Serra de Tramuntana gör byn till en fin utgångspunkt för aktiva naturupplevelser. Du befinner dig på samma gång inom förnuftigt avstånd till större städer och härliga stränder.

Denna idylliska by är helt rätt semesterresmål för dig som reser till Mallorca för att få lugn och ro. Det finns ett par restauranger i byn samt en “Tabacco” och en annan liten handlare där du kan få dina dagliga förnödenheter.

Moscari är en destination som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första som får besked när vi lanserar resor till Moscari. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Moscari, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda, till exempel:

>> Billiga resor till Cala D'Or
>> Billiga resor till Cala Millor

Hotell i Moscari

Information och fakta

Ska du åka till Mallorca på semester och bo i området omkring Moscari så har jag här sammanställt lite fakta och information om byn. På vår blogg hittar du dessutom ytterligare inspiration till din resa, där skriver vi om våra egna reseupplevelser och tar upp ämnen som väder och klimat, Mallorcas många härliga stränder, matkulturen och ger råd och tips om upplevelser och sevärdheter på ön.

Moscari nämndes första gången i historiska källor 1230 och då under namnet Moscàritx. Det råder inte full enighet bland historikerna om namnets ursprung men det kan tänkas stamma från det latinska ordet "muscus" som bäst kan översättas med mos, eller "muscaria" som betyder buske. Oavsett vad som inspirerade de första invånarna till att välja namnet så finns det även idag fantastisk natur runt byn vilket gör Moscari till ett enastående resmål.

Tramuntanabergen norr och väster om byn inbjuder till bland annat vandrings- och cykelturer under vilka du kan njuta av det vackra landskapet med sina apelsin- och olivlundar, fantastiska utsikter och andra mysiga byar. Är det Medelhavets glittrande turkosa vatten som lockar dig mest så kan du lätt köra ner till öns längsta strand. Det tar inte lång tid med bil men känner du dig spänstig kan du cykla dit och glädja dig åt ett svalkande dopp som belöning.

Maten och drycken

Du hittar bara ett begränsat utbud av restauranger i Moscari, men i gengäld har du på dessa chansen att få smaka mat från det autentiska, mallorcanska köket och njuta av en atmosfär där personalen är mycket närvarande och tillmöteskommande. Då gör det inte så mycket att det oftast bara finns en handfull rätter att välja mellan på menyn, för du kan se fram emot det bästa som det traditionella medelhavsköket kan bjuda på. Det finns dessutom ett motsvarande utbud av matställen i grannbyarna som bara ligger några få kilometer bort. Glöm heller inte att Mallorcas tredje största stad, Inca,  ligger mindre än 15 minuters körning söder ut från Moscari. Staden är bland annat känd för sina gamla vinkällare som har byggts om till restauranger. Även här serveras härliga rätter från det lokala köket. Staden har i kraft av sin storlek även ett rikt affärsliv och på torsdagarna är det stor marknad i staden. Åker du istället en sväng ner mot kusten så är utbudet av restauranger, caféer och barer, inte överraskande, stort i de populära semesterorterna.

Aktiviteter

En semester i Moscari ger dig många möjligheter. Du bestämmer själv om tiden ska användas till friluftsliv med vandrings- eller cykelturer, promenader på den mysiga byns smala och labyrintiska gator eller för bad och strandliv. Även om du bor en bit in i landet så är Mallorca inte större än att du har det mesta på ön inom köravstånd. Alcudia-buktens fantastiska, kilometerlånga sandstrand som sträcker sig ända från Ca'n Picafort i söder till Port d'Alcudia i norr ligger till exempel bara en dryg halvtimmes körning från Moscari. 

>> Läs mer om resor till Alcudia 

Utflykter

Du kan helt klart använda flera dagar på att utforska sevärdheterna i lokalområdet. Det finns många små byar och städer som i och för sig inte får mycket utrymme i reseguiderna men som du ändå bör avsätta tid till att besöka för att känna stämningen i de små gränderna och komma in under skinnet på lokalkulturen. I den lilla staden Campanet kan du dessutom besöka droppstensgrottorna Cuevas de Campanet för att få se den sagolika världen av stalaktiter och stalagmiter. Detta är ett bra utflyktsmål för hela familjen och man erbjuder guidade turer på flera språk.

Ett annat mål för en dagsutflykt som kan rekommenderas är Sóller som av många anses vara en av Mallorcas vackraste städer. Ta eventuellt det charmiga veterantåget härifrån ner till kusten vid Puerto d’Sóller.

Boka billiga resor till Moscari online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Moscari. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Moscari. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Moscari - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Moscari. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Vad tycker gästerna om i Moscari?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner