Minisemester på Mallorca: 3-4-5 dagars resor söderöver

Åk på en långhelg eller en minisemester till Mallorca med Escapeaway, specialist på att handplocka hotell och semesterbostäder till din semester. Vi söker bland alla flygbolag och du flyger med reguljärflyg för att få största möjliga flexibilitet. Du kan nu resa på en minisemester helt ner till 3, 4 eller 5 dagar, med full flexibilitet.

Mallorca är som skapat för en minisemester. Den relativt lilla ön är riktigt enkel att ta sig runt på, och sevärdheterna ligger nära varandra. Du kan hinna uppleva riktigt mycket på bara tre dagar, och flygförbindelserna är fantastiska då du kan flyga direkt till Mallorca från de flesta större flygplatser. Även Mallorcas omväxlande landskap och den rika naturen gör ön till ett perfekt mål för en minisemeter. På få andra platser kan du få se både berg, stränder och skogar inom ganska få timmar - om du vill. Ön är så kompakt, att det nästan känns som att man får uppleva ett helt land på några få dagar. Allt här är gjort, för att det ska vara så lätt och smidigt som möjligt att hålla semester. 

Utöver den storslagna naturen är Mallorca också packad med kulturella sevärdheter. Huvudstaden Palma de Mallorca har allt som du kan tänka dig vad gäller trevliga caféer, goda möjligheter för shopping, och intressanta historiska attraktioner. Runt Mallorcas kuster finns både de härliga stränderna och trevliga små landsorter, och i bergen hittar även den mest erfarna cyklisten utmaningar. Mallorca är platsen, om du vill få ut maximalt av dina semesterdagar.

>> Se alla resor till Mallorca med Escapeaway

Karta över Mallorca

Populära hotell på Mallorca

Spanien, Mallorca, Manacor
9,8
Fantastiskt
66 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Cala San Vicente
9,4
Fantastiskt
120 omdömen
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Canyamel
9,6
Fantastiskt
220 omdömen
  • Närmaste flygplats: 73 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

3-dagarssemester

Om du endast har 3 dagar till godo, rekommenderar vi att du hittar ett hotell i Palma de Mallorca. Från flygplatsen är det endast cirka 15 minuter i taxi, eller 30 minuter i buss, in till centrum, och här på Escapeaway hittar du ett utsökt urval av handplockade hotell i den centrala delen av Palma. Njut av din 3-dagarssemester med turer till den stadsnära stranden Can Pere Antoni, ta en kall sangria i baren, och njut av läckra tapas på en torgrestaurang. Palma har allt, och du behöver inte spendera tid på transport.

4-dagarssemester

Om du åker på en semester över 4 dagar, rekommenderar vi fortfarande att du bor i Palma, men vidgar horisonten med utflykter till t.ex. den stora stranden Cala Major eller till Ciudad Jardin. Åk med apelsintåget till Sóller, eller ta möjligtvis en seglingstur i Palmabukten på en varm dag. Det är alltid massor av liv i Palma, och om du är en golfspelare, finns det goda möjligheter att få spela några hål på Golf Son Muntaner eller Golf Son Quint, som både ligger i utkanten av nordvästra Palma.

5-dagarssemester

När du åker på en 5-dagarssemester till Mallorca, kan du bosätta dig längre bort från flygplatsen. Hyr en bil och boka in dig på ett hideaway i området runt Port d'Andratx väster om Palma, där du kan bo nära Medelhavet och njuta av en råare del av Mallorca, där det inte är så mycket sandstrand utan vackra klippformationer och snirkliga bergsvägar med stora upplevelser runt varje hörn. Vill du köra ännu längre bort, så åk mot Pollenca och Formentor på öns nordöstra utkant. Här får du både vackra sandstränder i Pollenca-bukten, och vilda berg med möjlighet för cykelsport och vandring. Det är cirka en timmes bilfärd från flygplatsen i Palma till Pollenca.