Resor till Maria de la Salut

Maria de la Salut är en liten traditionell stad i det lantliga kärnområde, Pla de Mallorca, även känt för sina vinodlingar, mandel- och fruktodlingar. Det är cirka 40 minuters körning hit från flygplatsen vid Palma och bara 15 minuters körning ut till den närmsta stranden i Can Picafort vid Alcudia-bukten. Tack vare det lite tillbakadragna läget i förhållande till de mer turistiga områdena ute vid kusten kan du på en resa till Maria de la Salut uppleva ett mer traditionellt spanskt landsortsliv.

Maria de la Salut som har omkring 2 000 fasta invånare går därför vanligtvis under den vanliga turistradarn. Den lilla staden har annars på många sätt ett idealiskt läge för en upplevelserik semester på Mallorca. Härifrån kan du lätt köra ut till badstränderna men även runt till någon av de många andra sevärdheterna som den spanska Medelhavsön har att erbjuda.

 Staden har ett stort torg, Plaza des Pou, där de flesta affärerna, barerna och restaurangerna ligger. Här hålls dessutom varje fredag en marknad med färsk frukt och grönsaker samt andra lokala delikatesser. Utöver detta är inköpsmöjligheterna i María de la Salut ganska begränsade men det finns en slaktare, en bagare och en supermarket samt ett apotek.

Utflykter

Det förhållandevis platta landskapet runt Maria de la Salut inbjuder till cykelturer och är du ambitiös kan du sätta kurs mot Tramuntana-bergen i norr. Även om du föredrar att göra turen med hyrbil så är bergen värda att utforska. Här väntar dig många storslagna utsikter och charmiga bergsbyar.

På grund av den lilla stadens centrala läge har du på en resa till Maria de la Salut på det hela taget massor av möjligheter att utforska en del av Mallorcas största sevärdheter. Det tar till exempel bara omkring en halvtimme att köra ut till Porto Cristo och de berömda Cuevas del Drach (Drakgrottorna) liksom att en tur ut längs kusten till den vackra Cap de Formentor halvön kan rekommenderas.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Maria de la Salut